Postel na strope

Ahojte, potrebujem radu....máme malý byt, chceme ušetriť miesto, preto zvažujeme postel na strope. Na internete som pozerala na mieru,ale je to až príliš drahé. Ako je to najlepšie spraviť? Kúpiť poschodovú pre dospelých? Ďakujem
Odpovedať
1
2
@tobyna zalezi od vasich priorit.my sme na tom podobne.v spalni mame poschodovu postel,lebo mame malu izbu a k tomu dve postielky.chcela som manzelsku postel dvihnut nad dvere(mame vysoke stropy),ale doslo mh,ze nocne vstavanie by bolo narocne.stale hore dole.zvazovala rom aj tie postele čo schovas do skrine,ale to by sme nemali kam dat postielky
Odpovedať
Profilova fotka
@tobyna poschodovu pre dospelych? vies si predstavit ze by si s manzelom spala napriklad ty hore a manzel dole? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tobyna Dobrý deň. V jednom z našich projektov sme sa zamerali na vyriešenie malého bytu. Plocha miestnosti určenej na spanie, prácu, ale aj denné užívanie či posedenie s priateľmi mala iba 16m2. Spojiť všetky funkcie nemožné? Pre nás nie :). Postel sa nachádza pod zvýšeným pódiom. Na pódiu je plnohodnotná pracovňa a ostatný priestor je venovaný obývacej časti. Možno ako inšpirácia. Prípadne sa nám ozvite a vymyslíme niečo presne ušité na mieru Vám.
Odpovedať
Profilova fotka
@michaelak2 tak toto keby nevidim na vlastne oci tak tomu ani neuverim ze sa da taketo nieco spravit. Super napad ako mat vsetko v jednej malej miestnosti. Paci sa mi vas navrh:-)
Odpovedať
@michaelak2 to sa len vysunie a spi sa? Ci kde tam je matrac?
Odpovedať
Profilova fotka
@srudlick Presne tak, Iba sa to vysunie, otočia sa nožičky a spí sa. Matrac je tam plnohodnotný, žiadne spanie na rozkladacej pohovke.
Odpovedať
super nápad....takéto pódia su určite lepšie ako poschodová posteľ....na podiu možeš mať jedálenský kút, pracovný alebo dokonca posedenie s gaučom. komu čo vyhovuje. moji známi majú v obývačke poschodovú manželskú posteľ, pod nou pracovnu, ale podla mna celé zlé, jednak v pracovnej časti prítmie a jednak sa trepať po rebríku v noci hore...hm, pod stropom samozrejme horúco a ani si nechcem predstaviť manželské radovánky....sa im čudujem,že si radšej nespravili to pódium :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@susanne6 toto je tiez problem. Neviem si predstavit manzelstvo kde kazdy spi v inej posteli a nie spolu. Aj ked casom sa da na to asi zvyknut. Podia su super, kamoska mala tak urobenu obyvacku so spalnou. Na podiu mala spalnu a dolu obyvku
Odpovedať
Profilova fotka
@michaelak2 aj by ste mi vedeli napísať koľko cenovo vychádza takéto prevedenie postele?
Odpovedať
Profilova fotka
@juliannasimo Dobrý deň. Konkrétne táto realizácia je spred troch rokov, Bohužiaľ presnú cenu si naozaj nepamätám. :/. Ale viem, že to nebolo veľa, neporovnateľné s posteľami do skríň.
Odpovedať
Toto je naozaj super nápad, musím o tom povedať sestre, oni maju veľmi malú izbu a doteraz jedna dcéra spala s nimi v spálni a ďalšie dve majú izbu. Chce ich dať už všetky tri spolu aby mali spoločnú izbu len nevedela ako to vyriešiť ale toto by jej mohlo pomôcť keby to takýmto nejaký spôsobom zariadila @michaelak2 vyrábate aj teraz také postele?
Odpovedať
Profilova fotka
@michaelak2 postele do skríň sú riadne pálky. Tie sme istý čas obzerali, ale zdalo sa mi to veľmi predražené riešenie. Takéto pódium urobiť a pod tým postel je skvelé. A hlavne praktické. Nám v dome sa to už moc nezíde, ale niekomu do garsónky to môže byť paráda :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomasekfero ale oni nespia osobitne, oni majú tu poschodovu posteľ ako dvojlôžko hore :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hanuscha Samozrejme vieme to navrhnúť, vykresliť, staticky posúdiť a dať vyrobiť bez akýchkoľvek problémov :) Ozvite sa mi to internej pošty a povieme si podrobnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@michaelak2 zabezpecujete aj montaz?
Odpovedať
@lujdzi poschodova pre dospelých znamená, že hore je manzelske lozko (t.j pre dvoch) dole je gauc,alebo jednolozko,alebo nic....
Odpovedať
@michaelak2 tot je naozaj super nápad, len som mala v pláne niečo lacnejšie :-)
Odpovedať
@jurly mna este napadlo nieco take ako keby postel na lankach, neviem ci presne takto sa to vola,ale vecer si to das dole a spis na tom a rano ked upraces si to das na strop ulozit, je to na takých kolajnickach, neviem to presne ani pomenovat,ale je to taka posuvacia postel abo co...lenze su to dost drahe zalezitosti, skor ma napadla ta manzelska k stropu,ale teda tiez mam problem s tým, ze si tam ani nesadnem a budem mat strop skoro pri nose :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@romanman Vieme zabezpečiť aj montáž napíšte mi do internej správy kde sa byt, dom nachádza a veľkosť pódia.
Odpovedať
@tobyna neviem, aky mas rozpocet ale toto mi nepride, az take drahe http://www.hajana.sk/kategoria-produk...
Odpovedať
Profilova fotka
@tobyna jaj tak, diky za vysvetlenie. To som vobec nevedel ze to je tak, uz som zase o nieco mudrejsi:-)
Odpovedať
@lujdzi ved celý život sa učíme :-)
Odpovedať
@jurly toto nie, len praveze uz mame vstavanu skrinu a dalsie skrina na postel sa už nevojde :-) tam ma miesto roztahovaci gauc , ale dakujem za tip
Odpovedať
@tobyna cely zivot sa veru ucime. Ja som sa dnes sem prihlasila s tym ze sa tu nieco nove naucim, tak som zvedava a tesim sa nato co sa tu nove dozviem :-)
Odpovedať
@michaelak2 tak to je naozaj super vyriesena postel pri malej izbe:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@srudlick Ďakujem veľmi pekne :). Od toho sme tu.
Odpovedať
@michaelak2 a este jedna otazka ma zaujima, ze kolko stoji takto riesena postel?
Odpovedať
Profilova fotka
@srudlick Už som na túto otázku odpovedal viac krát, avšak nemáme toto riešenie ako typový prvok, ktorý by sme mali ocenený a naskladnený. Riešenie je atypické a ako som už uviedla v diskusii sú to cca tri roky od realizácie toho projektu a naozaj si cenu presne nepamätám. Pokiaľ by ste o podobný produkt mali záujem vieme na základe návrhu a výkazu dať prvok oceniť nášmu stolárovi, ktorý Vám dodá produkt na mieru vrátane montáže. Veľmi zhruba môžem uviesť, že cena m3 reziva je cca 200-250€, tu odhadujem do 0,5 m3 v závislosti od veľkosti postele a potreby nadimenzovania - určí statik, ďalej tu bude montáž, spojovacie prostriedky, dovoz, výpočet a návrh pódia, podlaha, ukončovacie lišty, kovania, pojazd atď. Presnú cenu budem vedieť stanoviť jedine na základe návrhu riešenia a výpočtu. Všetko je navrhnuté a realizované z kvalitného masívu, vrátane rámu na matrac, roštu pod matrac. Krycie lišty rohov pódia - masív. Toto pódium funguje už tri roky a bez jediného problému.
Odpovedať
Profilova fotka
@susanne6 tak to som potom zle pochopil :) ale aj tak si to neviem celkom predstavit aby sme dvaja na poschodi spali. Asi by som nemal taku istotu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero to nie si sam, ja si to tiež vôbec neviem predstaviť že by sme tak mali spať s manželom. Mala by som z toho dosť zlé pocity
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?