Preloženie radiátoru v byte a predelenie izby priečkou

Profilova fotka
Potrebovala,by som poradiť.To je len taký výmysel,či by to bolo vôbec reálne???Bývame v byte bez balkóna na najvyššom poschodí a či by bolo možne z jednej izby približne 5,2 metra postaviť od okna na 1,2 metra priečku s balkonovými dverami,čím by vznikola tzv.vnútorna lodžia a radiator by sa premiestnil dnu do izby.Vonkajšie okná by ostali na pôvodnom mieste,takže by sme nezasahovali do vzhľadu bytovky.Dilemu mám či by nám nevlhli rohy na stenach,keby tam nebol radiator a aj pod oknom,keby nebol hned z vonkajšej strany?Ďakujem za rady a skúsenosti,ak ste o dačom takom počuli =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Cudny napad... Je mozne ze ten "balkon" vam bude vlhnut a plesniet lebo tam vznikne tepelny most. Takisto je mozne ze susedom pod vami to bude velmi ochladzovat strop a tiez im to tam moze zacat plesniviet. Celkovo sa mi to zda cudne, na co to bude dobre ked okno tam zostane? Chcete sediet na balkone? Sak staci otvorit okno teraz ako mate a je to to iste... Kazdopadne ked uz chcete silou mocou taketo nieco, preco tam ten radiator nenechate a neni ziaden problem? Zmensite si izbu tou prieckou, budete mat zimnu zahradu a vybavene.
Odpovedať
Profilova fotka
no ved aj ja som navrhovala,že nechať radiator aj tak budu dva radiatory.A co by sme k tomu potrebovali.Musíme to nahlásiť na úrad,či potrebujeme povolenie.Veď to ja len zisťujem,uvidíme či sa na to dáme...ale spravit si také kavičko relaxačné miestečko by bolo dobré :-|
Odpovedať
??? ...ludia zvyknu robit presne opacne, priecku medzi loggiou a bytom rusia, a byt zvacsuju na ukor loggie..... Presne ako pise madein1974, ked staci otvorit okno, a mozete kavickovat pri certvom vzduchu.... Podla mna to bude vyzerat dost divne, a ak tam nadalej to okno bude (co tam aj musi byt), tak to podla mna absolutne straca zmysel. Ved si sprav taky kutik pri okne, kde si das taky "kaviarnickovy" stolik so stolickami, nejake kvety, a ked otvoris okno, budes to mat absolutne to iste. Ci chces pri tom fajcit (???) a aby ti nesiel dym do bytu, preto to chces oddelit od bytu? Nechcem byt nejaka "utocna", ale pride mi to fakt ako divny napad =-) :-x
Odpovedať
Profilova fotka
no to je presne ten dovod...ja som nefajciarka a aj moj manzel,ale ked pride navsteva,tak musia ist von a vo vchode je zakazane fajcit,tak musia ist von a takto by sme si mohli sadnut a kludne sediet a rozpravat sa.Ja viem je to zvlastny napad,ale ja si to viem predstavit.Nepochopim,preco nie je kazdy byt s balkonom.My uz mame tento,tak ma to len napadlo =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peta.b Uz vidim ako kludne sedis na teraske ked ti navsteva dymi pod nosom... Len nech pekne idu fajcit von...
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem za názory....uvidíme,či to časom zrealizujeme...ved potom dam vediet a akurat som sa dnes dozvedela,ze jedny znami kupili takto byt prerobeny...aka nahodicka ....ahojte :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
mne sa to zdá super nápad, ešte som o takom niečom nepočula, ale kto nemá balkon super nápad :) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj aj mne sa ten napad velmi pači a bola by som nesmierne rada ak by si sa mi ozvala a napisala či sa ti to podarilo zrealizovať.Zvažujem tiež nad tým,ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?