Práčka v kuchyni - áno/nie?

Ahojte, aký máte názor na prácku v kuchyni? My sa tomu dosť bránime. Poraďte.
Odpovedať
1
2
@domcicipatcici ahoj, velmi zalezi ci mate obyvacko kuchynu, alebo oddelenu kuchynu a ci ste rodina s detmi alebo len par. Mal som pracku ako sucast kuchynskej linky v obyvacko kuchyni...ono sa to dalo prezit, kedze clovek pral napr ked sme boli v praci, pretoze hlucnost tam jednoducho bola...mne to pri sledovani tv jednoducho vadilo. Ale vedeli sme si ustriehnut, ze sme neprali vecer. Teraz mame pracku v kupelni, pretoze pri dietati perieme stale:-)))
Odpovedať
je Pravda ze zijem v UK. Tu je to tak riesene v kazdom dome skor je to o zvyku.
Odpovedať
@domcicipatcici pokiaľ nie je miesto tak ok,ale ak sa dá dať tak do kúpeľky...
Odpovedať
@domcicipatcici nie je problem, ak je kuchyna oddelena od ostatnej casti. Aspon "hrkalkami"ako nazyvame skladacie dvere.
Odpovedať
za mna len fakt ak sa nedá inak.
Odpovedať
Za mna ak je miesto jednoznacne do kuchyne nedavat... Sestra ju ma v kuchynskej linke ale maju 1izbak tak nebola ina moznost.. Podla mna aj ta vona po prasku a avivazi do kuchyne nepatri... u nasich je nam hej mame pracovnu v pivnici ale v nasom novom bude pracka v kupelke..
Odpovedať
Jednoznacne ano je to prakticke a v zahranici v kazdom dome.
Odpovedať
A tu mate nas priklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici je to príliš hlučne. Pracku do práčovne. Alebo v šatníku aj so sušičkou a potom rovno ulozis.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je dost miesta v kupelni na pracku aj na kos na spinave oblecko, tak do kupelne, je to praktickejsie.
Odpovedať
ja budem musiet mat taktiez v kuchyni. doteraz s tym nemam skusenost, ale planujem vstavanu, nech ju nieje vidno.
Odpovedať
Mali sme na byte v kuchyni a pre mňa to bolo praktické - z kuchyne sa išlo na balkón, kde sa mi prádlo sušilo. Vyberali sme najtichšiu práčku, ale hluk samozrejme bol, preto som dávala prať len vtedy, keď sme nechceli pozerať telku. Ale celkovo mi to vôbec nevadilo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Každému ako vyhovuje ... Dajú sa kúpiť extra tiché práčky, sú drahšie, ale sestra ju mala a sú naozaj citelne tichšie. Hlavne pri odstredovaní to je poznať ... Ak sa takáto dá ešte do nejakej skrinky s dvierkami, tak ju naozaj, naozaj nie je skoro vôbec počuť ... Teda pri praní ju nepočuť vôbec a keď je v byte / dome ticho, tak sme ju jemne počuli pri odstredovaní ... Smaozrejme, najlacnejšiu voľne stojacu nezabudovanú práčku by som si do kuchyne nedal :)
Odpovedať
My máme 10 rokov práčku v kuchyni a veľmi sa mi to osvedčilo aj pri dvoch deťoch. Mne osobne sa práčky v kúpelni nepáčia. Určite by som ju vložila do skrinky, ak by som ju musela mať v kúpelni. Naša práčka je vložená do skrinky, aby ju nebolo vidno. Trochu tým tlmí aj zvuk. Keďže ide o 10-ročnú Whirlpool práčku, tak má svoje decibely ;-) a pri pozeraní TV (kuchyňu máme spojenú s obývačkou) to prekáža každému, preto večer periem len výnimočne. Odložený štart je super vec, večer naložím, ráno vstanem, akurát práčka doperie a rovno vešiam. Prášok používam Denkmit z DM, všetky ostatné mi smrdia za chémiou, aviváž nepoužívame.
Odpovedať
mali sme to tak v 1-izbaku, inak sa nedalo a je fakt, ze sme kupili casom super silence pracku, lebo ta stara bola mega hlucna. Tu super tichu fakt nebolo skoro vobec pocut, ked prala, tak vobec, akurat ked odstredovala, tak som vnimala, ze aha, perie.. Takze za mna - ak sa inak neda, tak kupit dobru pracku a bude to uplne v pohode.. Inak mne to vobec nevadilo a tiez som potom vyuzivala aj odlozeny start, aby nas vecer nerusila..
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici ani sa necudujem ze sa tomu branite, ja by som tiez nikdy nedal do kuchyne pracku, pride mi to zvlastne. Pracka patri predsa do kupelne, ale tak chapem niektorych ludi ze to tak riesia kedze nemaju dostatocne velku kupelnu aby sa im tam vsetko pomestilo, tak to musia vyriesit takto..pokial mate miesto do kupelne tak jednoznacne dajte tam :-)
Odpovedať
a preco nie? to je cisto len o zvyku. v zahranici maju bezne pracky v kuchyniach. preco by to malo vadit? mam panelakovy byt, kuchyna je dost velka, tak preco plytvat priestorom v kupelni tym, ze tam necham pracku? kuchynu mam s balkonom, takze to mam aj blizsie, nez z kupelne.
Odpovedať
zvláštne príde každému to, s čím sa ešte nestretol resp. s čím určitý čas nežil. Niekto povie, že mu príde "zvláštny" plynový sporák, niekomu je "zvláštny" elektrický, niekomu indukcia... A každý si bude hájiť to svoje. A všetko je to individuálne. Darmo by som ja chcel do kúpeľne dať práčku, keď vedľa vane a umývadla mám priestor 0,3m2. Práčka je pekne v kuchyni, s umývačkou, schovaná v skrinke. Vedľa kuchyne máme spálňu a stačí zavrieť dvere a nepočujeme ani odstreďovanie, a to v noci býva iné ticho.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ju tam dat nemusis, tak ju tam nedavaj. Ak inde priestor nemas, tak ju tam aj tak musis dat a debata je bezpredmetna.
Odpovedať
Moja vlastná skúsenosť...mal som v byte práčku v kuchyni...nikdy viac...kedze bola kuchyňa vedľa obyvacky,neskutocne to rusilo,ci som driemal na gauci,alebo pozeral telku...v dome už tam samozrejme neni...ale ak neni iná možnosť,da sa to prežiť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pokial miesto v kupelni na pracku nie je tak ina moznost ako kuchyna zrejme nie je. :) Mozno bude dlhsiu dobu trvat kym si clovek zvykne na to, ale da sa to. Je to len sila zvyku.
Odpovedať
Vieš čo poviem ti na to môj osobný názor, čo s práčok týka. Patria do kúpelne!! Predsa práčka dosť hučí, nehovoriac o tom, keď chceš dať spať dieťa alebo chceš zaspať ty sama. Zatvoríš dvere do kúpelne a dalo by sa povedať, že nič nepočuješ. Neviem ako máš stavaný byt ty, ale ja mám ten svoj tak že od kuchyne mám rovno chodbu do spálne, čiže aj cinknutie pohára počujem až do tej spálne. Preto pre mňa mať práčku v kuchyni v žiadnom prípade nepripadá do úvahy. Samo o sebe kuchyňa je otvorený priestor a tú práčku bude počuť po celom byte, presne preto si myslím, že je to dobrý nápad. Ale skôr, pre mňa osobne by rozhodne nebol :)
Odpovedať
nerozumiem tomu, ze ked pracka huci v kuchyni, tak v kupelni uz nehuci? zavriet dvere do kuchyne sa asi neda, ci? :D ak mate pracku v umakartovej kupelni a pri odstredovani vam huci, tak vedzte, ze ak si ju date do kuchyne s plavajucou podlahou, alebo dlazbou a zavriete ju do kuchynskej linky, tak ju pocut ovela menej. nehovoriac o tom, ze vstavane pracky su este tichsie. ja ked zavriem dvere do kuchyne, tak vo vedlajsej izbe aj zabudnem, ze som dal prat :D
Odpovedať
@kirik83 ide skor o to ze v kuchyni niektore rodiny travia vacsinu casu. v kupelni si minutku kym si umyjes ruky ale v kuchyni ovela dlhsie . jedine prat ked sa nevari a nestoluje.
Odpovedať
Profilova fotka
@kirik83 no napriklad v nasom dome sa nebudu dat zavriet dvere do kuchyne pretoze ju mame otvorenu a tym padom tam pracku v ziadnom pripade nebudem davat. Uz potom by som ju radsej dal do pivnice keby sa mi do kupelne nezmastila. Nastastia taky problem nemam kedze budeme mat velku kupelnu
Odpovedať
zil som nejaku domu v anglicku, kde bola pracka v kuchyni, sa tam aj jedlo, aj sedelo, aj kecalo, kuchyna bola prepojena s obyvackou a nikomu ani nenapadlo, ze by to mohlo vadit. pokial je dobra pracka a dobra kuchynska linka, nie je co riesit. akurat periem, som vo vedlajsej izbe a ked zavriem dvere do kuchyne, ledva ju pri potichu pustenej telke pocujem. tak, ako pisal worker_falcon, s cim ste sa nestretli, vam pride divne...
Odpovedať
Profilova fotka
@kirik83 vsak vacsinou to tak byva ze s tym s cim nemaju ludia skusenost tak sa boja do toho ist..
Odpovedať
Profilova fotka
Nie
Odpovedať
Profilova fotka
@romass preco nie? ved kazdy podla toho co sa mu paci a co mu vyhovuje, nie? :)
Odpovedať
@mado78 preco nie? asi kvoli hluku mnohym ludom v kuchyni prekaza. Kupelna je take idealne miesto pre pracku. Zavru sa dvere a nic nepocut.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?