Oplati sa okno so 3-sklom s Ug=0,5 vs. Ug=0,6

Ideme vymienat okno v panelaku a je moznost ist do okna s 3-sklom sirka 48mm s Ug=0.5 alebo s 3-sklom, sirka 44mm Ug=0.6. Rozdiel v cene je vyrazny, mna teda zaujima ci ten rozdiel prestupu tepla +0.1 je zaujimavy a ma vyznam priplatit a ist do skla 48mm.
Odpovedať
@leader1234 neoplati, u teba je dolezitejsie skor to trojsko kvoli hluku, kup to lacnejsie.
Odpovedať
@leader1234 neoplatí, jedine žeby bol panelák v pasívnom štandarde :-)
Odpovedať
my mame zrekonstruovany panelak, energeticky certifikat C, mam dvojsklo a v zime nekurime :-) alebo len ked je -10 aj to len zo severnej strany. takze kup to co je lacnejsie, neoplati sa to. peniaze investuj inam. ;-)
Odpovedať
@benco @slavoslav Ide o to, ze pod tym oknom sa nebude vobec kurit, tym padom je velmi dolezite, aby malo dobre tepelnoizolacne vlastnosti, aby sa predislo roseniu skla. Ten rozdiel 0,5 vs. 0,6 je -16%, ale nemyslim si, ze zavislost Koef a uspora tepla je linearna, takze 16% tepla asi neusetrim... :-S Zaujimave by bolo vidiet teda rocny financny efekt usetrenia z titulu mensieho uniku tepla. Tym padom by sa dala vypocitat navratnost. Viete sa niekto k tomu vyjadrit?
Odpovedať
moje trojsklá majú len 0,8 a ani na nich sa nič nerosí narozdiel od dvojskiel s k=1,0.
Odpovedať
absolutne nezaujmave a nenavratne v panelaku. Ani neuvazuj
Odpovedať
Profilova fotka
@leader1234 ja mam trojskla na tehlovej bytovke - 0,6, 44 mm, v podstate tvoja lacnejsia varianta. bol problem hned prvu zimu, pretoze bytovka nebola zateplena -- a robilo to tepelne mosty a montaz, aj ked viem ze bola urcite v poriadku, tomu moc nepomohla -- okna nam osadzali na 2x, prvykrat to nas stavebny dozor dal vybrat a osadit na novo s novymi paskami --- klasika, odflakli robotu, ja nemat stavebny dozor tak ani neviem..... proste pri montazi cislo dva uz bol stavebny dozor osobne pritomny (pri prvom pokuse bol mimo sr) a naozaj su teda osadene spravne --- napriek tomu sa rosili.... teda nie okna, ale ram.... zateplenie v lete to vyriesilo --- rovnako aj kupa vlhkomera, vetram podla % vlhkosti v byte, najma cez zimu.... tuto zimu sice nejaka extra zima nebola, ale viem ze susedom sa okna rosili -- mne absolutne. co sa tyka spokojnosti, dala by som si trojskla opat v 2012 sme rekonstruovali a zabudli nam dat merace na radiatory, tak nam velmi vela penazi vracali za teplo... tento rok som v byte takmer ani nekurila -- a aj tak mam v nom 24 stupnov..... tak som zvedava na spotrebu.... ako iba trojsklom tonebude, ale urcite maju svoj podiel na tom. za mna - chod do tych lacnejsich, su naozaj dostatocne a pre panelak super ---- kopec plastovych okien, danych co len 5 rokov dozadu, horko tazko dosahuje 1,1 -- takze stale je to polovica tejto hodnoty :)
Odpovedať
@kaktusik007 diky za odpoved. Zaujimave je to, ze rosil ram. Aku znacku a sirku ramu mate? Ja mam podobnu skusenost v terajsom byte, skla + ram nam rosili, skla ale cele, ak sme nemali na parapetach handry, tak nam pekne stiekla voda na zem.... nocna mora... vyriesili sme to vymenou skiel, 2x pokovene, napustene plynom asi Argon. Ten, co montoval, zhodnotil, ze koef mali 3 - bez pokovenia, bez ochranneho plynu. Ale ramy mierne rosia nadalej. Teraz davame do noveho Rehau Geneo Pasiv, podla mna to najlepsie, co na trhu je.
Odpovedať
aj my mame 3-sklo cenovo nas to vyslo ako 2-sklo lebo akurat Slovaktual mal akciu a zatial je to ok..este nemame vyskusane. my sme skor riesili kde su okna vyrobene, lebo vsade pise že nemecky profil ale vsetko vyrobene v Polsku
Odpovedať
Okno ako také,je konštrukciou,ktorou dochádza k tepelným stratám,ale aj k tepelným ziskom. Oproti dvojsklu má trojsklo síce menšie tepelné straty,ale aj menšie solárne zisky.Treba hľadieť na to,na akú svetovú stranu je okno orientované, súčasťou akého obvodového plášťa je okno,aké máme naň nároky.Jedno sklo navyše pridáva cca 2,5 kg na m2 navyše,čo niekedy môže pri väčších rozmeroch krídiel zvyšovať nároky na kovanie a tým zhoršovať funkčnosť takéhoto okna.Ja by som uprednostňovala dvojsklo tam,kde je okno umiestnené tak,že nám v zime naň dopadá slnečné svetlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Profilova fotka
Mám cenovú ponuku na Ug 0,6 a Ug 0,5. Cenový rozdiel je žiaden - minimálny. Beriem Ug 0,5.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?