Rekonstrukcia panelakoveho bytu v Petrzalke - cena

Nedavno som kupil dvojizbovy byt v Petrzalke. Povodny majitelia v nom byvali 20 rokov a mnoho veci si spravili svojpomocne resp. tak aby to fungovalo. Jednym z problem bytu je elektrika (nie su vysekane drazky v stene, ale je tahana po stene v umelom obale - radsej prilozim obrazok), ktorú asi bude treba vymenit resp. zmodernizovat. Plus ked uz "rozbijem" cely byt tak som pridal aj rekonstrukciu kupelne (vykachlickovat, vymena vane, pripadne umyvadla) a WC (iba vykachlickovať a vymeniť WC, nie za Geberit). Bude treba aj vystierkovať byt a chcel by som spraviť aj strop (dat tam sadrokarton - chodba, obyvacka a kupelna), takto by sa nemusel prilis rezať pri tej elektrike iba steny, zvysok by sa viedol po strope a sadrokarton by to potom prekryl. Malovat si bude sam a aj podlahu si polozim. Nic zlozite na tom nevedim. Ak niekto v blizkej minulosti absolvoval nejaku podobnu rekonstrukciu mozete mi povedat kolko vas to vyslo? Ja mam rozpocet nejakych 8-10 tis aj s materialom. (len kolega ma strasi, ze ani 15 tis. nebude stacit, co sa mi uz zda ozaj vela na 50m2). A ako dlho trvala rekonstrukcia? (mne sa zda 2-3 tyzdne taka akurát doba). Ak mate nejake dobre rady na co si dať pri rekonstrukcii pozor, tak budem vdacny. V pripade, ze mate kontakt na nejakych dobrých majstrov (ktorý by to všetko zvladli - radsej nech to robi jedna partia, ako kazdy nieco ine), poprosím vas poslat do posty, alebo hodit tu do diskusie. vdaka.
Odpovedať
Ja som dal okolo 20 tisic, ale robilo som ze naozaj vsetko okrem okien.
Odpovedať
20 tis., to sa mi zda dost. ale ked to beriem podla kolegu, ktorý prerábal kompletne 3 izbák, tak mozno. Je v tom aj zarataná kuchyňa a nabytok? Bural si aj nejaké steny?
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@gabbe27 Ja si myslím,že sa mozes zmestiť do rozpočtu. Len tie sadrokartonove stropy do izieb ak planujes davat,kvoli tomu,aby kable boli mimo steny...neviem ci je to dobry napad, ak by si chcel v buducnosti mať normal strop..... Najdrahsia je elektrina- robia ju 3-4 dni:-) Teraz nam ju skoncili :-)
Odpovedať
no od sadrokartonu v strope som upustil. bolo to kvoli tým kablom a chcel som dat bodové osvetlenie. Bol som pozriet jeden byt v petrzalke, co sa nedávno prerábal a bol tam obýčajný strop, ale nepoznal som rozdiel :-) .
Odpovedať
bez sadrošu sa do tvojho rozpočtu zmestíš bez problémov.
Odpovedať
@gabbe27 Nie je v tom nabytok, ale su v tom svietidla. Jednu priecku som celu postavil nanovo.
Odpovedať
kolko stoji sadrokarton robota a material?
Odpovedať
ja si myslim ze kludne aj zo sadrosom.minimalne by som si dal urobit nejaku rampu s led podsvietenim do obyvacky.
Odpovedať
LED podsvietenie mam teraz v podnajme a vobec sa nevyuziva. Myslim si, že pocas 2 rokov co tu byvam, tak to bolo zapnuté max. 10 krat. Vyzera to síce efektne, ale nepotrebujem to k zivotu. Skôr pouzijem tie peniaze na vymenu rolldoor dverí. Včera sme dokoncili "buracie" prace - sekanie elektriky, stierky dole, obluky, kupelna a WC ... vyzerá to tam ako na bojisku ... no odteraz to bude iba lepsie :-) Dokonca aj elektrikára sme uhovorili na "kreativnejsie" riesenie elektriny, kedže sa nam nechcelo rozoberať celu kuchynu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?