Odhlučnenie podlahy

Bývam na druhom poschodí, nový sused sa prišiel sťažovať že sa to nedá vydržať že deti veľmi dupajú. Máme na chodbe dlažbu v byte plávačku, plus v detskej a obývačke koberec, v obývačke menší. bola som v tom, že ten koberec to trocha tlmí ale že vraj nie. Mame aj dosť nábytku v každej izbe. Ja som si dovtedy veľmi nevšímala ani zvuky z hora od susedov, nejako som si na všetko zvykla, kedže žijem v bytovke 37 rokov ale začala som si všimať, že áno skoro všetko z hora počuť, kde majú plávačku. Aj to že odpad máme hneď vedľa spálne, proste som si nejako zvykla. Mne to nevadí. Ale mrzí ma, že my robíme hluk, chcela by som niečo kúpiť aj na dlažbu a pod koberec ale neviem čo, viem, že to neutlmí na 100% ale aspoň niečo aby to pohltilo. Samozrejme deti usmerňujem, ako sa dá, ale stane sa. A hlavne ked si dávam pozor, vtedy ako naschvál niečo spadne, niečo buchne,niekto poskočí. Neviete mi niečo poradiť? Bohužiaľ na prerábku podláh nie je toľko financií.
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine koberce.
Odpovedať
@rachel978 nepomoze nic, ani koberce... jedine ze by si dala na podlahy zinenky :) Lutujem tvojeho noveho suseda, aj ked verim, ze ty s tym nic urobit nemozes, deti su deti, no ja som si to dupanie odzil par rokov... nastastie uz som sa odtial odstahoval.
Odpovedať
@gashtaan si ma nepotesil. som myslela ze kupit pod koberec Nejaku Penovu podlozku ci by aspon trocha neutlmilo. Viem ze na 100 percent as to Neda ale aspon trocha. Fakt na to mrzi a chela by som s Tym nieco urobit. som kvoli tomu kupila koberec do Detskej a aj tak pocut.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite to pomoze,ale na 100% nezabrani. V panelaku sa zvuk siri vsetkymi smermi,i po paneloch, ale je rozdiel ak padne drevena hracka napr.na lamino alebo na koberec.
Odpovedať
@jankazb ak padne drevena hracka je to to najmenej... najlepsie su tie dunive zvuky od dupania, ktore sa nad hlavou presuvaju z jedneho konca bytu na druhy. Ach, tak rad si na to zaspominam ked uz byvam v dome :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mi hovor :). 25rokov som byvala v panelaku plnom malych deti :). Aj teraz po 5rokoch v dome ani radio casto nepustam co si uzivam ticho :-D
Odpovedať
@jankazb radio? to naco? najlepsi je zvuk piskania v usiach :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan coby. Ideal ked spustia cez vikend chalupari krovinorezy, miesacky, terazcuz i cirkularky a motorove pily :-D. Vsetko ale lepsie ako tie panelakove zvuky :). Mas nevyrovnane tlaky ked ti piska v usiach ;)
Odpovedať
@rachel978 kupte si papuce idealne tie gumene kroksy a dupot bude hned mensi. Ak sa susedovi nepaci nech nebyva v panelaku alebo nech si da vatu na plafon.
Odpovedať
@sysell vatu si moze dat akurat tak do usi, na plafone to nebude mat ani najmensi zmysel...
Odpovedať
@jankazb po tych rokoch v panelaku by som sa aj cudoval, keby som mal vyrovnane tlaky :)
Odpovedať
Profilova fotka
ono to je len o zvyku :-) my ked sme ako decka byvali v bytovke tak sme poculi vsetko co sa dialo nad nami, kto kedy presiel, skocil, dupol a ti podnami vedeli zas vsetko o nas :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan inspirovalo ma propagacne video, myslim ze to moze mat ucinok tak do 15%
Odpovedať
@dionyzo ja ked som bol decko, tak mi to kto dupol bolo uuuplne jedno... asi som si na starobu odvykol. Ale hej, niekomu to nevadi... minule som bol u mamy, ktora byva v panelaku, zhora dupot, deticky sa nahanali ako vacsinu casu, az sklo na vitrinach drncalo o 106. Pytam sa jej, ci je to nevadi a ona mi odpovie - fakt? ani som si nevsimla. Podotykam, ze so sluchom nema problem :)
Odpovedať
@sysell aj keby to nahodou malo ucinok az 15%, nemyslim si, ze by to stacilo na to, aby si clovek povedal - super, uz sa to da vydrzat :) Dupot treba izolovat odkial sa siri, ked sa rozvibruje ten beton naokolo, uz to nie je len o strope...
Odpovedať
@rachel978 s tym sa neda vela urobit. Deti nasliapuju na paty, cim rozvibruju stropnu dosku. Nizkofrekvencny hluk sa neda utlmit. Susedia pod nami boli na prasky, a to sme deti neustale okrikovali. Radim co najhrubsie koberce.
Odpovedať
@gashtaan Veď práve ja tu bývam 10 rokov, dovtedy som také tie menšie zvuky neregistrovala. Susedia nad nami si dali plávačku do kuchyni čiže priamo nad mojou spálňou, doteraz som nič z toho nevnímala, včera som si začala všímať, že áno keď sú v kuchyni počuť všetko aj ako chodia. A to suseda doteraz klepe mäso ráno o 7 hod. a už sa na to ani nezobudím. Ja neviem, nevedela som že robíme taký hluk, resp. deti ale je pravda, že ja som zhora hluk doteraz ani nevnímala. Nikdy mi nenapadlo ísť upozorniť susedu, nech klepe mäso o 11 hod. veď predsa neje obed už o 8 ráno. Ale čo ja viem, naši noví susedia nemajú deti, prišli že vraj z domu ale už bývali aj v bytovke. Neviem táto bytovka je celá zle postavená, steny krivé a to ani nevravím, že keď sme dali dole staré lino, tak káble od elektriky neboli ani len zaizované len tak boli hodené pod linom.
Odpovedať
@peto99 ja si toto práve uvedomujem ale mňa samu to veľmi mrzí, že sa bol sťažovať. Ja ho na jednej strane chápem, ale stále rozmýšľam čo robiť, nerada by som sa tu hnevať nadávať a robiť si naschvály. Vyskúšam tu penu pod koberec. Skúsim dať koberec aj na dlažbu, pod to niečo neviem čo ti pomôže. Aspoň niečo by mohlo.
Odpovedať
inak, my mame podobny problem.... ale, co teraz ako???!!!! my mame jedno dieta, na chodbe dlazbu, v byte plavacku. Ked chodi, dupoce, ako vsetky deti. Hodi loptu, pocut to, sklada kocky, pocut to.... Nieco hodi, pocut to... vozi sa na odrazadle, pocut... Dieta nikdy nebude sediet v kute, proste to sa neda!!!! Nad nami maju 2 deti ale obcas mam pocit ze ich je aspon 6, ked sa nahanaju, biju, kricia, dupocu, skacu.... Ich otec dupoce tiez, uz len ked chodi. A co????? byvame v panelaku, aj my si musime zvyknut, aj sused pod nami, bohuzial. Stazovat sa myslim nemoze, resp aj keby siel, tak nikto nebude mojmu dietatu nariadovat aby sedelo a cusalo. Ja vzdy vravim, kto chce mat ticho, klud a pokoj, nech si kupi rodinny dom a byva v nom!!!!! v bytovke pocut vsetko, sused hore kychne a pocut to, takze .... My par rokov vydrzime, a pojdeme tiez do domu, teraz sme mladi a v podstate hluk nam az tak neprekaza.
Odpovedať
Tiež som mal susedu, ktorej vadil dupot a dokonca kárička na schodisku. Svokra, ktorá bývala celý život v činžiaku to vyriešila originálne. Dievčencom kúpila darčeky. Odporúčam aj vám. V niektorom z čínskych "butikov" také tie poctivé dreváky s drevenou podrážkou. Nechať deti týždeň pobehovať po byte a až potom si súdruh sused uvedomí, čo sú schopné robiť deti za randál :-) Ešte vás príde aj poprosiť, aby behali radšej bosé, alebo len v papučkách a robili len tie dupotavé zvuky ako predtým. Moja výhovorka bola nespochybniteľná, svokrine a babičkine darčeky v jednom sa neodmietajú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?