Zodpovedaná

Prievan so stupačky

Ako zabrániť aby mi s môjho ventilátora vyťahovalo teplo vždy keď niekto v inom byte zapne ventilátor. A keď mám niekde otvorené okno tak je to ešte horšie. Zavrieť dvere na kúpeľni alebo WC je zbytočné nakoľko mám deti a tie nie a nie sa naučiť zatvárať dvere. Spätnú klapku asi nemôžem dať lebo mne ťahá tým istým smerom ako aj odvetrava.
Odpovedať
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Záhada vyriešená mame na streche centrálny ventilátor a ten sa zapína automaticky 3-krat za deň ako prevencia pri úniku plynu. Ale aj tak ďakujem za príspevky. Prejsť na odpoveď v diskusii
@sakall mas lokalny alebo centralny ventilator? Pri centralnim samozrejme vetra cez vsetky vstupy, tam spatna klapa nepomoze. Pri lokalnom sa by sa mala spatna klapa otvarat len vtedy ak je na nu tlaceny vzduch, nemala by sa otvarat ked niekto do centralneho odvodu tlaci vzduch svojim ventilatorom.
Odpovedať
Mam vývod do centrálneho odvodu. Chápem ako funguje spätná klapka len neviem ako zabrániť tomu aby mi ťahalo cez ventilátor vždy keď niekto zapne odsávač. Je možné že ma niekto v mojej blízkosti veľmi silný ventilátor a ten spôsobuje že ťahá cez všetky otvory.
Odpovedať
@sakall ja viem, ze mas centralny odvod. Pytam sa ci mate centralny ventilator alebo kazdy ma svoj ventilator.. A logicky, aj keby niekto mal ventilator ako vakuoexhaustor, tak podtlak ma len vo svojom byte, v potruni vyraba pretlak a tym padom by vam isli do bytu jeho smrady, ale neodsavalo by vam teplo z bytu. Vtedy by spatna klapa u vas zafungovala perfektne, lebo pretlak v odsavacom potrubi by ju pritlacil a od vas by nic nevytahovalo. Ja to z toho co pises typujem na centralny ventilator na streche a s tym si nepomozes, len zavriet vstupy do ventilacie. S tym moc nenarobi ani klapka, lebo zakazdym ako sa rozbehne ventilator tak sa vsetky klapky v stupacke musia otvorit. Ak ti prievan vadi, tak jednoducho zablenduj vstupy do odvodu a mas po probleme. Len asi budete musiet strpiet tych par vlastnych prdov v byte.
Odpovedať
Profilova fotka
@sakall vymen ventilator za taky co ma integrovanu zaluziu cez tu tahat tolko nebude
Odpovedať
Záhada vyriešená mame na streche centrálny ventilátor a ten sa zapína automaticky 3-krat za deň ako prevencia pri úniku plynu. Ale aj tak ďakujem za príspevky.
Odpovedať
@sakall ja som to tak nejak tusila :-D Ale mozes byt rad, ze to niekto mudry tak vymyslel a spravil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?