Pomoc vlhne mi obyvacka

Prosím o radu, pred tromi rokmi sme kúpili starší byt na úplnom prízemí neb s nim žiadny problém až teraz v septembri bol silný lejak a začalo nam smrdiet v obývačke.konkretne to šlo od jednej steny, na ktorej máme tapetu. Časom sa ten smrad zmenil ako keby sme boli vo vlhkej pivnici, kupila som ceresit,ale nepomohlo, úplne cítiť ked vojdeme do izby ako by tu bol opar. Ked sa vyvetra je chvilku dobre potom to zase citit. Stena susedi s vonkajšou chodbou a byt nie je podpivničený, teraz ked som odhrnula listu od parkiet tak je tam vlhka stena aj tapeta. Som zufala hanbím sa sem niekoho pozvať na návštevu :-( Dakujem za akékoľvek rady
Odpovedať
Je potrebné odhaliť a odstrániť príčinu vlhnutia. Neexistuje žiaden jednoduchý zázračný prostriedok, ktorý problémy len tak bez ničoho odstráni.
Odpovedať
Kazda rada draha, musite zistit odkial sa tam dostava ta vlhkost. Mate doma vlhkomer?
Odpovedať
obavam sa ze to bude kanalizacia, ci to prasklo pod domom? vlhke to je len na malom mieste a tapety sa mi este nevlnia, a z bytovým družstvom vyjednávať bude dosť zložité oni maju na vsetko svoje menne zákony podla toho co im vyhovuje. Vlhkomer nemam ale zaobstaram si ho :-)
Odpovedať
Najprv zisti ci v tej stene idu nejake rozvody (kanal, voda), tam by som videl pravdepodobny problem. Prasknutie kanalizacie pod domom asi tazko, lebo stena by mala byt izolovana od zakladov proti vode. Ak je porucha hydroizolacie tak to moze byt aj dazdova voda.
Odpovedať
V septembri ked tak silno pršalo vonku pred domom vyrazilo aj poklop od kanala, normálne odtial trcali kusy handier a dost to smrdelo boli tu vodári a čudovali sa ze odkial to prislo na ich mape nevedie ziadny odtokovy kanal pod domom jedine ze to načierno urobili pri vystavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Kontaktovať správcu, nahlásiť havarijný stav a žiadať okamžitú nápravu. Nevidim dovod prečo by si mala ty zisťovať či tam je nejaká kanalizácia alebo potrubie... Iné by bolo v rodinnom dome.
Odpovedať
Dakujem vam za odpovede :-)
Odpovedať
mali by ste to riešiť s niekým kto je zodpovedný za ten dom a alebo doborníka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?