Prerábka 3 izbového panelového bytuprosím o radu

Zdravím vás chcel by som prerobiť 3 izb byt na 7 poschodí (jedná sa o posledné poschodie.) Potreboval by som rady ako by ste mi ho poradili prerobiť . Chcel by som vymeniť elektroinštaláciu, vymeniť bytové jadro kúpelnu zväčšiť o tú medzi chodbu a čo som označil červeným by som chcel vybrať časť panela ale neviem koľko stým bude papierovačiek a neviem či mi to ešte aj schvália. Chcel by som poradiť ako spraviť kúpelku kuchyňu a obývačku keď máte niekto stým skúsenosti rád si nechám poradiť alebo sa nechám inšpirovať vašimi prerábakmi alebo návrhmi . za rady ďakujem
Odpovedať
my mame skoro rovnaky byt, akurat do izby sa nejde z obyvacky, ale z chodby a komoru mame na medziposchodi, tam kde chces vybrat panel je nosna stena, na to potrebujes stavebne povolenie, podla mna ti to zozerie zbytocne vela casu aj penazi, ten povodny otvor sme nechali akurat sme vybrali zarubne co otvor trosku rozsirilo, podorys pred a po mam v albume ak chces kuknut, tiez sme zvacsili kupelnu na ukor tej chodby
Odpovedať
Profilova fotka
@nasuda23 tento typ bytu sa da pekne spravit. Bez zasahu do panelu to pojde len na ohlasovacku. Pri zvacseni otvoru podla nakresu to pojde cez stavebne povolenie. Papierovacky cca rovnake ;-)
Odpovedať
a cena za to stavebne povolenie je cca aka neviete?
Odpovedať
@nasuda23 ked uz by si sa rozhodol to vyburavat a ziadat o stavbne, porozmyslaj a popytaj sa nad moznostou vyburat aj stenu medzi kuchynou a komorou. na byt je takto velka komora obrovsky luxus a viem si tam predstavit pekne linku do L s miestom na dvere do komorky a vyslo by krasne miesto na jedalensky stol. osobne by som kupelnu predlzil az po obyvackovu stenu a zrusil tak prechod medzi chodbou a kuchynou.
Odpovedať
Profilova fotka
@nasuda23 Napisem Vam IP
Odpovedať
Ale aby chodil do kuchyne cez obývačku je blbosť, nie? Myslím keby zrušil ten priechod do kuchyne.
Odpovedať
Ten prechod by mi nevadil to by sa dalo
Odpovedať
@milan209 mam to trochu podobne, tiez chodim do kuchyne cez obyvacku. tych 10 krokov ktore spravim navyse som teda v zivote nepocitila... @nasuda23 tak ako pises, kupelnu zvacsit o chodbicku, a dvere by som nechala len ako otvor. vybrat zarubne, vyspravit otvor. vyjde to financne menej, a za par rokov si aj tak povies ze to cele zmenis. takisto som rezala do panelu, a uz by som to spravila inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@nasuda23 Dobrý deň, naša obľúbená profesionálna špecializácia sú rekonštrukcie bytov v panelákoch a bytovkách. Môžem skonštatovať, že počas našej kariéry v stavebníctve sa pomerne málo stretávame s búraním nosných priečok - o to viac ich vítame, podporujeme a povzbudzujeme všetkých odvážlivcov, ktorí sa na takýto krok odhodlajú. Vybúraním priečky/otvoru do priečky každý byt získa pridanú hodnotu v podobe otvoreného priestoru, kedy sa byt opticky "nafúkne". Posledné a úspešné búranie nosnej steny zpred pár mesiacov máme ešte v čerstvej pamäti so všetkým, čo k tomu patrilo, takže vám detaily, nástrahy a know-how vieme v prípade záujmu kvetnato sprostredkovať z prvej ruky. Ilustračne vám posielame foto kúpeľne, kde sa búrala nenosná priečka. Na mieste, kde je t.č. situované umývadlo a práčka, bolo pôvodne samostatné WC, ktoré sme presťahovali do nevyužitej panelákovej chodbičky, čím sme si splnili jeden z mnohých profesionálnych snov a pre odvážneho klienta získali väčšiu kúpeľnu. Želáme vám veľa elánu do rekonštrukcie. Zuzana
Odpovedať
@manilla ono nemyslel som to že je to blbé kôli krokom navyše ale skôr tak ze aspoň ja vnímam kuchyňu ako menej čistú miestnosť hlavne keď sa varí a aby slúžila ako prechodova miestnosť obývačka je aspoň pre mňa divná. Ale asi je to tým že osobne nemám rád keď je izba a hlavne obývačka prechodova. Ale zas ak to niekomu nevadí tak v pohode.
Odpovedať
@milan209 zas, asi to bude tym ze varim asi 2x do tyzdna :-D mne to nevadi. cely cas sa zdrziavam v obyvacke, a potom idem do spalne spat. v druhom byte co budem mat, tak uz bude v obyvacke, len vo vyklenku. uz som raz aj tak mala, takze ani to mi nevadi.
Odpovedať
Profilova fotka
@nasuda23 ahoj, mame podobny byt, v albume mam aj podorysy pred a po. Otvor do obyvacky sme nezvacsovali a jeho velkost nam staci. Najviac by som sa zamerala na jadro, my sme kupelnu zvacsovali nielen o chodbicku, ale celu stenu kde su dvere do kupelne a wc sme posuvali smerom do chodby o 30 cm a dali si do nej spravit puzdra na zasuvacie dvere, ohromne to setri priestor. Este mimo temy, v spalni, resp. v izbe z obyvacky sme dvere zuzovali o 10 cm, aby sa za dvere zmestila vstavana skrina..
Odpovedať
Článok sa načítava...
len.petra podobne plány mam aj ja s izbami zuzenie dveri a do detskej spalni wc kupelka a komora chcem posuvne dvere , lebo riadne dvere strasne vela zaberaju a lezu mi uz na nervy :-) :-D
Odpovedať
presunuť vchod do izby pri vstupe do bytu na na opačnu stranu steny, a by sa tam dala skrinka, skriňa či vešanie. umyvadlo a vanu ponechať na pôvodnom mieste a do chodbičky dať sprchač. videla som takyto byt aj s rozširenym vstupom aj so zachovaným vstupom a je to otazka vkusu... ak prispôsobiš veľkosť stolovania v kuchyni, zasah do steny nie je nutny
Odpovedať
Prosím nemáte náhodou fotky alebo náčrty na kúpelky takého rozmeru ako sa nachádza v danom byte 1,7mx2,3m
Odpovedať
Mam dalsiu otazku . chcel by som vymenit komplet elektroinstalaciu a niekde som citla ze ludia nesekaju do panelov ale ked davaju laminatove podlahy tak kable schovavaju pod podlahu . ze sa pouziva nejaky podlahovy polystyren poculi ste o tom nieco ci radsej vysekat panel ?
Odpovedať
@milan209 preco? ked si pozries moderne riesenia, kde su obyvacky spojene s kuchynou a kuchyna je v rohu. je to v podstate standard.
Odpovedať
@nasuda23 osobne by som to pod plavacku nedavala. ak ta niekto vytopi tak co? ja som vsetko drazkovala a zasekavala do steny, jedine do kuchyne mi to ide spodom, tam bolo vela kablov a sadros som nechcela, neznasam nizke stropy. ale tam mi to ide pod dlazbou, cize ziadne riziko poskodenia, jedine v pripade vymeny dlazby. ale vsetko mam pofotene, cize viem kade idu kable.
Odpovedať
Profilova fotka
@nasuda23 Mam tiez otazku - ako bude rieseny privod kablov z laminatovej podlahy s podlahovym polystyrenom k zasuvkam, spinacom, svietidlam (teda okrem list), aky hruby polystyren sa asi zmesti v byte ( v panelovom dome) pod podlahu, aby mohli povodne dvere fungovat bez prerabky, resp. upravy?
Odpovedať
@ag_studio to ja neviem to bola len otazka ci to niekto takto robil a ked ano ake ma sty skusenosti... inac ja budem znizovat strop na chodbe v obyvacke a kuchyni urcite..cize vacsina kablov pojde cez plafon ale zase zasuvky a vypinace treba ajtak sekat
Odpovedať
Profilova fotka
@nasuda23 ....spravne, kable su vyriesene....
Odpovedať
mate niekdo skusenosti s bezdrotovymi vypinacmi?
Odpovedať
Zdravím . Ja na vašom mieste by som presunul kupelku miesto komory. A bol by krasny belky priestor na kuchyňu aj z jedálňou . Frézovať elektrika sa da do panelov len vertikálne . Čiže všetky prívody pod sadrokartónom a potom schádzať vertikálne k zásuvkám aj k vypínačom .
Odpovedať
Profilova fotka
riešila som taký problém, že sme kúpelku zväčšovali o tú chodbu do kuchyne a musela si rezať otvor aby sa išlo do kuchyne cez obývačku lebo to bola nosná stena a nato sme potrebovali povolenie ( to bolo behačiek) tak držím palce :)
Odpovedať
Chcel by som sa opytat ci neviete kde robia zadarmo 3D nárh kuchyne obývacky a aj chodby... mam to na papiery nakreslene ale rad by som to videl v 3D návrhu
Odpovedať
@nasuda23 maximalne tak oslovit studentov. aj vy pracujete zadarmo? =-) najlepsie je sa s tym pohrat sam, existuje kopec free programov pokial to chcete zadarmo.
Odpovedať
jasne chapem nerobim zadarmo ale tak za otazku nic nedam .. preto som sa opytal ci nahodou niekto o niecom nevie
Odpovedať
Zdravím nepoznáte niekoho kto robí statické posudky v Nových Zámkoch?
Odpovedať
@nasuda23 Ako si dopadol s bezdrôtovými vypínačmi??? Máš už niečo??? Trochu neskoro... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?