Okna len na jednu stranu

Ahojte, este som sa chcela spytat aku nevyhodu ma byt s oknami len na jednu stranu? Vdaka.
Odpovedať
Neurobíš rýchly prievan :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to nie je sever a byt ma pre teba vyhovujucu dispoziciu tak je to v pohode.
Odpovedať
ak je to na juznu alebo zapadnu stranu, ziadny problem. hoci v lete by sa kazdy radsej ochladil na severnej strane ;-)
Odpovedať
Takto presne mám byt - juho - západ = skôr viac k západu :) Výhody = od cca 12 tej hodiny kopec svetla až kým slnko zapadne vo všetkých obytných miestnostiach domu. Ráno aj keď nechám odostreté sa nebudím na pálenie slnka do izby, nemusím zastierať atď ... V zime sa cez okná byt od obeda do večera (západu slnka) krásne prehreje. Nevýhody = nemožnosť spraviť prievan = to by som hodnotil ako najväčšiu nevýhodu ... V lete ak sa opre riadne slnko tak tam vie byť naozaj pekný "hic" = to sa dá riešiť len "klímou" či vonkajšími celotieniacimi žalúziami ... V každom prípade prehrievanie je luxusne riešitelné, akurát ten prievan sa spraviť nedá :)
Odpovedať
Profilova fotka
Vo väčšine prípadov, ak sa jedná o viac izbový byt, chodbová dispozícia, nemožnosť priečneho prevetrania, obmedzený výhľad na jednu stranu. AK je to byt do 2 izieb, je to v pohode, väčšina bytov v sústave MB a LB má takto orientované byty. Platila norma, že pokiaľ je byt orientovaný len na jednu stranu, nemal byť orientovaný na sever, ale stávalo sa aj to. Poznám človeka, ktorý býva v 2i byte otočenom na S a je veľmi spokojný.
Odpovedať
My byvame v dvojizbaku otocenom na SV (tusim). Cele doobeda mi tam svieti slnko, cca. do 11-tej, na parapete pestujem priesady, na balkone mi dozreli aj kapie a cukina :-D a v lete sa byt neprehrieva. Podla mna v pripade mensieho bytu je to v pohode, ale ja by som sa praveze bala J - JZ orientacie, tam musi byt v lete peklo :-N
Odpovedať
diky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ja mám celý 2-izbový byt orientovaný na východ a vyhovuje mi to. Celé doobedu svieti slniečko a poobede mám chládok, ináč by som sa v lete asi uvarila, ak by bol celý orientovaný na západ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?