Popraskané steny v byte

Ahojte... kúpili sme byt 7\7 no katastrofálne sa nám začali praskať steny... ako to máte vy? čo sa s tým dá robiť? asi by to trebalo všetko ošúchať a opraviť nejako znovu urobiť nové steny? stropy? aká by bola cca cena? a ako časovo? bude to praskať neskor znovu? ďakujem za info som uplne že laik.. :-(
Odpovedať
@29vladus07 fotka nic ze... panel asi nepraskol asi omietka asi zle spravna daj foto
Odpovedať
@29vladus07 "katastrofalne" praskliny vznikaju pri statickych poruchach stavieb, odporucam uz do domu nevstupovat, bude ho zrejme nutne zdemolovat.
Odpovedať
@29vladus07 laik da fotku, co najviac fotiek, aj celkove aj detaily. Lebo z tvojich laických katastrofálnych prasklin nie je nikto mudry a urcite neporadi. Ale pokial vam cez tie praskliny nefuka, neprsi a nesvieti slnko, nic katasrofalne sa nedeje. Je to len esteticky problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@29vladus07 no a ten byt to je novostavba, alebo si to pamata este Brezneva? Nova malovka? Alebo to zacalo praskat po XY rokoch?
Odpovedať
Profilova fotka
@29vladus07, fotky treba.. A: co je to za barak? aky stary? kedy ste kupili? rekonstruovali ste? uz to praskalo alebo zacalo? co najviac info treba. mesto/ obec.. alebo aspon typ panelaku (ak panelak)? lebo 7/7 typujem panelak. A ked to zacalo teraz, tak tipujem, ze je po rekonstrukcii omietok. Potom je to z teplotnych pnuti. Nic nespadne a ani sa s tym nic neda robit.. priznat tie trhliny a zvyknut si na ne.
Odpovedať
Bez fotky je ťažko povedať v akom stave sú tie praskliny či sú také zlé a tým pádom aj poradiť... Ak sú fakt také katastrofálne ako tvrdíš tak by som z toho domu asi odišiel aby mi to tam nepadlo na hlavu...
Odpovedať
nebola.som.tu, par don... praska asi omietka alebo čo..nevyznam sa v tom...opadava to na zem ta biela farba ako škraupina...byt bol po celkovej rekonštrukcii a my sme tu už nič nerobili... mame to aj zvoonku ako je balkon a uz aj v kazdej izbe sa to robi... foto pridam.
Odpovedať

Odpovedať
hmmm tak toto je ale celkom dosť. rozhodne, ak vravíš, že je byt po rekonštrukcii, tak bola isto spravená dosť neodborne
Odpovedať
@29vladus07 tazko povedat zavolaj dakeho murara nech to pozre na mieste, mozno tam niekto staval novy priecku alebo co, ak je to povodna stena v panelovom byte nemalo by to az tak pracovat aby vznikli take praskliny.
Odpovedať
toto isté sa mi robi v obyvačke, na chodbe a aj v deckej..... male praskliny ako vlasy su skoro všade aj 10x v jednej izbe.... :-( už som na nervy lebo znovu to dávať robiť to je pre nás nereálne nakolko mám doma 7mesačne dieťa a nemam kde s nim inde isť..a to tu bude prašno... katastrofa...a to sme schvalne kupili byt prerobeny aby sme nemuseli ani prstom hnuť..... o tom že sa nam cačali šúpať stropy...a že za linkou mi drurch praskla stierka a mam tam dieru taku ze tam vlozim dve ruky... 😵😵😵 je mi do plaču...a velmi lutujem kúpu tohoto bytu... pred tym sme boli v tehle...a pohoda..len nam to bolo malé...a tento panel...to je katastrofa.... to by sme si museli dat prerobit 75m 2 bytu.... a to by som sa nedoplatila.. a škrabat to až do panelu to by bolo nekonečne... :-( a za chodu domácnosti sa to nedá.... a na hotel nemám... a asi by som sa ani nedoplatila :-(
Odpovedať
@29vladus07 Zajdi za susedom pod tebou ci to ma tiez. Ak ano je to uz na statika myslim. Minimalne by sa na to mal pozriet murar. Ked tak pridaj viac fotiek. Ak je to az von je to velmi nemile. Ak je to neodborne urobene malo by to ist cele dolu a urobit nanovo, samozrejme na naklady predavajucich vcetne nahradneho ubytovania. Oni nech si to vymahaju od toho kto to zfusoval.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@29vladus07 prisli ste sa vyplakat? alebo potrebujete poradit? hore som pisal kopu otazok k tomu a ste to odignorovali. A znova len placete. Ak chcete fakt poradit tak si precitajte pozorne cele toto vlakno. A kludne sa mi ozvite cez ss A este ake ste mesto? Napisem este raz, je to panelak a ste 7/7 (este by som typol aj nezatepleny), dalej podla rozsahu co popisujte typujem, ze ste asi veziak, alebo ak radovka tak asi koncovy byt s orientaciou na juh alebo juhozapad. Potom to niesu staticke trhliny, ale trhliny z teplenych pnuti v stykoch panelov. A s tym neurobite nic. Nova rekonstrukcia omietok tym istym sposobom to nevyriesi. Da sa to riesit aj na dialku, ale kus sa skuste odosobnit , a riesit to len v technickej rovine. @17juraj17 kludne moze byt, ze sused nizsie s tym problem nema vobec. alebo len minimalne.
Odpovedať
@sidewinder je to panelák... dva vchody... nalepeny na vedlajši panelak... ten je zatepleny porobeny... my nie sme zatepleny...sme na samom vrchu...nik s tym nema druhy problem..vraj len jemne praskliny ako vlasy... no my máme... Obec Holíč.... kupili sme v januári 2018, nebolo popraskane nič...začalo teraz... dom má presne 30rokov teraz... orientacia polka izieb na vychod...druha strana západ. Omietky boli rekonštruované len čiastočne.. poopravovane a zaličene.. neviem čo som ešte zabudla?
Odpovedať
Takto isto aj stropy a v kupelni je znizena stena sadrokartonom... a tam to praska rohy stropov.
Odpovedať
@sidewinder nestiham sem prist a reagovat na všetko nakolko mam chore male dieť takže nič som neignorovala.
Odpovedať
@17juraj17 práveže oni kupuju byty a prerobia predaju, sami si to robili tak neviem ako to riesit. , :-( stale ich otravovat mi je blbe...zacala nam opadavat stena oblozena kamenom..prišli polepili to lepom na nahrobne kamene.. drzi..ale ako dlho neviem.. teraz zase toto. Okolo dveri sa robi to iste.
Odpovedať

Odpovedať
Tie väčšie tych je 6kusov...a tych mensich je plno
Odpovedať
.
Odpovedať
...
Odpovedať
Profilova fotka
@29vladus07 z toho co ste napisali a poslali fotky to vidim na pohyby v stykoch panelov posovenim teploty. A tieto boli zvyraznene nespravnou alebo zlou rekonstrukciou. nechcem hadzat vsetky firmy do jedneho vreca. Ale dnes je na sk normalne, ze lacno a rychlo postavit (oravit) hlavne to musi vyzerat. A potom dobre predat.. kvalita ide casto bokom. Ked sa tie omietky spravia spravne tak to praskne pekne po linke. Tie odprasknute "mapy" hovoria o zle pripravenom podklade pod omietku alebo pod sietka/lepidlo. Mozno to bolo opravovane len lokalne. Treba nato zohnat nejakeho projektanta alebo statika co mate po ruke. To treba vidiet. Teraz jedine co tak opadnutu omietku povysavat aj na stenach.. a ked bude cas tak opravit omietky.. Hlavne to nejaky cas (mozno rok) sledovat co sa s tym deje.. Ci tie trhliny vznikli a su a nerozsiruju sa.. alebo sa stale dalej rozsiruju..
Odpovedať
Profilova fotka
@29vladus07 To bolo z pracovnej praxe a este moja skusenost . Mam byt 9/9 vo veziaku hore v rohu a orientacia V,J,Z. J a V strana okej.. ale JZ a Z sa tiez trochu ukazali trhliny.. ale nie vsetky styky. takze typujem tie ktore praskli boli zle zrealizovane pocas vystavby. Este ked som robil rekonstrukciu bola debata ci presietkovat rohy alebo nie.. Stretol som sa z nazorom ze nie a treba priznat prasklinu a styk a pretmelit.. Rozhodol som sa presietkovat. Ale obrusili sme panel do ziveho.. poriadne povysavali, napenetrovali a sietka lepidko omietky.. vsetko najkvalitnejsie co bolo.. Trochu mi odpraskli sve linky na Z fasade.. ale sietka to dobre podrzala.. takze to vidim len ked viem kam sa pozerat..
Odpovedať
@sidewinder ďakujem.za info... urcite tuto radu využijem,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?