Podlahove vykurovanie na 10 poschodi v panelaku

Ahoj, chcem sa spytat ci ma zmysel davat vykurovacie podlozky do bytu, ktory je na 10 poschodi. Pravdepodobne pojdem do lepeneho vinylu - ten je na to vhodny ale neviem ci to nebdu zbytocne vyhodene peniaze. Mate niekto skusenosti? Oplati sa podlahove kurenie na vyssich poschodiach? dakujem.
Odpovedať
A co s radiatormi? Vyhadzes? Povolia ti to? Aj ked ich odpojis a tym padom budes mat nulovu spotrebu tak celkom kludne mozes dalej patit za kurenie. Podla toho ako mate nastavenu kalkulaciu tak 30 - 70% prikonu na pate domu sa rozpocitava podla podlahovej plochy a len ten zvysok podla pomerovych meracov. A to je len jedna vec. Dalsie je ci sa oplati su aj tepelne straty vasho konkretneho bytu. Ja len aby si si to nepredstavoval ako Hurvajz valku.
Odpovedať
@zita19 radiatory ostanu, skor som myslel dat uplne tenke vykurovacie podlozky kvoli pocitu, na miesta kde sa dlhsie stoji - ku kuchynskej linke, do kupelne. Cize kurilo by sa normalne ale ide mi o pocit z podlah.
Odpovedať
@yoboi v kuchyni je to zbytocne. Naucte sa nosit papuce. Daj do prostred kupelne pod dlazbu, tam by to malo aky taky vyznam. A jmozno aj k WC mise pod nohy.
Odpovedať
@zita19 papuce moc nosit nechcem, ked mozem chodit naboso. Podlahu dam asi vsade lepeny vinyl. Ale tiez ma zaujima ci tie vyssie byty nie su aj tak dost vyhriate od spodnych, ze vykurovanie odspodu je zbytocne. Nebyval som v takom byte nikdy v zime takze neviem.
Odpovedať
@yoboi neviem ci je velky rozdiel ci preve alebo 10 poschodie. Ak sa kuri v byte pod vami, vy kurite normalne, podlaha nie je chladnejsia ako okolity vzduch. Mozno pocitovo, ale fyzika plati aj pre podlahu. My byvame na piatom, mame vacsinou lino, ale mame to na filcovej podlozke a nikto sa nestazoval, ze mu je na paprcky zima. Ja som papucova, ja to akosi neviem posudit. Akurat ked sa pozabudnem a vybehnem z vyhriatej postele tak ma dost preberie studena dlazba na WC :-N Ale tiez si myslim, ze ma rovnakych 22°C ako zvasok bytu, len dlazba je furt studena, kym nie je horuca. V kupelni mame kobercek, takze tam ani z vane nevylaziem rovno na dlazbu, tam mi to nejak nevadi.
Odpovedať
@yoboi Neviem sa sice vyjadrit k Tvojej otazke, ale pokial to len trochu bude mozne ja som rozhodne za podlahove- je to velmi prijemne. Ja ho teda nemam, a je mi to luto, ale keby som mohla tak vsetkymi desiatimi... Aspon ta kupelna.
Odpovedať
@yoboi mame v byte na prvom poschodi elektricke rohoze. Pokial ti ide o komfort a nie ekonomiku tak rozhodne doporucujem.
Odpovedať
Nezmysel.
Odpovedať
@pripad001 preco nezmysel? @mackoke ano ide o komfort, staci ze to bude jemne temperovat na miestach kde sa zdrziavam, o klasicke kurenie sa postaraju radiatory pripadne ani nebudu musiet byt zapnute, predchadzajuci majitelia bytu mi hovorili ze ten byt je hodne teply v zime kedze je na 10 poschodi.
Odpovedať
vymyslas hovadiny
Odpovedať
@yoboi Ak chces komfort a nenaucila ta mama nosit papuce tak ako mna tak si daj rohoze a nepozeraj na nazory ze je to nezmysel .... @vrajmantak .... Preco by to mala byt hovadina?
Odpovedať
@yoboi ... preto nezmysel, lebo v cinžiaku je podlaha vykurovaná od bytov pod nimi. Ale ak ju chceš mať teplejšiu rob ako si si vymyslel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
- uspora na ustrednom vykurovani skôr nulová, v panelaku je to "priplatok" za komfort (platbam za ustredne kurenie sa človek nevyhne a kuriť lokalne aj elektrinou je drahšie) - ak bude podlaha ovela "teplejšia" od elektrickej rohože, čo je normalne že musi byť teplejšia ako okolitý vzduch inak by to bolo skôr chladenie, papučiam sa nevyhne tiež, teplota nôh je chladnejšia a preto môže byť vnimanie tepla z podlahy ine ako vnimanie teploty tela a okolia - vhodne skôr na sprijemnenie ak je spodný byt nevykurený - z termodynamiky je skôr pravdepodobne že ak sused "kuri" tak ma pri strope najteplejši vzduch a tým "kúri" podlahu suseda nad nim, hlavne ak je panelak zateplený, nevykurena podlaha je problem skôr v bytoch nad pivnicami - možno by som popremýšlal i nad stropným salavým vykurovanim kde sa ohrievaju predmety bytu ako i podlaha, inak je vnimana telom teplota vzduchu pri pozerani telky ak je sedenie predom vyhriate. - vyskušať si niečo v prevadzke je jediny spôsob ako zistiť čo komu vyhovuje a či sa oplati či už z pohladu komfortu alebo nakladov. :-|
Odpovedať
ako pise @mackoke - ide tu skor o komfort, nie o nahradu vykurovania v byte. Nerozmyslam nad usetrenim za ustredne kurenie. Tiez viem, ze ked je byt na 10 poschodi tak je vyhrievany spodnymi bytmi. Co ma teda zaujima su skusenosti ludi, ktori podlahove maju na vyssich poschodiach. Ci to mozu odporucit alebo maju skusenost ze si to zapinaju malo lebo je podlaha dostatocne tepla. No a riesim to samozrejme aj preto, lebo papuce nosit nechcem - aj ked je to bezne, mne to pride divne chodit v niecom obuty este aj po byte.
Odpovedať
mne je jasné ,že ide o komfort ale v takomto prípade veľa starosti pre neistý výsledok
Odpovedať
@yoboi a tiez plus v prechodnom obdobi ked este alebo uz ustredne kurenie nekuri mozes si ty prikurit kedy chces ....
Odpovedať
Profilova fotka
@yoboi A to bude aký komfort, keď Tvoja žena al. deti zídu z tej teplej podlahy na studenú...? Teplé ponožky ... a ešte sa aj zapotia... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@yoboi chcem sa opytat je legalne podlahove kurenie v byte? Riesili ste to s bytovym domom alebo ste ho dali len tak
Odpovedať
@1elizabeth1 > Spytam sa takto. To chcete uplne odstavit radiatory a prehodit to na podlahovku ? Mate vlastny kotol na kazdy byt, alebo je to vykurovane centralne. Alebo to chcete riesit ako yoboi a dat elektricke rohoze ? Prvy pripad. Len taka otazocka ? Ako chcete riesit rozdiel teploty vody radiator vs podlahovka. Vy chcete mat teplotu vody v podlahovke 30 stupnov a do radiatorov ide 50 stupnova. Druha moznost. Odstavite radiatory a date vsade elektricke rohoze alebo nieco podobne na elektriku. Akym sposobom uctujete teplo na vykurovanie. Vyhlaska hovori, ze 60 percent nakladov na kurenie sa rozpocitaju podla plochy a zvysok podla meracov. Hlasovanim sa to da zmenit. Takze aby ste neboli prekvapeny, ze platite za kurenie spolocentstu, aj ked si napr. kurite vsade rohozami.
Odpovedať
@asdfb vykurovanie je centralne a chceme aj radiator aj podlahovku. Da sa to?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?