Odhlucnenie stropu striekanou penovou izolaciou

Zdravim vsetkych, na fore je viacero diskusii na temu Odhlucnenie. Striekanu penovu PUR izolaciau nikto nespomina. Hluk vraj lepsie pohlcuje makka s otvorenou bunkovou strukturou. Viem, ze v prvom rade je to tepelny izolant... Mate niekto s takymto odhlucnenim skusenost? Predstavoval by som si postup: najprv konstrukcia na sadrokarton, potom zastriekanie penou, pripadne orezanie peny do roviny, montaz modreho izolacneho sadrokartonu. Pena sa pri aplikacii nalepi na strop aj SDK konstrukciu, spolu to vytvori kompaktny celok a tak moze hadam viac branit prenosu zvuku ako rezane/kusove izolanty. Kovova konstrukcia strati schopnost prenasat zvuk. Tolko moja teoria. Vdaka za prispevky.
Odpovedať
Zalezi co si od toho slubujes. Ak odhlucnenie stropu v byte, tak to zmysel nema.
Odpovedať
danculd samozrejme, ze odhlucnenie, ved uz nadpis to hovori. To len tak jednoducho... nema zmysel?! Mas s tym nejaku skusenost?
Odpovedať
@orlie_pierko v byte to nepomoze ,lebo krocajovy hluk sa prenasa do betonu a odtial do stien. Dnes sa podlahy vylievaju na Eps a dilatuju od steny, ale v bytovke budes horneho suseda pocut vzdy.
Odpovedať
@orlie_pierko Nepisal si, ci sa jedna o byt. Ale ak ano, tak jedine odhlucnenie, ktore vyrazne pomoze, je to zo strany suseda. U seba mozes robit cokolvek a vysledok bude biedny. Hluk sa prenasa nielen stropom ale aj stenami a preto to nebude mat takmer ziadny ucinok. Uz tu taka tema bola, zadavatel si tiez nedal povedat ale nakoniec prisiel na to, ze to fakt nemalo zmysel a zbytocne vyhodil peniaze. Kedysi ked boli v bytoch linolea a na nich koberce, tak bol v podstate odhlucneny kazdy byt, vsetci to potom vyhadzali, osadili plavajuce podlahy a problem je na svete. http://byvanie.pravda.sk/interier-a-t...
Odpovedať
@orlie_pierko Nepochopil si danculovu otázku. Ide ti o odhlučnenie stropu v bytovom dome? Alebo v rodinnom dome? V bytovom dome to nemá zmysel, lebo hluk od susedov sa ti bude miesto stropu šíriť stenami. Všeobecne odhlučnenie v paneláku, či inom bytovom dome je problém. A to by si si znížil strop len kvôli tomu? Stratil by si na výške minimálne 15 cm. Lebo striekať PUR penu o hrúbke 5 cm (čo je asi hrúbka SDK konštrukcie) by bolo drahé (otázne je, či by to vôbec nejaká firma prišla robiť). Ak ide o rodinný dom, tak tam môžeš skombinovať tepelnoizolačné vlastnosti PUR peny so zvukovou izoláciou. Ja mám tiež pod strechou nastriekanú PUR penu. V časti, kde mám otvorený strop mám penu cca 30-35 cm a na tom je SDK. Zvuk to izoluje dokonale.
Odpovedať
ide o strop v panelovom byte, to som zabudol napisat. Viem, ze najucinnejsie by bolo odizolovat podlahu u suseda. To ale nevidim realne. Je to velmi neprijemne dunenie, viem, ze dokonale sa to urcite utlmit neda. Aspon zmiernit. Ved to, ze stalo by to nemalo penazi a vysledok nikto nezaruci. Sadrokarton mam dokonca namontovany. Pytal som sa u firmy, ktora aplikuje do takychto dutin aj liatu penu navrtanymi otvormi. Ale priestor nad SDK je cca 65 mm a povedali mi, ze musi byt aspon 120 mm, inak poskodi SDK. Uz male poklopanie na SDK sa nesie celou jeho plochou. Vytiahol som elektricku krabicu zo stropu a zistil, ze SDK konstrukcia je na stenu uchytena bez tlmiacej pasky, ktora sa pouziva aj na miernenie prenosu zvuku, bez zdvojeneho zavesu. Takze rozmyslam obetovat sucasny strop, ale kvoli vyske okna nie je nejaky priestor na jeho znizenie.
Odpovedať
@danculd nerad by som siel do veci, ktore nemaju zmysel ;) Nepamatas si, ten zadavatel, ktoreho spominas pouzil tiez pur penu? U cloveka sa miesaju fakty s pocitmi z byvania v takom priestore...
Odpovedať
@orlie_pierko To si uz nepamatam. Ale niekde to tu je, tusim minuly rok sa to tu preberalo.
Odpovedať
ja som sadrokartonovou konštrukciou + 7cm mineralna vlna sa snažil odhlučniť jednu izbu v panelaku komplet strop aj všetky steny ... NEPOMOHLO TO. Hluk sa šíri aj cez radiatory (aj ten som zadebnil) aj cez zárubne aj cez podlahu a bola na nej linoleum, izolacia a koberec.. v panelaku si nepomožeš asi.. Ale sú profi firmy, čo dávajú prekladané dosky tuším z karton-piesok-karton a neviem čo .. toto možno funguje..nejaké wolf dosky.. ale cena ťa vyjde na viac ako 40 eur/m2!!!! tak si zrátaj plochu stropov a stien a porazí ťa.
Odpovedať
Zovolal som do firmy, ktora realizuje aplikaciu pur peny. V jednej mi povedali, ze to v bytovych domoch ani nerobia. V druhej mi povedali, ze pena ma zvukovy utlm 40 dB pri hrubke 20 cm, co je v mojom pripade nerealizovatelne. Cenovo som to teda neprerataval.
Odpovedať
Profilova fotka
Fungovat to nebude su to vyhodene peniaze. Ako je pisane vyssie hluk sa bude veselo dalej sirit konstrukciou.
Odpovedať
Profilova fotka
Na odhlučnenie je najlepší molitán.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@antonmesaros nemyslim si ze je molitan najlepsi na odhlucnenie i ked viem ze sa pouziova(l) v nahravacich studiach. Tam mal vsak podla mna inu ulohu ako zvukovy utlm do konstrukcie, mal zabranovat odrazom zvukovych vln od konstrukcie a vzniku roznych interferencii...
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo Je, vyrábajú sa z neho izolácie proti hluku.Ešte pár rokov dozadu to vyrábala jedna fa zo stredného Slovenska ,len už bohužiaľ nie. Ono to funguje tak ,že sa polepia rôzne kusy rôzne hustého molitanu . Tým sa vykryje väčší vlnový rozsah frekvencií hluku . Existujú samozrejme aj iné materiály len treba mať love.http://www.potichu.sk/materialy/
Odpovedať
@orlie_pierko Je bohuzial smutnym faktom ze kto chce mat kud v panelaku musi sa proste odtial odstahovat. Preto kazdy spravny panelakar je zarity zahradkar aby mal aspon trochu kludu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros no nejdem sa hadat, niesom akustik ale ucili ma ze najlepsi izolant voci akustickemu hluku su materialy s vysokou hustotou (beton, sklo a pod..). V panelaku, alebo bytovom dome dotycnemu nepomoze nic len zacat zahradnicit alebo setrit na dom... Tam sa velka cast hluku siri konstrukciou a to nema ako koli uz danej stavebnej vyske podlahy osetrit... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?