Nové elektrické rozvody v byte v lištách

Robil niekto v byte nové elektrické rozvody? Čítala som že keď nechceme robiť drážky do panelov / že vraj ani by sa robiť nemali/ tak môžeme viesť elektr.rozvody v lištách. Máte s tým niekto skúsenosti? Nie je potom olištovaný celý byt? Vďaka za rady.
Odpovedať
raz som tu u niekoho - nemozem to najst - v albume videl ako inspiraciu - el. vedenu v takych okrasnych rurkach. dobre to vyzeralo.
Odpovedať
fakt to dobre vyzeralo? To si ma potešil, lebo sekať do panelov uf..... V našom paneláku teraz jeden robí novu elektroinš. a už 2 týždne robia asi drážky , je to hrozný hluk, už sa to nikomu nepáči.
Odpovedať
Profilova fotka
@liii dá sa to urobiť naozaj pekne ,ale treba si vybrať všetky komponenty od jedného výrobcu a nekombinovať rôzne materiály a budete spokojná
Odpovedať
Chcela by som to vidieť aspoň na nete, ale nič som také nenašla, kto by to bol už robil.
Odpovedať
Profilova fotka
@liii Netes sa velmi....nikdy to nebude ako nove a take pekne.....a ano mas pravdu....vsade budu listy.
Odpovedať
Profilova fotka
Z estetického hľadiska by som lišty určite neodporúčal. Hlavne pri realizácii elektroinštalácie nezabudnite na nové normy (Váš elektrikár). Doplnkové a ochranné pospájanie, ....... Kopec iných ochranných prvkov, ktoré pri mojich skúsenostiach pri dodatočných potrebných projektoch chýbajú. Je potom okolo toho veľa problémov.
Odpovedať
ja by som urcite nechcela listy. ked si predstavim ze vsade tam kde sme drazkovali by mali byt listy.... :-p urcite by to nebolo pekne
Odpovedať
hej len nemyslel som samozrejme tie hnusne hranate biele plastove listy ale vyzeralo to ako trubky - bolo to pekne rozmietnene a vedene po izbach , ktomu boli zladene zastrcky ....... len ked ja to tu uz nemozem naaajst :-| neviem ci to nahodou nemala v albume @fra
Odpovedať
Profilova fotka
Zohratá partia 3 chlapov, ktorý samozrejme musia vedieť čo robia t.j. mali by to byť elektrikári, zvládnu 4 izbový panelákový byt komplet aj s naťahaním káblov, ak je prázdny a netreba sťahovať nábytok z izby do izby cca 3 - 5 dní (podľa náročnosti). Len v takomto prípade sa v byte na isto nedá bývať.
Odpovedať
@liii 2 tyzdne? Tomu nerozumiem. Nam vydrazkovali 4 izbak panelovy za 1 den.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne toto som riešil. Drážkoval som si celý 3i, rozhodne by som nič nedával do líšt, aj z bezpečnostného hľadiska, nikdy neveiete kedy odrastené decká to strhnú alebo pod. a čo sa týka čistoty priestoru, tak určite zasekať. Ja som to robil sám a trvalo to asi 4 dni po 5 hod denne. Najskôr flexou s diamantovým kotúčom narezať 2 drážky cca 2,5 cm od seba v závislosti od počtu káblov. Hĺbka drážky aspoň 2 - 2,5 cm. Dá sa to zvládnuť bežnou 115 mm uhlovou brúskou a diamantový kotúč aj z kaufu za 5 € vydrží na jednu izbu. A potom už len buď vŕtacim kladivom odraziť betón z drážky. Samozrejme vchod plný plný dôchodcov , tak ma teraz odvtedy majú radi. Otvory na zásuvky jadrovým vŕtakom priemeru 73 mm, postačí aj nejaký za 15 € , vyvŕtal som sním okolo 25 otvorov do ŽB triedy C 20/25 a vylomil som max jeden zub. Na naťahanie káblov, svorkovanie a zapojenie ističov a vypínačov rozhodne privolať elektrikára. U mňa si vypýtal 200 € za komplet a to ešte aj sem tam nejakú drážku urobil. Zásuvky si šikovnjší dokážu aj sami zapojiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
na to je systém a dá sa tam všetko ,vypinače ,zasuvky a je to OK. je to nezvyk takto
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?