Pôdorys "u-čkového" bytu v Banskej Bystrici

Ahojte, prosim byva niekto v BB v bytoch typu U? Nemam ani ponatia ako to tam vyzera, pomohol by podorys 8-)
Odpovedať
Ahoj, my sme bývali v U-čku. Každý byt je skoro iný. Podľa toho, či je dvojizbový, trojizbový alebo jednoizbový a či je do 5-teho poschodia alebo od 6-teho vyššie. A podľa toho, či je pri výťahu alebo v rohu. Aký chceš konkrétne vedieť?
Odpovedať
@janka40 ide o 3i byt na 2. poschodi...
Odpovedať
@janka40 a este som zabudla dodat, ze je udajne na konci chodby...nejako si vobec neviem predstavit ako to tam asi vyzera ]-(
Odpovedať
@sue1818 keď vojdeš je malá chodbička, oproti vchodovým dverám je veľká obývačka, z chodbičky po pravej strane je dosť veľká špajza a na druhú stranu sa ide do väčšej chodby, kde je aj kúpeľňa a WC, prejde sa do izby s balkónom a do kuchyne. Z kuchyne sa ide do tretej izby. Tieto byty na konci chodby majú nevýhodu, že majú dve miestnosti krajné a balkón je z izby a sú o niečo menšie ako byty pri výťahu. Tie majú krajnú len jednu izbu a balkón z kuchyne. Ja si myslím, že byty v U-čkach patria medzi najkrajšie v BB.
Odpovedať
@janka40 aj ja som pocula ze su to jedny z naj bytov :) a tie krajne izby....to by nemalo byt az takou nevyhodou pokial je panelak zatepleny, nie? ci? =-) inak a nevies nahodou aka velka je kuchyna? kebyze chcem priblizne rozmery asi by som chcela moc vela, ze? x-)
Odpovedať
@sue1818 neviem presne rozmery, ale v krajných bytoch je určite väčšia ako v tých stredných, vmestí sa tam aj rohová kuchynská linka aj rohová sedacia lavica - tie čo boli niekedy so stolom aj stoličkami. Bola som u susedy a tá to tam tak mala a ešte mala aj dosť miesta na chodenie. A ak je panelák zateplený, tak by to nemalo vadiť.
Odpovedať
@janka40 Janka potesila si ma :-) a ty zijes teraz tiez v BB?
Odpovedať
@sue1818 áno, ale už na dedine
Odpovedať
@sue1818 tie byty su ozaj dobre, mame niekolko kamaratov, co maju taky byt, niektori si ho vyriesili tak, ze kuchynu prepojili s izbou (ta izba pri kuchyni je najmensia) a maju otvoreny priestor kuchyna-jedalen-obyvacka. Nie je to sice zavratne velke, ale sedacka, telka a jedalensky stol sa v pohode zmestia, kuchyna sa da krasne urobit do L-ka. Tak isto s jadrom sa da celkom dobre hybat, nakolko ta chodba pred jadrom je pomerne velka, niektori posuvali jadro, aby zvacsili kupelnu, da sa to tam pekne vymysliet.
Odpovedať
@akvi takze ak spravne chapem z izby co je hned oprosti dveram si potom urobili spálnu teda abo ako? nejaky v tom mam gulas lebo celkompresne ani neviem ako Ucko vyzera :-| zatial som este na obhliadke nebola, ale uz coskoro :-) kocky, @janka40 @akvi pripajam moj laicky odhadovy podorys povodneho stavu, len sa moc nesmejte :-N
Odpovedať

Odpovedať
este som zabudla dodat ze ta obyvacka asi nie je real tak dlha, ale inak mi to nevyslo :-D a tiez este chyba priecka medzi WC a kúpelňou, neviem kde ma byt.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sue1818 zhruba dobre si to nakreslila, ta obyvacka je ozaj kratsia a este ako vojdes do bytu, tak nalavo je maly skladik. Z obyvacky maju kamarati detsku izbu, kedze je to najvacisa izba a deti maju 3. To, co si nakreslila ako spalnu, tam preburali priecku a spojili s kuchynou a tam, kde mas detsku, tam je spalna. Spalna je slusne velka, maju po celej dlzke roldory, takze aj ulozny priestor v pohode..
Odpovedať
@akvi jj, tak to teda pri 3 deturencoch poriesili racionalne :-) joj uz len tie rozmery vediet 8-)
Odpovedať
@sue1818 rozmery si zhruba vies vyratat - ak mas na tom panelaku okna delene na 3 casti, tak by to mali byt tzv. zvolenske typy panelakov, kde sirka panelu je 3,45 m. Cize kazda stena, kde je okno, mas tych 3,45 m. V tej najmensej izbe je okno na tej druhej stene (ak je to rohovy byt). Takze obyvacka bude zhruba 3,45x 5 metrov (neviem presne odhadnut sirku tej vstupnej chodby, ale bude zhruba 2metre siroka, plus minus nejakych 30cm..) Najmensia izba bude cca 3,45x3m ... A spalna cca 3,45x3,45... Ber to ako moj hruby odhad, kedze tam nebyvam, len som tam parkrat bola.. :-)
Odpovedať
ten obrazok co nakreslila sue1818 je jeden typ bytu, konkretne od vytahov vlavo v rohu, ktory ma oerientaciu SZ..od vytahu vpravo v rohu äorientacia SV) je to inak, prikladam obrazok..rozmer kuchyne je 3,45x3m..v takom type bytu byvaju moji rodicia..my teraz zrovna kupujeme dvojizbovy byt s troma lodziami tiez v Ucku..s tym bytom sa da krasne pohrat a prestavat si podla nasich predstav a je len o par m2 mensi ako trojizbovy.
Odpovedať
ospravdlnujem sa za profesionalne nakresleny obrazok ako od 5rocneho dietata :) ale nakreslila som tam aj to ako sa otvaraju dvere :)
Odpovedať
Profilova fotka
@longi4 presne tento typ bytu prave kupujeme
Odpovedať
@sue1818 takto vyzera ten nas byt..my si ho ideme prerobit na trojizbovy..planujeme zburat priecku medzi chodbou a izbou a tam presunieme kuchynu a obyvacku, cize z byvalej kuchyne budeme mat detsku a z obyvacky spalnu
Odpovedať
@longi4 ahoj :-) mozem sa ta este opytat na rozmer kupelne a wcka v tych 3 izbovych Uckovych bytoch? si spomenula, ze v takom byvaju tvoji rodicia....
Odpovedať
Profilova fotka
@sue1818 kupelna ma 2x1,6m a WC ma 0,8x1,12 m :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahojte, prosim vas o radu. Zvazujem kupu 2i bytu v Ucku, v BB-Radvan. Preferujem vyssie poschodie. Co by ste odporucili, JV alebo JZ orientaciu? Mam rad slnko, svetlo. Teraz byvam v byte orientovanom V-Z. Pri JV sa trochu obavam svetla podvecer, vecer. Dakujem za nazory.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravíčko. Toto je pôdorys 3i U-čka v BB z bytového. Byt s vnútorným balkónom má podstatne väčšie "malé" izby, ale byt s vonkajším balkónom má väčšiu kuchyňu. Čiže nie sú to presné zrkadlovky, ako niektorý tvrdia. Inak sú to dispozične skvelé byty už len z dôvodu, že kúpeľňu môžete po odstránení umakartu zväčšiť, čo je super. Dá sa z neho spraviť dokonca aj 4i. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?