Reklamacia podlahy - ziadost o radu

Dobry den, chcel by som vas poziadat o radu. Dali sme si spravit rekonstrukciu bytu zivnostnikom. Kedze panelak ma dost krive steny aj podlahy tak sme si dali spravit extra nivelizaciu v 3 izbach. Po nastahovani sme zistili, ze podlaha v spalni a detskej izbe doslova plava a to nie len pri okrajoch. Pri chodzi v spalni je citit pri kazdom kroku prepadnutie lamely. Niektore lamely v izbach sa dokonca uz teraz prepadavaju, ze vznika vyskovy rozdiel v miestach kde sa stretavaju. A je pocut pukanie. V obyvacke problem nie je az tak znatelny lebo je tam este OSB doska ako medzivrstva. Vsade bola pouzita iba 3mm pena a podlaha nie je v rovine ani v jednom smere. Robotnici povedali, ze opravit sa to uz neda a teraz uz urcite nie lebo je tam nabytok. Nemam s takymito vecami skusenosti a tak neviem ako sa k danemu problemu postavit. Zo strany zivnostnikov sme nedostali ziadne ospravedlnenie iba odpoved, ze podlahy boli velmi krive a oni za to nemozu. Tak som si vypytal 150 eur, ktore mi poslali na ucet, co je to zhruba 90 percent ceny za nivelizaciu (iba pracu bez materialu a bez prace na penetracii - co bola tak polovica ceny nivelizacid) v 2 izbach (spalna a detska) - cena za pracu na nivelizacii vysla zhruba 165 eur pre tieto dve izby. Chcel by som vas preto poziadat o radu. Myslite si, ze to je dostatocna kompenzacia za vzniknute problemy? Resp aka je podla vas dostatocna kompenzacia? Neviem presne ako rychlo sa prejavia nasledky a kolko bude potom potrebne platit za opravu podlahy. Preto by som vam bol velmi vdacny za radu. Podla mna je to jedna velka fuserina. Spalnu som si overoval 80 cm vodovahou a cela jedna strana pada dole. Lamela pred postelou sa po prilozeni vodovahy pozdlz lamely prepada zhruba o pol cm. Po okrajoch taktiez pol cm. Dakujem velmi pekne, Behul
Odpovedať
Ak je cela podlaha kriva, to az taky problem nie je. Ak vsak mas nerovnosti, a podlaha plava, resp. pri chodzi pruzi na niektorych miestach, je len otazka casu kedy ti prasknu tie drazky kde sa spaja, a nebude vobec drzat. Vysledok bude viditelne skoky, nezarovnane kusy podlah. Kompenzacia nejaka je urcite lepsia ako nic, avsak spravit nieco a dopredu vediet ze to bude zle, to sa nerobi. Spravne ti mali povedat aky je problem a nerobit to vobec, alebo to vysporiadat tak aby problem nebol. Pre teba to situaciu neriesi, bud sa na to vykasles a nechas to tak ako to je, alebo to aj tak budes musiet opravit.
Odpovedať
Diky za odpoved. Podla mna islo cistu fuserinu. Este ked to robili sim si vsimol machule po podlahe, ale povedal som si, ze to asi este zbrusia. Teraz som si uvedomil, ze to pravdepodobne nechali tak. A ako sa da takyto problem opravit inak ako opatovnym vyrovnanim podlahy. Nebolo by na mieste vypytat si posudok kolko by stala oprava a mechat si to preplatit?
Odpovedať
@polotrol oprava bude vysekanie pravdepodobne popraskanej nivelizacie ktora sa nespojila s podkladom a vyliatie novej.
Odpovedať
@profistavbari a moznost lokalnej opravy vadnych casti podlahy neexistuje? A aka je sanca, ze je nivelizacia popraskana? Nemoze to byt aj tym, ze im zle zaschla a museli dolievat dalsie vrstvy - spominane flaky?
Odpovedať
tym ze si suhlasil s vratenim 150 eur, si vlastne suhlasil s kompenzaciou reklamacie. opravovat sa to bude tazko, cele to musi ist von a urobit nanovo. cim skor, tym lepsie.
Odpovedať
@polotrol bez fotiek je tazko takto posudit... ano lokalne sa da nivelizacia opravit je to vsak zdlhave skoro ako praca nanovo.
Odpovedať
tak asi lepsie ako nic to je pravda len zase nemoze sa to nechat tak. ked sa bude po tej podlahe chodit tak sa bude podlaha postupne znehodnocovat a keby sa musela menit znova aj podla za novu tak to bude zase vyssia suma, ktoru budete za opravu musiet dat. mozno by som tam skusila zavolat nejaku dalsiu firmu aby sa prisli na to pozriet, co by s tym robili
Odpovedať
@milan_ Nepovedal som to. Takze som nesuhlasil.
Odpovedať
@polotrol dal si si robiť nivelačku ľuďom, čo to v živote nerobili. A ani nevedeli, čo za to pýtať. Očividne bolo treba násobne viac materiálu, ako dali. A iný postup pri použití takého množstva. Vrátili ti veľkú časť z ceny, tak čo chceš. Ak sa ti výsledok nepáči, tak bude treba všetko vysťahovať, podlahu rozobrať, nivelačku vyhádzať lopatou a naliať tam potrebné množstvo, samozrejme profi spôsobom se vším všudy. Možno by vyšiel lacnejšie anhydritovy poter, ak sú na to možnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi tak nejak. Keď vrátili peniaze, v podstate reklamácu z ich strany ukončili
Odpovedať
Tak co uz je to obraz nasej mentality. Kadejaky dilino dnes robi to comu sa nerozumie len za ucelom zisku. Rychlo oddrbat robotu a zobrat peniaze a potom to tak vyzera. Do buducna budem vediet a takychto majstrov poslem rovno do riti pri prvom naznaku fuseriny.
Odpovedať
Profilova fotka
Najhorsie ale je, ze sa clovek spolieha na to, ze ked si to da spravit firme tak to bude vsetko tip top. Ale kolkokrat je lepsie ked si to aj sam spravis, lebo to proste robis pre seba a das si na tom viac zalezat. Ja mam skusenost s reklamaciou roboty ale teda musim povedat, ze vy ste este dobre dopadli ked ste aspon peniaze dostali spat
Odpovedať
Článok sa načítava...
@polotrol ty si ale trošku mimo, nemyslíš? ty si to dal robiť niekomu, kto to asi nikdy nerobil. otázka je, prečo si ich s touto robotou vôbec oslovil. nemilý fakt je, že máloktorý majster ti povie, že niečo nerobil či nevie robiť. Treba sa ich pekne spýtať, či to už robili, kde to robili + kontakt, nech sa môžeš spýtať na výsledok. keď veľkopansky dôveruješ, tak potom sa nediv. ďalší znak, že to moc nerobia, je neprimeraná cena. za pár 3 miestnosti nivelačky je tých 190 či koľko eur málo. Ak si to vedel a tešil si sa z nízkej ceny, tak nech sa páči. Tretia vec, asi najdôležitejšia. Ako je možné, že si nerovnosť zistil až po zariadení izieb? Keď dám niečomu niečo spraviť, tak to skontrolujem po ňom. Aspoň hlavné črty, čo pri nivelačke je dokonalá rovinnosť. podľa toho, ako to popisuješ, tá nivelačka nebola rovná vôbec, ani keby si sa na ňu pozrel z rýchlika. A potom z toho vyplýva NEVYPLATENIE peňazí majstrom. To len na margo toho, že niekto tu začal rozprávať o mentalite a dilinoch... Takto to dopadne, keď sa stretne človek (ne)zručný a človek (ne) rozumný...
Odpovedať
@worker_falcon 1. ako som mal vedieť že oni nevedia robiť podlahu? Keď ju robili aj iným ľuďom a i u známeho a ty sa nesťažujú? 2. nie každý má čas na to aby si kontroloval robotu po majstroch. Nenapadlo ťa že kebyže mám na to čas takýto radšej spravím sám? 3. cena nebola nízka ale normálna ako aj iné firmy. 4. Majstri robili prerábku bytu moju známu je to dokonca aj jeho rodina tak som predpokladal že to spravia dobre. Takže z toho vyplýva že sa stretli ľudia nezodpovední + nezruční v danej oblasti (čo som nemal odkiaľ vedieť) a ja som ten dôverčivý.
Odpovedať
@polotrol ale iste, všetci sú blázni, iba ty si lietadlo. všetkým ostatným to spravili dobre, len tebe nie... z toho vyplýva ale iba jedno, a síce, že je niečo chybné na tvojej strane. napr. nejaký detail dohody, Ak ste sa dohodli niečo v zmysle, že vylejú iba určité množstvo nivelačky, tak vyliali iba toľko. problém bol ten, že nivelačky bolo treba aspoň 4x viac. minule som sa smial, ako bola pani kupovať v MM dve vrecia nivelačku na jednu miestnosť. že to vraj stačí 😮 alebo ktovie, aká drobnosť ti unikla... samozrejme okrem toho, že si ich vôbec neskontroloval. lebo pánko nemá čas. jasné, že cena bola nízka. kvalitné nivelačky sa nerobia skoro zadarmo. jedine ak porovnávaš s firmami, ktoré to iba "vylejú" a poručeno Pánu Bohu. A aj také si kľudne vezmú 5€ za štvorec 😄 tí, čo vedia, čo to všetko zahŕňa a aké sú riziká, si za to dajú zaplatiť.
Odpovedať
@worker_falcon nemal by som tu byt trolom ja? Mam to aj v nicku. Ty si urcite podobny pan majster ako hore spominani, ze by som ti nedal ani stenu namalovat. Taketo koniny chod pisat na forum pre opice.
Odpovedať
@polotrol no ak si si toto zobral z môjho príspevku, tak amen tma. tvoje myšlienkové pochody musia byť veľmi zvláštne. samozrejme, že by si mi dal stenu namaľovať. ani by si sa nepýtal, či som to niekedy robil, stačí, že som to pravdepodobne robil v pár iných domoch. ani by sme sa na ničom presnejšie nedohodli (napr. počet vrstiev). a najlepšie na tom by bolo, že by si ma ani neprišiel skontrolovať, ako som to spravil. a peniaze by si beztak poslal. lebo to je tvoj štýl.
Odpovedať
@worker_falcon tak sa pod opytat tych co mi ten byt robili. Som im daval napravovat kazdy jeden detail co pokazili. Jedine podlahu som neriesil lebo mi moji znami hovorili, ze to je v poriadku. Ked som ukazoval ako spravili nivelizaciu v jednej miestnosti. Skoda, ze som nemal 2m latu alebo vodovahu a mal som iba 80cm, s ktorou som tie problemy neodhalil. Kebyze mi ides teraz robit nieco v byte tak podla tvojho postoju viem, ze by som ti za to nedal ani cent.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?