Oprava panelakovej strechy na vlastne naklady

Samozrejme, len nad vlastnym bytom. Ma niekto s tymto skusenosti? Co som tak zlahka googlil a pocital, vyslo by to cca okolo 15e/m2.. V skratke, ide mi o to, aby mi nevytopilo cerstvo zrekonstruovany byt, majitel klamal, ze bola strecha opravovana, spravca, ze nie, lebo sa majitelia nevedia dohodnut (je ich viac, ako mensia dedina, kralovska kralikaren, alá welcome to blavicka) a preto musim zobrat osud do vlatnych ruk. Asi je to typicky problem typu "nas sa strecha netyka", ved dobre, ked vyhram lotto, strhnem strechu a urobim si tma sukromny bazen, nemam s tym problem, ale teraz... Ved mi tam staci rozliat trochu asfaltu, nie? :)
Odpovedať
@balalajka2 Ahoj. Nechci Ti brát iluze. Ale plochá střecha se nadá opravit pouze nad nějakým místem. Ona je díra někde 10 m od tvého bytu, ale voda proteče pod ipou a jak na potvoru přímo do Tvého bytu. Ale držím Ti palce. Budeš první. :-D
Odpovedať
Strecha je spolocna. To urcite nemozes len tak na vlastne naklady opravovat. Ak ti zateka, musi sa to opravit z fondu oprav.
Odpovedať
daj na sud spravcu a splocenstvo vlastnikov bytov :). Mas nejake prava.
Odpovedať
No, ale nemozem cakat, kym zatecie a znici mi to zariadenie, to budu potom ine naklady... Takze potrebujem to riesit preventivne.. A ked nemaju peniaze na strechu, tak ja budem nespat, lebo mi moze natiect do bytu?
Odpovedať
@balalajka2 Zase neprehanaj, tecie? netecie, to nezacne tiect ze tam budes mat zrazu kubik vody, max zacne vhlhut plafon. Ta strecha nie tvoja, nemozes si tam robit svojvolne upravy, a ako pisu nestaci ti natriet strechu nad tebou, musi sa to spravit komplexne. Ak si myslis ze ti nater nad tebou pomoze tak tam vylez a natri a spokojne spi. Ak budu hubovat posli ich dpč.
Odpovedať
Lenze plafon je moj, sukromne vlastnictvo a tak isto zdarvie mojej rodiny, takze do toho si kafrat nenecham, tielko tam uz, do spolocnych priestorov a vzdy to opravovali len lokalne, a ked tieklo do spolocnych, logicky, je otazkou casu, kedu MOZE zacat tiect aj do bytov.. CHapeme sa, o co mi ide ?
Odpovedať
@balalajka2 Hej chapeme preto nebyvam v byte, lebo to je tam sama socka co nema 5 korun za zatreplenie alebo na opravu strechy. Ja neviem ako fukguje to spolocenstvo vlastnikov, ale nemalo by sa to robit len takto posrato ale ked sa inak neda tak si natri ale je pravda ze ti nemusi pomoct lokalna oprava, voda si cestu najde.
Odpovedať
Ano ano, dom je najlepsie riesenie, s tym suhlasim :) A keby natriem, tak dam +5metrov z kazdej strany, no ale je pravda, ze to moze zatiec aj z 30metrov vzdialenej praskliny..
Odpovedať
na taketo veci nemáte spoločnu poistku ?
Odpovedať
neviem.. mozno ano.. ale skor ma zaujima, ci neschytam cierneho petra, ked mi nakvapka na televizor napriklad.. nemam ho drahy, ale je to overeny a funkcny TV.. plus, to zneprijemnenie zivota, pokles ceny nehnutelnosti (alebo budem musiet klamat), a podobne.. radsej sa poistim sam, no neviem co na to poistka, ked poviem, ze je tam povodna strecha..
Odpovedať
No neviem, či toto vôbec môžeš robiť. Strecha tvoja nie je. Všetko spoločné je všetkých. Môže sa ti stať, že ťa ešte obvinia, že si to pokafrala, že predtým netieklo. Toto je všetko na dlhé lakte. Normálne napíš oficiálny list pre spoločenstvo ak sú problémy. "Co je psáno, to je dáno".
Odpovedať
Ked pises ze mas byt po komplet rekonstrukcii,tak si musel vidiet,ci niekde zateka,nie? Je to nejaky havarijny tej strechy,ked to tak hrozivo opisujes? Sam sa do opravy pustit nemozes,nie je to tvoj majetok. Chod za spravcom a vydup si opravu z fondu oprav.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?