Prasknuté balkonove okno (môže za to záves?)

Vie mi prosím niekto povedať či je možné aby mi od zatemnavacieho závesu prasklo okno?V izbe je už bez tak horko nakoľko celá stena je presklenna dlhými oknami (čiže v lete sklennik) Kupila som.zatemnovacie závesy nakoľko robím nočné (závesy sú tenké ale z jednej strany je akoby koženka) V byte bývame u 4roky a iba jedno okno prasklo to čo je na balkóne.Všetky okná v tej izbe sú 100x200 cm cca.Izba sa zahrieva nech sú tam akékoľvek závesy ale keď tam boli tieto bolo o čosi teplejšie.Pripájam foto lebo podla mňa je možné že za to môžu závesy ale ako to riešiť?Musím mať predsa na okne záves.Tie balkónove dvere sú posuvné ostatné okná sa otvoriť nedajú.Dakujem za radu
Odpovedať
Podla mna nie, nemoze za to zaves, pretoze to by praskali skla juznejsie od SLovenska jedna radost (maju ostrejsie slnko). Mal som podobnu vec, chyba od vyroby, no reklamacia neuznana. Preto viem, od koho uz kupovat nebudem. Podla mna tam ta prasklina bola skor, ale bola za listou. Este je mozne, ze tam dali zle distantny profil alebo sklenárska podložkaalebo ako sa to vola (a sklo nemalo kam "expandovat" od tepla). Ako to riesit? Zatemnoval by som zvonku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

Podla mna nie, nemoze za to zaves, pretoze to by …
@dusantt žiaľ aj to môže bit lebo tam naozaj to slnko pečie jak blázon ono ten balkón je celý taky no rozbitý stále to vyskakuje s koľajničiek.Takze sa s tým aj dosť búcha ináč sa zavrieť proste nedá.Ale teraz zrovna som ho neotvárala asi mesiac len vetračku a bum.A ako zatemnit z vonka?Véd musím mať závesy to by ta izba vyzerala hrozne.Dakujem
Odpovedať
Ide o to že som v podnájme čiže to majiteľ dá asi zaplatiť mne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lulua777:

Ide o to že som v podnájme čiže to majiteľ dá asi…
@lulua777 vyzerá to ako tepelný šok a na to záruka neplatí. Výrobcovia skiel (nie okien) to už mávajú v podmienkach a že kde je riziko rozdielu teplôt alebo aj čiastočného zatienenia a teda prasknutia z toho pnutia, tak odporúčajú kalené sklo. Ideálne je dať si vonkajšie žalúzie, alebo iný typ skla. Ale je možné že sa to znova nebude opakovať aj keby je tam obyčajné sklo a ten istý záves.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@lulua777 vyzerá to ako tepelný šok a na to záruk…
@marsdm ďakujem krásne áno tie žalúzie z vínka sú super nápad len to je akurát že balkonove dvere sa vysuvaju smerom dnu tak tie asi nepôjdu.Podla mňa to je aj tým ze sa s tým stále búcha lebo proste ináč to nejde zavrieť ako nie ze doslova trieska ale je to viac namáhané ako okno bez pohybu.
Odpovedať

@marsdm ďakujem krásne áno tie žalúzie z vínka sú…
Čo o človeku prezradí autokorekt 😃
Odpovedať

@marsdm ďakujem krásne áno tie žalúzie z vínka sú…
@lulua777 čo mám skúsenosť, tak často prasklo fixné okno, takže búchanie pri tepelnom šoku netreba. Vonkajšie žalúzie sa kotvia zvonku, ale nie sú nijak spojené s krídlom/dverami. Len teda je to vyššia investícia ako závesy a viac roboty s tým.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Čo o človeku prezradí autokorekt 😃
@kejsix ach bože hahahahaha ale no co je pravda nieje hriech
Odpovedať
ciastocne zatmenie je najvacsi blud aky len existuje to vyrobca skusa na laikov, a mysli si ten vyrobca, ze nikdy nikto nebol inde ako na S-Loovensku pretoze cely svet ma mrakodrapy zo skla a nemam pocit, ze by som videl ze by tam menili tie skla. za mna shit sklo, nemalo to prejst kontrolou kvality, ale toto je divoky zapad a zakaznik taha za kratsi koniec mne takto prasklo sklo od vyrobcu v Nitre ved sa nad tym logicky zamyslime - 1 metrovy presah balkon alebo pasivne domy, logicky je okno zatienene na polovicu v urcitych hodinach. A nedaj boze ak je pred domom stlp - to tam mam mat co? namiesto skla? to potom nemozem stat pred sklom, ani prd vykladom v obchode, lebo nedaj boze bude nerovnomerne alebo ciastocne zatienene? co si vyrobca mysli, ze doma zeriem? soju?
Odpovedať

ciastocne zatmenie je najvacsi blud aky len exist…
@dusantt ibaze slovac ide po cene, tak sa nemozes divit shit sklu... pri kalenom sa to nestane, hadam si nemyslis, ze na mrakodrap idu najlacnejsie okna co doveze poliak, to si spadol z jahody... v tvojom pripade mozno zo soje, neviem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@dusantt ibaze slovac ide po cene, tak sa nemozes…
@kejsix pisal som, sklo z Nitry
Odpovedať

@kejsix pisal som, sklo z Nitry
@dusantt Som nevedel, že v Nitre su sklárne 😁
Odpovedať
Ono vseobecne nemusia byt shity, neviem kde inde u nas sa vyrabaju, problem je, ze pokial mas smolu a zly kus, mas smolu. Napr, tu sa nadava na poliakov, mam od nich dvere (cez slovenskeho predajcu), prisli poskodene, vymenili ihned, dopravu dali zadarmo s vymenou. Nebola to velka vada, ako keby niekto na zarubni presiel zubami, 3-4 take zuby ako keby ich niekto pohryzol, dali mi nove, stacilo by ten 1 diel ale dali cely set. nasledne som ja mojou chybou zlomil nieco , alebo bol zly material, ten srob na klucku, poslali zadarmo novy kus (aj dva asi do zasoby) rad zdielam dobre obchody, tak toto som zazil s MôjDom štúdio, s.r.o priamo od poliakov mam samostatne stojacu vanu cez kuriera, ziadny shit, tazke ako hovado, navynos cez schody, unesie to co uniest ma (vodu aj cloveka), nelame sa tak ako tu na fore niekto machroval ze sa postavil do polskej vane a prelomilo sa to pod nim, mozno to bol shit, moja stala 450, toho cas uu nas prekupnici za 600eur, dnes inflacia vdaka politikom pocas korony , netusim aka by bola cena. na druhu stranu, na maso si potrpim slovenske, ak ma predajca neklame, snad nie. nic proti polskemu, ono ludia sa smeju ale polsko je technicky druhe nemecko EU co sa vyroby tyka, velka krajina, len zla povest, ale dovody su rozne. a este jedna vec, bol som v Posku aj osobne, ale polsky neviem, nevedel som ze mam platit parkovne, dosiel chlapik, opytal sa kolko minut som tam bol, povedal som ze 5 (realne asi 6-7 minut som tam bol), a povedal ze parkovne je... uz si nepamtam ci pol zloty (12centov), alebo kolko, nesnazil sa ma okradnut. Snad nemusim pisat pribehy z Bratislavy, tam musim kupit listok skor nez zaparkujem, tak cihaju brigadnici.. preto to mesto uz nenavstevujem. A Trnava snad este horsia, tam mi dali pokutu za parkovanie na zeleni na VLASTNOM POZEMKU. (jednym kolesom cez obrubnik aby mali ludia ako odist, na "zeleni" myslim blato, ale oni to volaju zelen).
Odpovedať
No tak kým som.sa zobudila z nočnej okno sa rozhodlo žiť svoj život.Dnes alebo zajtra má prísť sklár dúfam konečne lebo mam z toho paniku ze to praskne a roztriesti sa po izbe 🙄 Áno robila som si čiarky kde bolo naposledy puknute.Myslite ze je nutné dat preč závesy ze to možno zhoršujú?
Odpovedať

@lulua777 vyzerá to ako tepelný šok a na to záruk…
@marsdm Aký tepelný sok?! Tie zavesy sú az za oknom zvnùtra takze sklo je osvetlene a zohrievané rovnomerne po celej ploche.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@marsdm Aký tepelný sok?! Tie zavesy sú az za okn…
@dusan72 záves je za oknom, tam sa akumuluje teplo a vzniká vyššia teplota. Čiže môže tam byť veľký rozdiel teplôt medzi vonkajším vzduchom a tým za sklom. Ja len píšem skúsenosti, nie znalecký posudok na toto okno.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@marsdm Aký tepelný sok?! Tie zavesy sú az za okn…
@dusan72 áno žiaľ tie závesy majú takú akoby kozenkovu vnútornú stranu a akurát v ten deň som tam oprela vrece s bunkami čiže časť závesu bola pretlačena na okno 😔
Odpovedať

@dusan72 záves je za oknom, tam sa akumuluje tepl…
@marsdm Ale sak to je minimalne dvojsklo.Takze vnurorne sklo je teplejsie po celej svojej ploche,a nie je v styku s vonkajsim vzduchom.Ti by museli praskat vsetjy okná cez zimu.Vnútri plus 20 a vonku mínus desať
Odpovedať

@dusan72 áno žiaľ tie závesy majú takú akoby koze…
@lulua777 A prasklo to v mieste opretia?
Odpovedať

@marsdm Ale sak to je minimalne dvojsklo.Takze vn…
@dusan72 áno vnútri 20, vonku aj mínus 20 vie byť, ale tá teplota prichádza postupne a nie za krátky čas. Sklo vie byť aj ako lupa a jednému sa už stalo, že oprel o sklo nový matrac v igelite a ten sa prepálil.
Odpovedať
Nakoľko máte posuvné balkonove dvere, neprasklo vám to sklo náhodou pri otvorených dverách?
Odpovedať

@lulua777 A prasklo to v mieste opretia?
@dusan72 áno v tej rovine ako bol trosku pretlačený záves.Ale nikto doňho nebuchol na 100%
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jakubkostial:

Nakoľko máte posuvné balkonove dvere, neprasklo v…
@jakubkostial nie prišla som z nočnej odhrniem záves že vyvetrám a už bolo prasknuté
Odpovedať

@jakubkostial nie prišla som z nočnej odhrniem zá…
@lulua777 Zvykne sa to stať aj pri zasunutom okne kde dôjde k prehriatiu zasklenia, kvôli tomu sa v týchto prípadoch osádzajú kalené alebo bezp. sklá, už si nepamätám. Mohlo tým pádom prísť aj prehriatim že tam bol zatemnovací záves. Niekomu sa to stane niekomu nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?