Rekonštrukcia a zateplovanie paneloveho domu

Profilova fotka
Dobry den dnes sme mali v panelovom byte schôdzu,temou bolo zateplovanie a formy zateplovania...kedze termo stierka vysla najlacnejsie vsetci hlasovali za stierku...vraj polystyren a sklenena vata je dost draha....mame suhlasit aj s termo stierkou?
Odpovedať
@marshmallow V ZIADNOM PRIPADE !!! Kto to navrhol? ak sa v tom nikto z paneloveho bytu nevyzna obetujte neaku sumu z fondu oprav a pozvite si NESTRANNEHO odbornika, projektanta nech vam to vysvetli a povie pre a proti k roznym moznostiam. Zasadnie nie predajcu cohokolvek, ale niekoho koho zaplatite vy a kto bude robit pre vas.
Odpovedať
Termostierka je vyhodenie peňazí von okno. Jedinú výhodu čo by vám priniesla by bola nová fasáda domu, ale na teleplnoizolačnej stránke sa to prejaví minimálne. Žiadne stierky nenahradia zateplenie EPS alebo miner. doskami. Radšej došporiť, zobrať úver alebo počkať a zatepliť poriadne. ;-)
Odpovedať
@marshmallow ..zjednodusen eaj pre uplnych laikov....zatepluje sa preto aby cinziak mal väcsi tepelny odpor..potom vam teplo z bytov utecie pomalsie....termo omietka ma R=0,1..max. a polystyren napr. 10cm..R=2,5..a plati cim vacsie cislo tym viacej udrzite tepla v byte :-)
Odpovedať
Profilova fotka
súhlas s predošlými, nechcem rovno napísať že to hraničí s podvodom. Váš postup : projekt s tepelnotechnickým posudkom a potom môžete hlasovať o cenových ponukách, tie sa môžu líšiť podľa použitých materiálov, ale určite v tom nebude termostierka.
Odpovedať
@marshmallow a v neposlednom rade (keďže to je tiež častý argument na domových schôdzach proti zatepľovaniu), byty neplesnejú preto, že ich zateplíte, ale preto, že tvoríme paru a vlhkosť (varíme, dýchame...) a neodstraňujeme ich dostatočným vetraním. V rešetavých nekvalitných stavbách sa o dostatočné vetranie starať netreba.
Odpovedať
@slavoslav ..a doplnil by som ze plesen vznika pri napr. izbovej teplote 20 stupnov pri dvoch podmienkach....relativna vlhkosť 60% a povrchova teplota muriva v danom mieste 15,4 stupna.takze sa kludne moze stat ze pri slabom zatepleni, alebo fantastickych termoomietkach bude povrchova teplota na nejakom mieste muriva pod 15,4 stupňa a môžete vyrábať penicilín... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?