Plán bytu

Zdravim vsetkych! Toto je moj prvy prispevok do diskusie - vlastne volanie o pomoc. Neviem, na koho sa mam obratit, vsetci z rodiny, i ti, ktorych poznam, su co sa tyka rekonstrukcie, popr. zariadovania bytu asi taki "skuseni" ako ja. Po dlhom hladani sme si nasli bytik, ktory sa nam na prvy dojem pozdaval. Avsak, ked pozeram do planu bytu, nenapada ma ako ho zariadit (plan 1.original) Byt ma podla mna niekolko nedostatkov : 1.Izby su krasne, velke...ale vsade, kde by som chcela mat pekne vstavane skrine (resp. kde sa mi zda, ze by sa mohli hodit), su dvere. 2. Izba, kde je balkon je neskutocne tmava - asi kvoli stromom, kt. su v tzv. parciku Nie som architekt a ani som si nie ista, ci by sa dali mnou urobene zmeny v plane (plan 2) aj realne uskutocnit a co je najhorsie, nemam ani predstavu, ci by to tak mohlo vyzerat aspon o kusok lepsie. Aby bolo mozne urobit rolldoor na chodbe, odstranila som jedny dvere. Druhe dvere som dala akoze kridlove (kvoli svetelnosti by mali byt presklenene). Vdaka tymto zmenam je nutne posunut priecku a zmensit druhu izbu. Ked uz by sa burala priecka a robila sa nova, rozmyslala som, ze by pri strope mohli byt 2rady tvarnic. (pri tejto variante ma napadlo tiez nedavat kridlove dvere a tym usetrit miesto na dalsiu zrkadlovu skrinu namiesto tzv.pc zostavy). Vzhladom na to, ze to nie su nosne steny si myslim, ze by sa to mohla dat...ale kolko by bolo nutne investovat a ci by aspon ten vizualny efekt stal za to, nemam ani sajn. Zatial som nic nevypocitavala a ani som nerozmyslala nad detailami ako je posedenie v kuchyni ci obyvackova stena. Dufam, ze sa najde niekto, kto by prispel aspon nejakou radou, popr. ma lepsiu fantaziu, ako ja. Zatial som totiz dostala len navrh - nechat vsetko tak a nejak to uz len zariadit podla moznosti...s cim som teda neni osobne velmi nadsena... Vopred vsetkym dakujem
Odpovedať
1
2
dvoj krídl.dvere su na efekt pekné,ale v tomto prípade ti z tmavej cgodby svetla nepridajú.Mne by chýbalo kuchynské sedenie. Vznikol ti kus chodby zbytočne,tým,že si vyhodila linku z krčku.
Odpovedať
@staronova dakujem za odpoved. mozno to bude zniet cudne a ani ja si to neviem vysvetlit, ale chodba je svetlejsia ako ta izba s balkonom. sedenie v kuchyni planujem, sice malinkate, ale predsa. Len to som tu este nezakreslila, bo ma viac trapia tie vsade dvere v povodnom plane a mega izba (tmava!) po mojom navrhu... ten kus chodby...tam je aj to "cosi" .... co by mohla byt nejaka skrinka, alebo popr. umakart s nejakymi 3polickami pre dekoraciu.
Odpovedať
Oplati sa vobec rezat beton na nove dvere, zamurovat stare dvere, posuvat priecku a zmensit druhu izbu kvoli skriniam a kvoli svetelnosti, kt. neviem ci bude fungovat 2radmi tvarnic, popr. kridlovymi dverami ci rolldorami so zrkadlami? Ako bude vyzerat tak dlha obyvacka, myslite ze aspon trochu vkusne? Mam z toho porad hlavybol. Vopred dakujem za kazdu odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
uz ste ten byt kupili? ak este nie, tak neviem ci by bolo dobre do toho ist ak uz teraz nevies ako si poradit s dispoziciou. Este by ste mohli vymenit obyvacku so spalnou, akurat by ste mali balkon potom zo spalne..A v spalni by nemuselo vadit ze je to tmavsia izba. A kuchynu spojit s obyvačkou, dokonca aj kupelna by sa dala zvacsit. My robime nieco podobne, len zrkadlovo otocene, tiez budeme mat balkon v spalni, ale to nam nevadi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som obyvačku dala do 2- ky,Z kuchyne pekne do obyvačky.A spálňu by som dala do 3-ky,ked si napísala že je to tmavá miestnosť,kvoli stromom,Tak tam sa bude fajn spať.Vstavanu skrinu by som dala do 3-ky od okna po dvere.Nebola by osd steny po stenu ,ale ukončená pri dverách,.Neviem či by sa dalo,z kuchyne do obyvačky č.2 nechat len otvor bez dverí,poprípade zrušit tu priečku medzi kuchynou a obyvačkou 2 čo je od dverí vlavo.Bola by to kuchana otvorena do obyvačky.
Odpovedať
@misskisa Este sme ho nekupili, ale radsej taketo veci riesime este pred tym, nez by sme casom banovali. Neviem, aky efekt by urobil sklobeton, popr. tie vstavane zrkadlove skrine, ten priestor by sa v akoze obyvke (myslela som aj na to, ze by to bola spalna, ale kvoli tomu, ze sme fajciari sme najprv rozmyslali takto) rapidne zvacsil... Asi sme stara skola, ale obyvacku s kuchynou nechceme a ani wc spojene s kupelkou(teda hlavne moja polovicka)...ale pravda, kupelka by sa zvacsila a aj obyvka s kuchynou by nemusela vyzerat zle. Co sa tyka priestoru kuchyne mam aj iny navrh, ale tym padom by nebola rohova kuchyna a bolo by viac miesta na posedenie. Nemate nahodou ten byt na Nezabudkovej? :) Inak dakujem za postrehy
Odpovedať
@kuratko22222 To by bola riadna skrinisko :) Podla planu to nevyzera, ze by to bola nosna stena, ale niekde som sa docitala, ze existuje aj akasi podporna a tam sa da urobit iba otvor siroky 100cm...takze iba na dvere...I ked, v tomto pripade, ze na tzv. podpornej stene su v povodnom plane 3 dvere...su to pre mna akty x.
Odpovedať
Profilova fotka
@gyroida nie, my sme Nove Mesto :-) no aj my sme fajciari, ale nevadi tak budeme chodit zo spalne a mozno kvoli tomu budeme chodit fajcit menej co je len dobre... Hlavne si uvedom ze v tej obyvacke ako ju chces budeye asi travit najviac casu a fakt by to nemala byt tmava izba, a neviem ci zrkadla na skriniach pomozu ak sa ti tam aj tak nedostane slnko cez okno. Ja by som tu kupu este veelmi zvazovala.
Odpovedať
@misskisa Nu, aj my velmi zvazujeme (hlavne ja). Polovicka nechce ist z Ruzinova ani za svet...lenze v Ruzinove su byty na jedno kopyto a maju omnoho vacsie nedostatky ako tento byt. On je viac menej proti buraniu a presuvaniu priecok, vsak vsetko sa uz nejak zariadi. Ja som ten detailista, kt. vsetko vadi,kt. sa nic nepaci a chce mat vsetko podla predstav, najma ked to okolnosti dovoluju. V povodnom plane ma strasne stve, ze nemozem mat ani jednu peknu skrinu cez sirku co i len jednej miestnosti (po dlzke sa mi to zda prilis). Inak, ta druha izba + kuchyna je natolko svetla, ze napr. z kuchyne ide svetlo az takmer po koniec chodby...tak som myslela, ze by to sklobeton trosku napravil. Mame este jednu obhliadku v inom case...uvidime podla svetelnosti a podla toho, co povie moj tato (on je totiz stolar, uz robil a videl kadeco, snad ho neco live napadne)
Odpovedať
Určite by som chcel mať najväčšiu izbu obývačku, lebo tu sa človek nachádza najviac a keďže sa tu píše, že v miestnosti 3 je menej svetla, tak by som dal obývačku do izby 2. Steny by som natiahol na maximum aj za tú cenu, že do spálne by som prechádzal cez izbu. Ostatné by som nechal podľa spodného obrázku, ale keby ste tam tie dvere do izby 3 nemali, ušetríte dosť miesta na chodbe ;-)
Odpovedať
@rebelix presne aj ja tak uvazujem - najvacsia izba obyvacka, vacsie miesto na chodbe...aj ta prechodnost izieb mi zisla na um. co myslite, sklenene tvarnice nic neporiesia? planujem ich aj v jadre v dvoch radoch od stropu...tak by izby zaroven ladili s ostatkom bytu a mozno snad by sa vylepsili svetelne podmienky
Odpovedať
@gyroida v 3ke by som spravila spalnu, v 2ke obyvacku, s prechodom do kuchyne. kuchyna nie je priamo v obyvacke, je akoby za rohom, takze to vadit nebude, nemusis daleko nosit kavu navsteve a pod. zavrela by som tu chodbicku pri jadre a pohrala sa s kuchynou, kupelnou a popripade nejakym kumbalom, v obyvacke je dost miesta aj na jed stol pod okno, v kuchyni si tak mozes dat rohovu kuchyn. linku, dala by som mozno chladnicku do toho prechodu pri kupelni a k stene pri okne , ktora je s obyvackou nejaky mozno pultik barovy kde sa vies narychlo najest, alebo tam posedia navstevy, ak ste v kuchyni alebo dat kupelnu do tej prechodnej chodbicky a pracku do wc, tym rozsiris aj kuchynu. na chodbe by som vybudovaa nejaky maly kumbal na zlozenie neporiadku, ako zehliaca doska, vysavac, metla, vedro, zavaraniny, nahradne toaletaky, cistiace potreby, susiak... ale nerobla by som ziadne stavebne upravy s posunom priecky. stavebne upravy su dost narocne a je otazne ci ti prinesu za tie peniaze a energiu ziadany efekt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gyroida ahoj ja by som to mozno riesila takto, ale zalezi kolko financnych prostriedkov mas. Stena medzi izbou a obyvackou (ak nieje nosna) moze by posunuta, ale to uz zalezi na tebe. Kupelnu by si mohla zvacsit a dat tam rohovu vanu ako aj sprchovaci kut a umyvadlo. Toaleta by sa predlzila, takze by sa ti tam zmestilo rohove umyvadielko. Kuchyna by mohla by do 'U-cka' a otvor do obyvacky by sa zvacsil - bez dveri, takze by to bolo takpovediac spojene s obyvackou. Hned pri kuchyni by si mohla mat jedalensky stol - ale umiestneny v obyvacke. Na stene medzi kupelnou a kuchynou by som dala sklobeton, aby sa ti svetlo z kuchyne dostalo priamo do kupelni. Na chodbe by som si dala urobit vstavanu skrinu -najlepsie so zrkadlami, aby ti to opticky zvacsilo miestnost. A ak sa pustas aj do vymeny okien a chcela by si mat v spalni viac svetla, dala by som tam odsuvacie balkonove dvere -dvojite a cele presklene (namiesto okna), prikladam aj nacrt - ale som len amaterka, takze to nieje nejake super :))))
Odpovedať
@katka888 este mame jednu obhliadku, ku ktorej sa nevieme dopracovat a na zaklade toho by sme sa rozhodli, kde by bola spalna a obyvka. Ale bolo by asi lepsie, ako vravis ty, aby nebolo s kavou daleko :-D Prideme v inom case, uvidime svetelnost bytu...dalsi a omnoho vacsi problem bude asi predat nas byt, kedze je prizemny a bez balkonu :-( Barovy pultik je super vec, rozmyslam nad kadecim, tot ma ani nenapadlo :-) Pracka vo wc? Hmmm..za wc su stupacky a jaksi neni ani tak velke, ako to tam vyzera v plane...ale bez tak...neviem, neviem, co sa praktickej stranky tyka. Dakujem za napadiky ;-)
Odpovedať
@sidkat nahodou, ten nacrt je super ;-) Hm, s tymi financiami to bude urcite este zaujimave, len dufame, ze ked predame a kupime, ostane nam aspon 5tis :-S Ale planujeme postupne, ja sa neponahlam, nemusim mat vsetko hned...ale ked vypracujeme plan, tak budem trvat na dodrzani kazdeho detailu aj za cenu, ze si nan budem musiet pockat :-D Tak poviem, na prvy pohlad sa mi to paci - velka kuchyna, velka kupelka...Len mam dojem, ze vsetko je asi na ukor niecoho ineho...napadlo ma napr. obyvackova zostava - ta by mohla byt max jedna policka a telka. Na chodbe je teraz relativne svetlo, ked zrusim neprechodnost bytu, zrejme tam uz nebude a neviem, ci by to zachranili 2rady tvarnic aj ked mozno po oboch stranach jadra..Kuchyna sa mi zda az prilis uzka, i ked je pravda, ze v nej travim cas iba ja :-| Ale za ten sprch. kut a vanu by to stalo za to, ci by sa tam ta vana vosla, fu, mne vypocty vobec nejdu, ale mozno je na trhu vacsi vyber, ako si myslim (este som taketo veci v zivote neriesila). Kazdopadne, dakujeeeem :-)
Odpovedať
@gyroida kedze zo stupackou nepohnes, uvazovala som tak, neviem to nakreslit, tak popisem, tam kde je teraz kuch linka a prechod, tam dat kupelnu, nemeram cm, ako co vojde, ale skusim neskor, teraz iba napad, no a tam kde je wc nechat wc, vedla wc , kde je teraz akoze koniec vane dat tu pracku, nad nu vyjde na stojaka aj susicka, alebo policky. je to sice vo wc, ale ved v pracke nepecies :D no a tam kde je nakreslene c. 10 by uz bola kuch linka. mozno sa pohram na papieri s cm co popisujes. takto, ked posunies kuch linku smerom k wc a kupelke, tak by ti mohla vyjst pekna rohova a ako som pisala v tom vyklenku ktory je medzi kuchin oknom a stenou do obyvacky dat ten pultik. ono by si akoze kukala do steny, ale kamoska to tak ma, a cuduj sa svete, vyzera to super, nad pultikom ma zavesene sklenene pohare so stopkou, ale je to take prijemne, ked k nej pridem, baby zasadneme do kuchyne ona co to porobi zatial, chlebicky a tak no a tiez maju obyvacku tak ako by ste mali vy, z kuchyne, takze vsetko ma po ruke, stol maju pod oknom v obyvacke. ak mi das do ip mail adresu, tak poprosim mozno tu foto bar pultika a preposlem
Odpovedať
Profilova fotka
@gyroida byt je super, mas velke izby. ten kumbal na chodbe by som urcite nechala- naco davat skrinu tam kde je spraveny "satnik"? usetris peniaze ja by som to riesila podobne @sidkat, ale oproti tomu nakresu by som netahala kupelku az do takeho L- ale v casti za wc smerom do kuchyne by som spravila spajzu s dverami do kuchyne. Kuchyna je pomerne mala, taka spajza urcite pomoze na skladovanie- nemusis v tom zvysnom priestore riesit potravinovu skrinu (zase uspora penazi). Kamaratka podobne riesila malicku kuchynku do U- v casti pod oknom sa uz netahaju skrinky, ale len akoby pracovna doska kde je teda spravene sedenie take mensie a potom velky stol do obyvky. ak by bolo dostatok penazi na prerabku este by som mozno zvazila posunut aj stenu medzi izbami- na ukor izby s balkonom- vstup do izby by potom musel byt z obyvacky. ale zvacsila by sa ti obyvacka, lebo spalnu velku taku netreba a ten satnik by som potom potiahla az do konca chodby...
Odpovedať
Profilova fotka
@gyroida este ma napadlo- jednej kocke som to tu uz kreslila ako tieto byty mozu byt riesene- velmi podobny byt akurat mal o izbu viac a je otoceny do ineho smeru. Ale rozlozenie to iste- v tvojom pripade by som len kozmeticku upravu - odmysli si tam tu jednu izbu (taka ta mensia spalna)- ten kumbal by som tahala mozno az do konca chodby- posunutie steny medzi izbou a obyvkou a vstup do izby z obyvacky.
Odpovedať
@lubiduch osobne by mi vadil vstup do kupelky z obyvacko kuchyne a kuchyna priamo v obyvacke kvoli hluku a pachu , ale to tot moj nazor
Odpovedať
Profilova fotka
@katka888 ja osobne som zastancom samostatnych kuchyn a samostatnych obyvaciek, nielen kvoli pachom a hlukom ale vizualne- mozes mat trochu odlisny styl obyvacky aj kuchyne. Ale niektorym ludom toto prepojenie praveze vyhovuje, preto som to kreslila tak.
Odpovedať
@lubiduch jasne, @gyroida pise, ze nechce obyvacku s kuchynou , ale niekto iny sa mozno v buuc inspiruje :)
Odpovedať
@katka888 to by bolo super, lebo akosik tak daleko maja predstavivost nesiaha :D fotecky by velmi potesili, si velmi zlata :) gyroida@gmail.com
Odpovedať
@lubiduch ten byt je straaasne stary a teda aj ten satnik a vsetko v nom musi ist prec. a ani vizualne to neni ktovie co, lepsie povedane, vizualne je to katastrofa a zial, ani neni 100x prakticky (vnutorne usporiadanie + je v nom zbytocna chodbicka a navyse z druhej strany je akasi skrina) fuha, riadne 3d, ja som sa pokusala asi 45min a potom som to vzdala. ako pise katka888, tiez sa mi zda cudne ist do kupelky z obyvacko-kuchyne. boli sme na obhliadkach asi 5bytov - vsetky boli prechodne a nejak nam to nerezalo...zatial neplanujeme potomstvo, ale keby daco, tak si neviem velmi predstavit, ze by sme uplne stratili sukromie (to je asi ta nevyhoda prechodnosti)
Odpovedať
tak ma teraz napada, ze by som mohla vyhladat este nejaku diskusiu ohladom sklobetonu, nazivo som ho v interieri v panelakovom byte este nevidela...
Odpovedať
@gyroida radsej by som si dala kumbalik na chodbu, my sme nas domurovali, namiesto skrine, nakolko sa ti tam lepsie pomestia aj vacsie veci, kos na pradlo, vysavac, susiak, zehlaica doska, metla, vedro, tabla , ja ked mam napr roztirede pradlo na pranie na kopky, tak ich mam vkumbale, nech na chodbe nestrasia, kym to cele preperem a celkovo mi pride lepsie vyuzitelny priestor ako skrina, my tam mame aj rebrik atd
Odpovedať
@gyroida my mame sklobeton a aj svagrovci maju. a aj sesterka. je to dost prakticke podla mna, len je potrebne si dobre premysliet ako ho das
Odpovedať
@katka888 kumbalik mame tak, ze sme domurovali jednu stenu a druhu sme urobili posuvne dvere tak, ako na vstavanej skrini, z lava do prava, z dola hore, ze tam nie su klasika dvere, ale len ako na vstavanej skrini
Odpovedať
@katka888 na chodbe bude priestoru ajajaj, uvidime, co na to povie moj tato-stolar. v pondelkok mame este jednu obhliadku... co sa tyka toho sklobetonu...citala som, ze lepsie ukaze na vacsich plochach. ja som mala povodne v plane dat ho kolem celeho jadra (resp. na 3steny, bo stvrta je von z bytu na chodbe) a popr. na tu priecku, co by som posuvala - vsetko v dvoch radoch od plafonu. paci sa mi predstava, ze by nebolo nutne svietit cez den vo wc, v kupelke a mozno ze by to presvetlilo aj tu tmavu izbu...ale nakolko by to presvetlilo miestnosti, nemam sajn. co sa tyka zariadenia bytu, pacia sa mi rovne, ciste linie, minimum caciek, farieb a dreva (tu mam dalsiu dilemu co dat okrem laminatovej podlahy,bo epoxid je neskutocne drahy. pozerala som si vinilcork, marmoleum,ale nic sa mi nepaci), nejake tie zrkadla...tak si myslim, ze by sa to do interieru mohlo hodit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
môžem poprosit máte fotky po prerábke ? máme presne tento istý byt a chystáme sa prerábať s L-kovou kuchynskou linkou .. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ani jeden návrh sa mi nepáči.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?