Odhlučnenie stropu

Ahojte. Bývame v paneláku na predposlednom poschodí. Nad nami sú susedia, od ktorých počuť aj každé "prdnutie"! Neustále dupú, skáču, ten chlap chodí asi pätami po podlahe-lebo sú to hrozné otrasy od nich. Najhoršie je, že sú to zvuky, ktoré počuť stále, aj v noci, nakoľko bývajú veľmi dlho do noci hore. Furt s niečim posúvajú, búchajú o podlahu, nedá sa tam existovať v tej miestnosti. Máme 2-izbový byt, takže veľa toho priestoru na únik nemám. Podotýkam, že slušné upozornenie suseda o tichšie správanie sa neviedlo absolútne k ničomu a mám pocit, že sa to začalo aj zhoršovať-robia to už naschvál. Majú 3-ročné dieťa, ktoré ešte podpichujú v tom, aby skákalo z gauča, vozilo sa na odrážadle atď. Byt predať nemôžem-máme ho zobratý na hypotéku a na nový žiaľ peniaze nemáme...Rozmýšlali sme o odhlučnení stropu, ale keď som pozerala tie ceny na internete...no pokiaľ by to naozaj pomohlo od toho dupotu, tak by sme sa pokúsili dať dohromady tie peniaze, ale ak to nepomáha, tak ich nechcem len tak vyhodiť do "vzduchu". Máte prosím niekto naozaj skúsenosti s kvalitným odhlučnením stropu? Resp. postup, firmu? Niečo, čo skutočne pomôže! Podotýkam, že v celom byte majú plávajúcu podlahu, ktorú isto nemajú odhlučnenú, inak by takéto zvuky ísť nemohli-dohodnúť sa s nimi je nemožné...Ďakujem za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
no, nikdy som si neuvedomil, prečo by mali byť na prerábky bytov stavebné povolenia a že by sa to malo aj kontrolovať. A to robím 50rokov. Izolovanie takéhoto stropu je veľmi problematické, pôsobí ako membrána a chvenie sa prenáša aj stenami. Vo vašom prípade treba použiť pružný, ale hmotný izolant, plsť, podložky pod vajíčka, nalepiť na strop a prekryť niečím napnutým, nie upevneným o strop ( nie zaveseným), možno molitan, 50mm a povrch len prebieliť. V izolácii nesmú byť spoje ako nevyplnemý priestor, zvuk preniká aj bodovo. Možno použiť konštrukciu na sdk ale upevniť len do stien s pružnou podložkou a molitan zavesiť. Ale vyviedol by som až na steny, radšej škaredý strop ako neobývateľný priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkapa Predošlý postup bol v starom dome, ale Vy môžete mať iný prípad. Ak je dom postavený menej ako 60 mesiacov, obráťte sa na správcu (developrera) a reklamujte hlučnosť. Požiadajte úrad verejného zdravotníctva o premeranie a dajte si predložiť dokumentáciu stavby, či bola použitá kročajová izolácia pri kladení podlahy. Ale je to na súd.
Odpovedať
@jarkapa aj ak máš byt na hypo, tak ho môžeš predať a potom kúpiť druhý...
Odpovedať
@peta_petruska Viem, len je to zložité a banky nedávajú 100% zo znaleckého posudku, stále by mi chýbali peniaze na kúpu nového. A chceme keď tak byt len na najvyššom poschodí a len v určitej lokalite. Je to veľmi zložité, ale takéto bývanie je na šľaktrafenie!
Odpovedať
@jan45 Bývame v 24-ročnom paneláku. Susedia nad nami určite žiadnu izoláciu nemajú, inak by to nebolo všetko tak strašne počuť. Pozerala som ceny na internete a len odhlučnenie stropu sa pohybuje cca 84 Eur/m2. A keď si predstavím, že asi aj steny bude treba...neviem. Preto by som potrebovala niečo účinné, aby som do toho zbytočne nevrazila kopec peňazí a účinok by bol len minimálny.
Odpovedať
konstrukcia na sdk,medzi profil a stenu nejaku gumenu pasku,neviem presne ako sa to vola,medzi konstrukciu a strop vatu 10cm a namiesto obycajnej sdk dosky,tu tvrdu modru dosku
Odpovedať
Čítala som,že v zahraničí najvyššie poschodia sú najdrahšie určite je strecha ok a sú predané medzi prvými čím to asi je?! :-)
Odpovedať
@jarkapa my mame so susedmi 25 cm tehla, 1cm medzera, 25 cm tehla, z ich strany omietka, z nasej este plus mineralna vlna za modrym sadrokartonom aj tak pocut :) s podlahou to bude este horsie
Odpovedať
Mozes si dat pod strop znizeny podhlad z akustickeho sadrokartonu a to kompletne vyplnit nobasilom. Ale 100 percent ucinnost to urcite nebude mat, lebo hluk sa siri aj stenami, stupackou, atd.
Odpovedať
@jan45 @dwight888 @kuracinarez Pozerala som webovú stránku potichu.sk Ponúkajú tam odhlučnenie stropu s 95% efektom. Ale tá cena...Cez 2.000 Eur by nás vyšiel len ten strop. Nemáte skúsenosti s týmto postupom, podľa ktorého oni odhlučňujú strop? Resp. nie je cena moc premrštená? Som ochotná dať peniaze za odhlučnenie, ale aby to naozaj aj ten efekt malo. Odhlučňujú pomocou Phonestar TRI. Je to dobrý materiál? Zníži mi to dupot a buchot od susedov aspoň na 50%?
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkapa samolepiaci Sandiego 30mm stojí zhruba 20€/m2,60m2 byt 1200€, na to nepotrebujete firmu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?