Odhlucnenie z izby 4x3 m2 smerom hore a dole

Ahojte, neviete poradit ako by sa dalo jednoducho zamedzit tomu aby nebolo z jednej izby pocut moje rozpravanie do susedov ktory su nadomnou a podomnou ? (je to rohovy byt cize aspon za stenou ziadny susedia niesu. Staci mi len to aby nebolo pocut mna napr. ked rozpravam do mikrofonu ked hram hry v noci aby ich to nerusilo. Tiez by bolo dobre keby viem aj eliminovat ozvenu v izbe. Pomohlo by keby si vsetky steny ovesam velkymi obrazmi, na zem polozim koberec, rozhadzem nejake hluposti ku stenam popr. nejaku komodu a na strop by som prilepil takuto molitanovu penu https://www.akusticka-pena.cz/zbozi-c... ? Ci to by vobec nepomohlo ? Chcel by som co najjednoduhsi a najlacnejsi sposob. Neviem ci ma niekto s tym skusenst ale ak ano tak by som poprosil o radu lebo netusim kde by som o tomto nieco zistil Dakujem Paradajka 77
Odpovedať
@paradajka77 tak steny sa daju odhlucnit aj materialom normalne na to sitim, ale to asi nechces ci?
Odpovedať
@paradajka77 tie vlnky na strop by mali pomoct + na podlahu koberec (trosku hustejsi, zas tak aby sa to dalo povysavat). Pripadne na strop kartony z vajec :D
Odpovedať
@paradajka77 Neviem ci ches lepit na strop vlnitu penu, na strop by pomohol asi sadrokarton s vypnou, na zem hunaty koberec, na ozvenu mozes dat docasne tu penu na steny alebo zapnit izbu nabytkom a pod..
Odpovedať
Praveze chcem len nejake jednoduche riesenie co by som vedel sam spravit napr. takto to nalepit na strop tie ihlany a este dat na stenu s oknom hruby zaves no niesom isty ci sa to oplati aby to nebola zbytocna investicia do tej peny :/ Viem ze su aj take tie dosky na odlucnenie ale to uz by stalo vela penazi a bolo by s tym aj viac roboty tak to asi zatial nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@paradajka77 S časom dozvuku sa dá niečo robiť napríklad tým kobercom s dlhým vlasom, akustickým podhľadom alebo ťažkými závesmi na oknách, možno to trocha stlmí aj niektoré frekvencie ale priezučnosť to je naozaj problém toho sa nedá zbaviť len tak jednoducho.
Odpovedať
Ale koberce s dlhym vlasom sa vyrabaju len tie male kusove, to na 4x3m podlahu stacit nebude nie ? Je lepsie nehat pvc gumu a na to este polozit nomalny koberec velky do bytu alebo nehat gumu a na to polozit maly kusovy koberec s dlhym vlasom aj ked bude len v strede izby ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Neviete niekto ci by pomohlo na odhlucnenie hovoreneho slova od hornych susedov ale aj smerom odomna k nim to keby si na strop len prilepim priamo tuto penu ? Akustická izolácia lisovaná pena HD 7 cm , https://www.obi.sk/penove-izolacie/ak... Ci by to nemalo ziadny efekt ?
Odpovedať
urcite ti to nieco pomoze ale ked vidim tu cenu tak je to drahsie ako sadrokarton s izolaciou :)
Odpovedať
A keby som si namontoval tu konstrukciu na strop, vlozil tam tu 7 cm hrubu lisovanu penu a uzavrel to sadrokartonom tak by hluk z rozpravania medzi hornymi susedmi a mnou uz neprenikal ? napr. viem ze dupot sa siri aj po zvislych stenach tak ci aj rec by nesla cez steny
Odpovedať
@paradajka77 Tak ako sa dupot siri konstrukciami tak aj hovorene slovo. Na tie ihlany/vlnky zabudni uplne to je na znizovanie dozvuku ale nie na nepriezvucnost. Pomoze ako si pisal ta pena+sadrokarton na akustickych-gumennych uchytkach+ idealne este mineralna vlna medzi to. Na steny idealne to iste, pripadne dobre su skrine s knihami. Podlaha by chcela vymenit a pridat vhodna podlozka. Koberec s dlhym vlasom nieco pomoze ale obavam sa ze nie dostatocne. Hlavne nezabudnut zavriet okno :-)
Odpovedať
Niekde som cital ze by mala byt medzera aj vzduchova medzi stropom a tou penou ? Alebo keby dam tak ze strop->mineralna vlna-> len lacnejsia 3cm lisovana pena-> sadrokarton a na sadrokarton si len prilepim este tie vlnky aby som to nemusel malovat :D tak to by malo byt ok nie ? Steny si zahadzem nejakym nabytkom jedine lebo s tym by sa mi uz nechcelo takto srat este ked som to tu vsetko nedavno maloval
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?