Rada pri vyriešení rozložení bytu. 2izb. 50m2

máme dosť malý byt, premýšľam ako ho prerobiť. Je mi jasné že rozloha bytu je dosť malá ale nebojím sa výzvy. začlenenie detskej izby nieje problém. Sen o veľkej spálni nieje môj problém, takže s tým sme zmierený.problém je dispozične umiestniť novú kúpeľňu, začleniť pracovný stôl do obývačky a nájsť aspoň kúsok vhodného priestoru na vstavanú skriňu o šírke aspoň 1,4m. riešiť idem všetko nová elektrika,voda okná. linka proste komplet. Ocením každý možný nápad.Opakujem, som si vedomý že tam mám málo priestoru, nemám záujem meniť byt alebo momentálne kúpiť niečo iné. rozmer izieb obývačka a spáleň( bez deliacej steny) 3,45x4,6m a kuchyne bez jadra 3,45x5,7m. bohužial rozvody ostávajú. Dal som sem aj plánik akoto vyzerá a ako by som to zatial riešil ja.Ďakujem za tipy a rady 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Odporucam konzultovat s vodarom napojenie kanalizacie z novej kupelne do stupacky. Ostatne je OK a moze byt z toho zaujimava rekonstrukcia ;-)
Odpovedať
@tomyzv co takto z terajsej kuchyne spaci kut/spalnu, kupelnu predlzit az po stenu, teda do tej spalne by sa islo cez kupelnu. Kuchynu potom posunut do obyvacky do rohu, v chodbe by vysiel satnik, cez ktory by isla voda do kuchyne...tam by nevadilo potrubie. Pracovny kut by vysiel v destkej ako je teraz spaci, ale mohol by byt mensi a teda detska vacsia... ?..to len napad z gauca..
Odpovedať
ak je to panel, tak ruru nevysekaju do podlahy, pretoze by hrozilo ze sa presekate do bytu pod vami... :) ALE, ja som raz byval v podobnom byte a tam to vyriesili tak, ze zdvihli kupelnu o 1 schod, bola vsade dlazba v okoli. ale tak isto zdvihli o 1 schod kuchynu. tak schovali ruru... (teoreticky sa tam da schovat aj podlahove kurenie :D ) tym padom som mal velmi podobny podorys ako mate teraz. daleko lepsie, ako o 5m2 VACSI byt v tejto podobe a ak chces mat vchod do spalne nie cez priechodnu obyvacku, mozno sa da posunut chodbu (kocka 2x3metre) viac do centra bytu. likvidaciou tej L-kovej kuchyne nezmyselnej, s L-kovou nezmyselnou katakombickou sachtou sa ti neuveritelne prevzdusni byt, a ziskas 3-4m2 z chodby do bytu/realnejsieho priestoru nie je niz nezmyselnejsie, ako 85cm vstup do kuchyne, toho architekta dufam uz pochovali...
Odpovedať
takto nejak som to myslel ten treti je byt, uz zrekonstruovany z presne takeho (cca) ako mas ty, len zrkadlovo otoceny. kupelni z nezymyselnej 160x160cm aj s omietkami a tapetami (ci kachlickami) pridali 1 meter, tusim to bolo potom 2.4x1.4m, ak nie viac na tu dlzku o 20cm bola tam rohova vana (tusim ze len 140-150cm), ale vznikol odkaldaci priestor. zmestila sa tam aj opracka, aj umyvadlo. ked chces, mozem poslat fotku, ak este najdem. chodba bola sice 6m2 (2x3metre) ale teraz mam chodbu ako ty (1.6*3.6m plus 1.8*.85) 5.76+1.53 = 7.29m2 ale vzhladom na uzkost chodby je nepouzitelna, nemozem otvorit 70cm dvere do kupelne/wc, pretoze potom neprejdem. tie dver doobyvacky su divne, vchodove dvere ich blokuju, ak pride navsteva o 3 ludoch, plus vy dvaja ty a manzelka napr, tak sa najskor vsetci musia nstrkat do kuchyne a az potom sa daju zatvorit dvere vchodove? sialenost, architekt/projektant musel byt zhuleny v tom case. mne sa otvarali smerom do wc, blokovali wc, ale to je detail, mensie zlo. obrazok cislo 2 modra = voda/kanalizacia ruzova = tam by pravdepodobne musel ist schod, a popod to zvysenie ist ta voda/kanalizacia snad ti to pomoze v inspiracii :D niekto by povedal, SCHOD V BYTE ?! nuz, kupelna 160x160 bez schodu, alebo 240-60x140-160 so schodom. ja som si ten schodik neskor ani neuvedomoval.. PS: este posledna oprava, kupelnu som mal a by som aj zarovnal do urovne, kde zacina wc, cize tu cervenu ciarkovanu stenu uplne nalavo (obrazok 2) by som posunul do prava a to z dovodu, aby do kuchyne neviedla uzka chodba, ktoru som tak kritizoval. vstup do kuchyne bude sice cez 85cm dvere (alebo rovno bez dveri, nejaky ten obluk, zabudol som ako sa to vola) ale na jednej strane bude wc/stena, ale na druhej bude priestor (napr stol, a podobne)
Odpovedať
@zunastudio na tomto mam zatial problem iba v tom ze v kuchyni musim zdvihnut podlahu cca 10 cm co sa na chodbe prejavy asi 1m stupanim-radsej ako schodík. skor sa bojim casteho upchavania odtoku.
Odpovedať
@dusantt momentalne mam vchod do obývačky riešený posuvnými dverami. na ktore bol plan dat zrkadlo a k dveram je prisposobeny mala chodbova zostava aby to vyzeralo ako celok ked su otvorene posuv dvere. Je sice pekne posunut kupelnu smerom do izby ale kedze je uz teraz izba dost mala takze zatial nemyslim ze to pojde tymto smerom aj ked je to zaujimavy napad. malej chodby sa nebojim, kedze je to dost maly byt , radsej sa uspokojim s menej priestorom v chodbe a mat v kupelni aspon trosku priestoru. nechapem preco je problem s kuchynskou linkou? momentalne je malo priestoru na pracu v kuchyni, pretoze vela placu zabera sporak a dres a tym padom nemas kde pracovat ked varis. spekulujem nad tym uz asi 3 mesiace a zatrial toto mi vyslo. a som a 3p. s 8p cinzaku a hoc je to len deliaca priecka, nemam pocit ze by mi ju dovolili otvrorit natolko. zatial dakujem za napady. vsetky ma posuvauj t blizsie k cielu :)
Odpovedať
Ja som podobny problem vyriesila takto: http://www.modrastrecha.sk/forum/ine-... Nevyuzivali sme moc obyvacku, a tak som ju predelila sklenou prieckou... Nerobila by som prechodnu spalnu, ak to chces bez vacsich zasahov, tak vacsiu izbu by som nechala detom/dietatu a tam dala vsetky veci z obyvacky, v obyvacke by som nechala len mensie sedenie stol a televizor na stene. Dobry a jednoduch zadarmo program na vizualizaciu SweetHome3D
Odpovedať
nooo je to super nápad, len nevhodný do mojej malej obývačky. dlzka izby je cca 4,6 m. obyvacka by ostala na 2,3x3,45m co mi pride zalostne malo, ale dakujem za typ
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?