Plyn - alternatívny dodávateľ - ROČNÁ výpoveď

Kúpili sme byt. Pôvodní majitelia sa nechali presvedčiť na alternatívneho dodávateľa elektriky a plynu - zmluva podpísaná pred cca 2,5 rokom na obobie 5 rokov. Brutálne celé zle, od poplatkov až po jednanie na "proklientskom zákazníckom servise". Napísali sme tej spoločnosti výpoveď na El.+Plyn. Plánovali sme elektriku prehlásiť k ZSE a plyn neobnoviť vôbec. Odpoveď - elektriku odpoja do 2 mesiacov a k plynu prišla odpoveď nasledovne : "Ukončením dodávky plynu zmluva o distribúcii plynu nezaniká a trvá až do skončenia doby jej trvania (spravidla minimálne 12 po sebe nasledujúcich mesiacov) alebo do vykonania zmeny dodávateľa plynu na príslušnom odbernom mieste a to podľa toho, čo nastane skôr. Až do okamihu, kým nastane niektorý z uvedených prípadov, ste povinní naďalej riadne uhrádzať našej spoločnosti poplatky za distribúciu plynu" ČOŽE??? Možno chápem úplne zle, ale zatiaľ som pochopila tak, že budem platiť plyn, ktorý mi nedodajú, firme, ktorá svojich zákazníkov totálne zdiera aj na plyne aj elektrike a to ešte neviem, či bývalým vlastníkom nepríde pokuta za predčasné ukončenie odberania (v tom prípade ju platíme my, ani im to nepoviem, lebo je to milý starší manželský pár a výpoveď od toho alternatívneho dodávateľa sme nechali ešte poslať na našu adresu, kde oni už nebývajú). Chápem správne? Či? Keď tak rátam, tak sa mi asi oplatí aj ten plyn prehlásiť a tam dať výpoveď... Máte niekto skúsenosť? Toto je zatiaľ moja úplne prvá nehnuteľnosť (a že ich bolo už celkom dosť) ktorá má plyn, preto prosím radu. P.S. nenašla som kategóriu "plyn", tak som pridala diskusiu k panelákovým bytom.
Odpovedať
Ty si ziadnu zmluvu s nimi nepodpisovala,takze ta nemozu nutit nieco odoberat,alebo splacat. Predpokladam, ze zmluvy na dodavky sa robia na konkretnych ludi, nie na byty :-) A ty ani nemas k dispozicii povodnu zmluvu,aby si vedela ake su podmienky.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Moja manzelka pracuje v SPP a jej odpoved je, ze dana firma ( tipuje to ČEZ alebo Slovakia Energy) kona protipravne. Povodny majitel moze pri predaji ukoncit zmluvu na ele aj plyn. A Vy si mozte uzavriet zmluvu kde chcete. Ak plyn nechcete nemusite si ho nikde prihlasit. V takom pripade povodny majitel poziada o zrusenie zmluvy s demontazou meradla.
Odpovedať
@majki555 no ak to nevymôžu odomňa (čo teda nevymôžu) tak pôjdu po pôvodných vlastníkoch... neviem akú zmluvu uzatvorili oni, ale podľa dostupných VOP na nete tej spoločnosti teda určite nemajú na takéto konanie nárok. @romi29 bingooo druhá z menovaných ]-( presne ako píšeš, tak BY to malo byť.. ale je nie. už som poslala našu komunikáciu na SOI a URSO tak som zvedavá. predpokladám, že ak firma naobstojí u mňa, pôjde po pôvodných vlastníkoch. tým to asi tiež dá doplatiť alebo im vyrúbi pokutu za predčasné ukončenie zmluvy - ak bude neprimerane vysoká alebo sa bude rovnať 12mesačnému poplatku, ktorý by aj tak zaplatili, tak okamžite posielam na Ministerstvo spravodlivosti do Komisie na posudzovanie podmienok v spotrebiteľských zmluvách. AK SA CHCE NIEKTO PRIDAŤ, NECH MI POŠLE IP.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu daj mi potom prosim vediet,co ti odpovedali, diky
Odpovedať
@romi29 Alternatívni dodávatelia sú niečo ako nebankovky, čo sa týka nečestného jednania? Od koho nakupujú energie? Môžu ích predávať lacnejšie ako producenti?
Odpovedať
Profilova fotka
Ty s tymto dodavatelom nic nemas. Iba mu oznam ze nech ta laskavo odpoji lebo s tebou zmluvu nema takze podmienky v nejakej tebe neznamej zmluve co uzavrel s povodnym majitelom sa ta netykaju a ani nezaujimaju. Takze nech si pride zobrat svoje caky paky - merac a dovidenia a nech sa nepokusa sa ti vyhrazat paragrafmi a zmluvnymi podmienkami, ktore sa netykaju tvojej osoby. Napis mu to presne tak a daj mu na odstranenie 30 dni od dorucenia tvojho list s tym ze inac to das na jeho naklady odstranit autorizovanej osobe.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Este raz a od zaciatku prosim. Co ste urobili Vy a co povodni majitelia s ele a plynom ? Spravny postup mal byt: pri ele sa mali povodny odhlasit a Vy prihlasit do troch dni kdekolvek. Pri plyne mali povodny zrusit zmluvu s demontazou meradla. To co Vam odpisali je nezmysel. Totiz pri ukonceni zmluvy o dodavke zanika aj zmluva o distribucii. A nech Ta ani nenapadne si dat niekomu demontovat plynomer ako Ti to radi @frinty . Plynomer moze demontovat len jej majitel, cize spolocnost SPP distribucia, teda jej zamestnanec. A Ta to urobi len v pripade, ze jej na to posle poziadavku dodavatel plynu, cize v Tvojom pripade Slovakia Energy.
Odpovedať
@romi29 3 dni platia iba keby sme sa odhlasovali/prihlasovali v rámci jednej spoločnosti bývalý a súčasný majiteľ, tu sa jedná o vyradenie z bilančnej skupiny jednej firmy a o zaradenie do bilančnej skupiny druhej firmy. ale ELE vôbec neriešim, to je v poriadku, mne sa jedná o PL... nebudem nič dávať demontovať na vlastné náklady s tým, že mi to niekto v budúcnosti preplatí, na slovensku utópia 8-) len momentálne neviem ako budem pokračovať. platiť 12 mesiacov za nič mi nepríde košer, ale neplatiť tiež nie je riešenie, lebo pošlú exekútora za protiprávnu pohľadávku, lenže exekútor nerieši aká je pohľadávka, on ju má iba vymôcť a skončíme na ulici ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 tri dni je nezmysel a autorizovana osoba znamena bud spp alebo neviem ake energo co to montuje.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu @frinty Este raz a naposledy. Ake kroky ste podnikli Vy a predchadazjuci majitelia ? Na koho je zmluva ? Pytam sa uz len na plyn, kedze si napisala, ze ele uz neriesis. Ja som jasne napisal, ze 3 dni su pri ele. A ze pri plyne su dve moznosti, bud prepis alebo odhlasenie s demontazou meradla, tam som ziadne tri dni nespominal. Viete aky je rozdiel medzi SPP, SPP distribucia ? Prepacte ja nechcem byt ani arogantny ani na Vas utocit, ale fakt ma na tomto fore nebavy radit ludom, ktory si poriadne neprecitaju moj prispevok a dookola pisu svoje domnieky.
Odpovedať
Profilova fotka
No ved jasne - povedal si ze pri ele sa mali povodni majitelia odhlasit a novy prihlasit do 3 dni. Ja pisem ze to tak byt nemusi. Pri plyne si napisal ze nie ako radi frinty. Neviem preco nie. Nemozem za to ze nerozumies pojmu autorizovana osoba. Tot vsetko nateraz.
Odpovedať
@frinty Prepac, ale ocividne nevies ako to funguje. Pri ele bud urobis prepis alebo sa urobi odhlasenie a nasledne prihlasie max do troch dni. Pri plyne som povedal, ze jediny kto moze urobit demontaz je SPP distribucia ( jedina autorizovana osoba) a Ta to urobi jedine na ziadost dodavatela ( v tomto pripade Slovakia Energy ). Takze kde som ja napisal nieco, co nie je pravda alebo to tak nefunguje ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Preco by sa mala prihlasit do troch dni. Tak to nie je pravda. Co ti zakon uklada mat elektrinu hned do troch dni? Mozem sa hadam odhlasit a dat sa znova zapojit aj o pol roka nie? A k autorizovanej osobe ja nevidim nikde v mojom prispevku napisane ze autorizovana osoba nie je spp. Ty ano?
Odpovedať
@frinty Absolutne tapes a chytas sa mojich odpovedi. Ok. Tak mi povedz aky to bude mat priebeh, ked sa prihlasis po pol roku ? A kde si napisala, ze neves, co je to autorizovana osoba ???? Tvoja odpoved hovori za vsetko : frinty @romi29 tri dni je nezmysel a autorizovana osoba znamena bud spp alebo neviem ake energo co to montuje. Absolutne netusis ake spolocnosti sa podielaju na tom, aby si mala plyn, ake mame v tomto ohlade zakony, ale napriek tomu tu ides radit inym a so mnou sa hadat. Je mi luto, ze toto forum takto kleslo. Tvoje dalsie prispevky nebudem komentovat, lebo to nema zmysel. Dnes o 21:20 • Odpovedz • Páči sa mi to • •
Odpovedať
@romi29 kroky - bývalý majiteľ napísal žiadosť o ukončenie odberu - zmluva je na neho, my sme zatiaľ nič neprehlasovali, neprihlasovali... keďže zmluva je len jedna aj na ELE aj na PL, tak napísal jednu žiadosť o odpojenie oboch zariadení. k ELE nepísal nič, k PL napísal aj demontáž. odpovedali mu jedným listom - v prvom odstavci k ELE napísali, že odpoja k určitému dňu a odporúčajú, aby sa od toho dňa prihlásil u iného odberateľa a v druhom odstavci napísali k akému dňu odpoja plyn + hore citované. čiže pochopili správne - vedia, že ELE sa prehlási a PL už nie, preto formulovali svoju odpoveď tak, ako formulovali. oni nenapísali, že napr. "týždeň pred ukončeníkm odberu vás budú kontaktovať z XY firmy, aby vám demontovali merač" ale že síce ukončia dodávanie plynu, ale aj tak bude 12 mesiacov platiť. ešte raz napíšem list a zdôrazním, že bolo požiadané aj o demontáž meradla a uvidím, ako sa k nej postavia.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Vsetko ste urobili spravne. Odpis im teda este raz, ze je absolutny nezmysel, aby od Vas ziadali distribucne poplatky este 12 mesiacov ked ste ziadali o zrusenie zmluvy s demontazou meradla z dovodu predaja bytu a ze oni su totiz povinny poslat poziadavku do SPP distribucia na demontaz meradla.
Odpovedať
@romi29 odpoveď z Slov.Ener. "Ukončenie distribučnej zmluvy na plyn podlieha prevádzkovému poriadku distribúcie. Tento prevádzkový poriadok bol schválený Úradom pre reguláciu sieťových odvetví a dodávateľ nemá vplyv na zrušenie poplatkov za distribúciu plynu. Pre bližšie zjednanie termínu servisnej zakázky sa prosíme obráťte na infolinku SPP: 0850 269 269."
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Pozri co odpisali mojej manzelke : Vážený paní reagujeme na Váš email ze dne 22.9., ve kterém se dotazujete na ukončení smlouvy z důvodu prodeje. Pokud jste nemovitost prodala, je samozřejmě možné ukončit smlouvu předčasně. Zašlete nám žádost o ukončení smlouvy z důvodu prodeje spolu s kopií prodejní smlouvy a žádostí o demontáž měřidla a Vaše žádost bude předána dále ke zpracování. V případě nejasností nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím odpovědi na tento e-mail, nebo telefonicky na naší zákaznické lince 0259 209 000. S pozdravem a přáním hezkého dne Matěj Hrach Call Centrum SLOVAKIA ENERGY s.r.o.
Odpovedať
@romi29 a viac ste už nič neplatili?
Odpovedať
@zuzanka.zuzu My nie sme zakaznici Slovakia Energy. Na zaciatku som Ti napisal, ze manzelka robi v SPP. Ona teda ovlada postupy a vie ako ma Slovakia Energy postupovat pri predaji bytu. Lenze ked sa k Tebe spravaju tak, ze nechcu poslat na distribuciu poziadavku na demontaz meradla, tak im napisala ako potencionalny zakaznik. Pytala sa ich, co by sa stalo keby sme predali byt a novy majitel by chcel ist do inej spolocnosti. No a odpoved som Ti skopiroval sem.
Odpovedať
Profilova fotka
cele Slovakia energy...
Odpovedať
@romi29 ĎAKUJEM za ochotu. tak neviem či ich všetkých školili rovnako, alebo len ja mám takú smolu :-| Mne odpísal niekto iný, nejaká baba. Budúci týždeň začnem obvolávať, aj do SPP distribúcia. Potom sem napíšem výsledok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?