Otazka - rekonstrukcia podlahy (vinyl na dlazbu)

Zdravim, potrebujem poradit. Mam v byte v chodbe a kuchyni dlazbu cca 15m2, ktoru by som chcel prerobit na vinyl, ale bez toho aby som povodnu dlazbu vysekaval... t.j.chcel by som to dat na to. Hacik je v tom, ze mam v povodnych drevenych zarubniach zrekonstruovane dvere (oblepene foliou) a tym padom ich nemozem zospodu zhoblovat pre pripad,ze by sa podlaha dvihla o napriklad 1cm. Potrebujem pridat co najmenej hrubky, idealne 5mm. Dlazba ma celkom vyrazne spary, takze sa chcem opytat co sa s tym da spravit. Povodne som uvazoval nad tenkou nivelizaciou + lepeny vinyl, ale toto mi nebolo odporucene z dovodu,ze nivelacka musi mat dostatocnu hrubku aby sa nepopraskala a neodlepila. Nejaky napad ako to vyriesit?
Odpovedať
@fedor1983 coretec pro plus 5mm
Odpovedať
@eduardgein to vyzera celkom dobre, mate s tymto vyrobcom skusenosti? Nie je potrebne dat pod tie dielce ziadnu foliu? Jedine coho sa obavam je, ze by spoj podlahy akurat licoval s drazkou starej dlazby.
Odpovedať
@fedor1983 Časom sa vinylová podlaha prispôsobí podkladu a budeš vidieť tie špáry. Tam bude podlaha prepadnutá. Ja mám vinyl 5 mm a po čase vidím všetky nerovnosti, ktoré boli na podkladovom poteri, aj cez 1,5 mm podložku. Pre vinyl potrebuješ naozaj rovný podklad. Keď to položíš na takú podlahu, ako je na fotke, tak budeš vidieť tie kocky. Dôkladné riešenie je vybrať tú dlažbu, vyliať poter a potom dať vinyl. Jednoduchšie riešenie je vyliať samonivelačný poter, aspoň 5 mm nad dlažbu (v miestach špár to bude viac) a potom dávať vinyl. Odporúčam dať pevnú samonivelačnú hmotu, keď som hľadal, ktorá je najpevnejšia, tak som našiel Chemos Garáž. Tú som dal do garáže na betónový poter, vrstva cca 5-6 mm. Za 2 roky nie sú s tým problémy (pozri môj fotoblog o garáži). Chemos Garáž je vhodná aj na stará dlažby. Dlažbu by som pred vyliatím niveláku natrel niečím, čo podporuje priľnavosť - aby sa poter neodlepil od glazovanej dlažby. Najhorší variant je klásť vinyl priamo na dlažbu, hoci aj cez podložku.
Odpovedať
@fedor1983 ano mam s tym bohate skusenosti. nedava sa pod to uz absolutne nic. bezne davame coretec na staru dlazbu. je to vyrobok s dozivotnou zarukou, 100% vodeodolny. je to uplne ina technologia vyroby ako spomina vo svojom prispevku chrobak7, pri beznom 5mm vinyle musite dat nivelacnu hmotu, inak vam to okopiruje povrch.
Odpovedať
@eduardgein Tak ten Coretec bude niečo, čo nepoznám. Ale ak hovoríš, že je to pevnejšie, tak to asi tak bude. Ale vidím, že aj cena je vyššia, ako pri plnom vinyle. 8-)
Odpovedať
@chrobak7 cena,,,,, na prvy pohlad je vyssia, zacina na 33eur/m2. ale netreba pouzivat ziadnu podlozku, netreba vyrovnavat podklad, netreba pouzivat prechodove listy kedze sa da polozit 400m2 v jednom kuse, je to 100%vodoodolne, vhodne na vsetky podlahove kurenia aj chladenia atd.... takze vlastne ta cena nie je az taka velmi rozdielna ako pri kvalitnom vinyle /teda ked sa bavime o kvalite parador, quick step atd.../
Odpovedať
@fedor1983 @chrobak7
Odpovedať
@chrobak7 @fedor1983
Odpovedať
@fedor1983
Odpovedať
@eduardgein no pojdem sa na to popytat na Kopciansku, kde maju distributora... vyzera to super.
Odpovedať
@fedor1983 pozicaj si brusku s diamantovym kotucom a zbrus tu dlazbu do roviny a nato mozes potom dat hociaky vinil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?