Praskliny okolo plastovych okien

Prosim o radu, byvame v panelaku a mame uz roky plastove okna. V troch izbach ( zo styroch :-( )nam okolo okien popraskala omietka a v case velkych dazdov nam zamaka a tvori sa pliesen. Zatelovanie bytovky je v nedohladne. Ako to svojpomocne opravit?
Odpovedať
Profilova fotka
@mantilka každých 30cm navrtať pri okennom ráme otvor priemeru trubky z montážnej peny a postupne vyplniť. Prebytočnú penu odrezať a premaľovať.Do otvoru pred vypenením vstreknúť vodu.
Odpovedať
Ja by som použil a nalepil z vonkajšej strany po obvode okna paropriepustnú/ vodotesnú pásku/ a omietol. Nakoľko voda bude určite prenikať cez špáry cez pur penu. Ako už z príspevku vyššie Váš problém vyrieši len s časti ale problém neodstránite,pretože si voda nájde cestu aj tak. Neviem s akého materiálu máte steny. Pásku nájdete v odkaze nižšie aj ako sa aplikuje. Ja by som radšej urobil ešte ostenie okolo okna a prekryl tak s časti rám okna použil expanznú pásku medzi XPS a rámom okna samozrejme iba po boku a zhora/ prekryje časť parapetnej dosky a voda nebude zatekať cez parapetu. Na špáry použiť nejaké PU lepidlo a utesniť. http://www.hasoft.cz/sk/lepiace-pasky... Náklady a materiál samozrejme musíte zaplatiť sami, pretože záruku už nemáte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?