Odpoveď na príspevok od dusantt:
Podla mna nie, nemoze za to zaves, pretoze to by … @dusantt žiaľ aj to môže bit lebo tam naozaj to slnko pečie jak blázon ono ten balkón je celý taky no rozbitý stále to vyskakuje s koľajničiek.Takze sa s tým aj dosť búcha ináč sa zavrieť proste nedá.Ale teraz zrovna som ho neotvárala asi mesiac len vetračku a bum.A ako zatemnit z vonka?Véd musím mať závesy to by ta izba vyzerala hrozne.DakujemOdpoveď na príspevok od lulua777:
Ide o to že som v podnájme čiže to majiteľ dá asi… @lulua777 vyzerá to ako tepelný šok a na to záruka neplatí. Výrobcovia skiel (nie okien) to už mávajú v podmienkach a že kde je riziko rozdielu teplôt alebo aj čiastočného zatienenia a teda prasknutia z toho pnutia, tak odporúčajú kalené sklo. Ideálne je dať si vonkajšie žalúzie, alebo iný typ skla. Ale je možné že sa to znova nebude opakovať aj keby je tam obyčajné sklo a ten istý záves.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@lulua777 vyzerá to ako tepelný šok a na to záruk… @marsdm ďakujem krásne áno tie žalúzie z vínka sú super nápad len to je akurát že balkonove dvere sa vysuvaju smerom dnu tak tie asi nepôjdu.Podla mňa to je aj tým ze sa s tým stále búcha lebo proste ináč to nejde zavrieť ako nie ze doslova trieska ale je to viac namáhané ako okno bez pohybu.Odpoveď na príspevok od lulua777:
@marsdm ďakujem krásne áno tie žalúzie z vínka sú… Čo o človeku prezradí autokorekt 😃Odpoveď na príspevok od lulua777:
@marsdm ďakujem krásne áno tie žalúzie z vínka sú… @lulua777 čo mám skúsenosť, tak často prasklo fixné okno, takže búchanie pri tepelnom šoku netreba. Vonkajšie žalúzie sa kotvia zvonku, ale nie sú nijak spojené s krídlom/dverami. Len teda je to vyššia investícia ako závesy a viac roboty s tým.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Čo o človeku prezradí autokorekt 😃 @kejsix ach bože hahahahaha ale no co je pravda nieje hriechOdpoveď na príspevok od dusantt:
ciastocne zatmenie je najvacsi blud aky len exist… @dusantt ibaze slovac ide po cene, tak sa nemozes divit shit sklu... pri kalenom sa to nestane, hadam si nemyslis, ze na mrakodrap idu najlacnejsie okna co doveze poliak, to si spadol z jahody... v tvojom pripade mozno zo soje, neviemOdpoveď na príspevok od kejsix:
@dusantt ibaze slovac ide po cene, tak sa nemozes… @kejsix pisal som, sklo z NitryOdpoveď na príspevok od dusantt:
@kejsix pisal som, sklo z Nitry @dusantt Som nevedel, že v Nitre su sklárne 😁Odpoveď na príspevok od marsdm:
@lulua777 vyzerá to ako tepelný šok a na to záruk… @marsdm Aký tepelný sok?! Tie zavesy sú az za oknom zvnùtra takze sklo je osvetlene a zohrievané rovnomerne po celej ploche.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@marsdm Aký tepelný sok?! Tie zavesy sú az za okn… @dusan72 záves je za oknom, tam sa akumuluje teplo a vzniká vyššia teplota. Čiže môže tam byť veľký rozdiel teplôt medzi vonkajším vzduchom a tým za sklom. Ja len píšem skúsenosti, nie znalecký posudok na toto okno.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@marsdm Aký tepelný sok?! Tie zavesy sú az za okn… @dusan72 áno žiaľ tie závesy majú takú akoby kozenkovu vnútornú stranu a akurát v ten deň som tam oprela vrece s bunkami čiže časť závesu bola pretlačena na okno 😔Odpoveď na príspevok od marsdm:
@dusan72 záves je za oknom, tam sa akumuluje tepl… @marsdm Ale sak to je minimalne dvojsklo.Takze vnurorne sklo je teplejsie po celej svojej ploche,a nie je v styku s vonkajsim vzduchom.Ti by museli praskat vsetjy okná cez zimu.Vnútri plus 20 a vonku mínus desaťOdpoveď na príspevok od lulua777:
@dusan72 áno žiaľ tie závesy majú takú akoby koze… @lulua777 A prasklo to v mieste opretia?Odpoveď na príspevok od dusan72:
@marsdm Ale sak to je minimalne dvojsklo.Takze vn… @dusan72 áno vnútri 20, vonku aj mínus 20 vie byť, ale tá teplota prichádza postupne a nie za krátky čas. Sklo vie byť aj ako lupa a jednému sa už stalo, že oprel o sklo nový matrac v igelite a ten sa prepálil.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@lulua777 A prasklo to v mieste opretia? @dusan72 áno v tej rovine ako bol trosku pretlačený záves.Ale nikto doňho nebuchol na 100%Odpoveď na príspevok od jakubkostial:
Nakoľko máte posuvné balkonove dvere, neprasklo v… @jakubkostial nie prišla som z nočnej odhrniem záves že vyvetrám a už bolo prasknutéOdpoveď na príspevok od lulua777:
@jakubkostial nie prišla som z nočnej odhrniem zá… @lulua777 Zvykne sa to stať aj pri zasunutom okne kde dôjde k prehriatiu zasklenia, kvôli tomu sa v týchto prípadoch osádzajú kalené alebo bezp. sklá, už si nepamätám. Mohlo tým pádom prísť aj prehriatim že tam bol zatemnovací záves. Niekomu sa to stane niekomu nie.