Oprava akrylatovej vane

Ahojte, prisla som si po radu. Syn sa smykol vo vani a padom vyrobil prasklinu cca 10cm. Nastastie je v poriadku,ale nevieme,co s vanou. Je sposob ako ju opravit? Alebo poznate majstra v Presove? Bolo mi totiz povedane,ze akrylatove vane sa neopravuju. Obavam sa vsak,ze pri vymene vane budeme musiet sekat a menit aj obklad,ktorym je oblozena....vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@chetana Ahoj, veru take vane sa neopravuju. Bude sa to pravdepodobne musiet vymenit, No možno by sa to ešte niecim vodeodolnym dalo vyplnit, najlepsie sa opytat niekde u predajcu ci by nevedel poradit alebo este u niekoho kto take robi.
Odpovedať
@marko9902 dakujem pekne. Je to ideal standard,5rocna no predajna,kde bola kupena uz neexistuje. Skusim teda cez vyrobcu.
Odpovedať
Profilova fotka
@chetana - akryl sa samozrejme da opravit. Postup je rovnaky ako pri oprave plastovych lodi (zvaranie plastu). Na konci praskliny sa vyvrtaju dve 2-3mm diery tak, aby sa prasklina dalej nerozsirovala. Na opravu sa pouziva napr. set od picobello (mam s nim dobre skusenosti). Skus pohladat na webe, kvalitne to robia 2-3 ludia na SK.
Odpovedať
Profilova fotka
@chetana Nemas zaco. Daj potom vediet ako to dopadlo a co ste vyriesili. Bude to uzitocna info pre nas vsetkych.
Odpovedať
@chetana Ahoj, podľa mňa sa to bude dať opraviť aj inak ako takým stavebným zásahom, najlepšie sa poradiť s niekym kto to dobre pozná, vyrába.Držím palce, aby ste nemuseli sekať.
Odpovedať
dal by som to prec, aby s tym nebolo viac prace a vela penazi to nestalo
Odpovedať
@marko9902 tak odpovedal vyrobca a musim ideal stanard zamestnancov pochváliť,pretože to bolo velmi rychlo. Odpoved kopirujem a dufam,ze tym neporusujem ziadne zákony. Dobrý den, oprava akrylátové vany je možná, ale v případě rozsahu jako u Vás velmi náročná. Vana se musí podlepit pryskyřicí ze spodu ( vnější strany vany ) a vnější akrylátová vrstva v místě praskliny vybrousit a doplnit novým akrylátem (opravnou akrylátovou sadou) Napište prosím z jakého regionu jste a následně zašleme kontakt na příslušného servisního technika se kterým se případně domluvíte.
Odpovedať
@chetana Dohadovali ste sa s nimi uz aj na nejakej cene? Tiez mam v baraku takuto vanu a keby sa poskodi aspom by som si vedel predstavit ako sa to a kolko by to stalo. Dakujem.
Odpovedať
@fantom_tom nie,nepytala som sa. Zatial mi neposlali ani kontakt na niekoho v Presovskom kraji. Kedze vanu tak,ci tak musime vybrat, rozhodli sme sa ju vymenit.
Odpovedať
Profilova fotka
@chetana - potom si kupte radsej smaltovany Kaldewai, ten je hadam "nerozbitny"
Odpovedať
Profilova fotka
@chetana Tak to je super, ze sa tak zachovali a pekne hned odpovedali. No dobre ste sa rozhodli, ze ju uplne vymenite lebo uz by to nebolo ono. Novu a neposkodenu budete mat najlepsiu!
Odpovedať
@chetana Tak drzim palce, aby ta uz bola dobra a nemali ste s nou problemy!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Rád by som videl, ako z vonka lepí akrylovú vaňu akrylovým lepom. Musel by vybrať, predsa vybúr vaňu, otočiť dnom hore a najskôr všetko zalepiť z vonka a potom z vnútra. Znovu zasadiť, všetko znovu kúpiť, obklady apod., zamúrovať...prosto robota ako na kostole. Ďakujem za takú radu.
Odpovedať
@zoli_kolompar no pravdu povediac nelepí, museli sme vaňu vymeniť, lebo presne vyburanie a oprava a murovanie....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?