Na ktorej stránke je najlepšia ponuka nehnuteľnosti?

Ahojte, s priateľkou sme sa rozhodli, že konečne zanecháme podnájom a nájdeme si niečo vlastné. Viete niekto poradiť, na ktorej stránke je najlepšia ponuka nehnuteľností? Na niektorých stránkach je toho tuším až priveľa a stále sa to opakuje, každý deň sú tam tie isté inzeráty (topreality.sk, reality.sk), to je strašné, nechcem pri hľadaní bytu stráviť 2 hodiny denne a stále vidieť rovnaké ponuky... Myslíte, že je rozumnejšie pozerať rovno web stránky realitiek? Pozeral som takto napr. mmreality.sk, ale to mi príde taká trochu šialená stránka s nie najlepšou orientáciou :) Poraďte, prosím, nejaké stránky, kde sa oplatí hľadať a nejaké vlastné postrehy. Ďakujem. BTW: Ešte sa rozhodujeme medzi bytom a starším domom a ani lokalitu ešte nemáme jasnú možno sa nám oplatí, presťahovať bližšie k práci, ale to je už iná téma :)
Odpovedať
@dillit Väčšina realitiek aj súkromní inzerenti majú inzerciu na toprealitách a vieš si tam vyfiltrovať podmienky bytu (mesto, ulicu, alebo mestskú časť, počet izieb, výmeru a rozsah ceny ...) takže to hľadanie nie je až také zložité. Minimálne by si mal mať jasno v lokalite a počte izieb.
Odpovedať
Práveže to nie je úplne ideálne, už zopár dní to pozorujem. Príklad: Dám, si 3-izb. byt v Trnave, cena od 50000 do 70000 a mám 300 výsledkov, z toho tretina, čiže cca 100 sa tvári, že sú nové (z dnešného dňa), toto sa opakuje aj ďalší deň, znova 100 dnešných inzerátov, ale väčšina z toho sú tie isté, ktoré tam boli včera. Presné ulice tam predsa nebudem zadávať, prakticky celá Trnava je ok, len okolie Linčianskej vraj nie (nie som z Trnavy, tak toto mám iba sprostredkovane). A cena je tiež v dobrých medziach, ak sa nájde pekný starší byt za lacnejšie, tak by som kľudne šiel aj do rekonštrukcie, na druhej strane, keď sa nájde pekný zrekonštruovaný byt, že nemusím ani prstom pohnúť, tak som ochotný zaplatiť aj viac... Vadí mi, že sa tám stále zobrazujú tie isté inzeráty a tvária sa, že sú nové...
Odpovedať
@dillit ja tiez len pozeram topreality a reality; lepsie stranky som nenasla... pretoze realitky, aby mali co najvacsi dosah na potencionalnych kupcov (alebo aj predavajucich), bude inzerovat na miestach, kde sa prevali najvacsie mnozstvo ludi... aj take MMReality je isto na spomenutych dvoch portaloch... mne sice tiez preskakuje, ked vidim stale to iste... ale niektore nehnutelsnoti sa predaju a nahradia ich nove...
Odpovedať
@dillit Veď práve o to ide, že stránky realitiek si nikto nevšíma a preto si na toprealitách, realitky inzercie topujú a aktualizujú a tým odsúvajú do úzadia tie súkromné. ... a potom súkromným inzerentom nič neostáva, len tiež inzerát aktualizovať, aby si ho kupujúci všimli. ...Ja napríklad tiež predávam 3 izbový byt v NR a nechápem kupujúcich, keď ja ponúkam najlacnejšiu cenu prečo 75% kontaktovalo realitku...a potom chcú zjednávať. Ja s realitkou nemám zmluvu, teda najlepšie podmienky ponúknem tomu, kto ma kontaktoval priamo. ;-)
Odpovedať
@ninka23 ja práve naopak , chcem kúpiť 1 izb. byt Nitre a na všetky ponuky čo volám sú realitné kancelárie.
Odpovedať
Profilova fotka
Trochu sa pripojim k teme. Ja som najprv hladal len na topreality samozrejme tri w a sk pripona, je tam toho celkom slusna kopka, ale je to ponuka viacmenej realitnych kancelarii.. ked som nasiel nieco co sa mi lubilo skopiroval som ,,hlavicku,, teda napr.: predám veľký upravený 3 izb. byt na Chrenovej Dlhá ulica a supol to do googlu a hladal som, pripadne cez obrazky v google.. potom som prisiel nato, ze aj na bazosi je toho celkom dost a tam nie su len realitky. samozrejme je plno inych ,,WWW,, , ktore maju uzsiu, ci sirsiu ponuku.. trreba aj inzertne noviny sledovat.. skusit treba hladat aj po znamych, kazdy ,,niekoho,, pozna a nieco vie vybavit a tak no.. my sme nakoniec kupili byt od znamej.. Vela stastia..
Odpovedať
Tie topreality sú nepoužiteľné, možno je tam veľa inzerátov, ale to aktualizovanie je strašné, nebudem stále dokola prezerať tie isté ponuky, ktoré tam už ktovie ako dlho ležia, len majú aktualizovaný dátum (podľa mňa sú takéto techniky nefér). Na reality.sk je to defaultne podobne, ale dá sa tam dať triedenie podľa 1. publikácie, toto je správne, každý deň uvidím iba ponuky, ktoré tam naozaj pribudli v ten deň, odporúčam :D
Odpovedať
@liii Tak skús Bazos, alebo Realitné noviny :-) @dillit Treba si určiť kritériá, aký byt vlastne chceš :-)
Odpovedať
Čo si myslíte o trh.sk, tam píšu, že majú 1068158 ponúk. To sa mi nezdá, je vôbec možné, že sa na Slovensku momentálne predáva také množstvo nehnuteľností? Každopádne, tu sa dá tiež zoraďovať podĺa dátumu pridania a dokonca je toto triedenie nastavené ako predvolené :) Objavil som aj ďalšie, ale ako je to s ich kvalitou som zatial nevyskúmal :D x-reality.sk m2.zoznam.sk nehnutelnosti.sk areality.sk ringo.topky.sk zoznamrealit.sk realitny.sk
Odpovedať
@dillit ja mozno trosku malo od temy, ale ako pises, ze TT az tak nepoznas - tak to s Lincianskou je pravda, ze to cele sidlisko, a je tam vela obyvatelov "ineho zmyslania" :-) ja som z TT, zijem tam 26 rokov, cely svoj zivot a vrelo ti odporucam sidlisko Druzba- nie je to nic obrovske. Do centra mesta je to peso 5-10 minut, su tam blizko hypermarkety, p posta, milion lekarni, polikliniku - ak mas deti, rresp. budes mat, mas najblizsie, my ju mame rovno pred oknami a je tam aj kupalisko a skola prerobena na komplet, aj futablovy klub - akademia Slavia treningove. Podla mna je to top lokalita pre rodinu v TT, co sa tyka bytov. Vsetko co treba. to len tak, ze ked vidim, ze pises, ze to nepoznas, tak teda, ze poradim. Take Prednadrazie je uz dost od ruky. Na Druzbe vnimam len jednu nevyhodu a to je, ze je to daleko od stanice vlakovej a busove, cca 20 a via cminut peso (ale to je v podstate z kazdej casti TT tak, - najblizsie je tma ais len lincianska :-))), podla toho z ktorej casti presne ides. Ulica Tehelna, panelaky do takeho stvorca, v strede dvor pre decka, ihrisko, preliezky, ticho klud v tom dovre . odporucam :-)
Odpovedať
Ďakujem za rady, v Trnave mám švagra a podobné som dostal aj od neho ;-)
Odpovedať
Topreality zdruzuju ponuku prakticky zo všetkých realitiek tak sa necuduj že sa ponuky opakujú. Čo tak vygooglit "reality+Trnava" resp "realita kancelaria+Trnava" a máš prakticky všetky aktuálne ponuky vramci mesta. Uz sa len pohrabat po jednotlivých stránkach realitiek, to že stravis pri tom nejaky čas treba brat do úvahy. Ved nakoniec ide o vaše peniaze a investíciu nie na pár dni. Ked som ja hľadal sám som bol prekvapený aké cenové rozdiely môžu byt medzi jednotlivými kanceláriami
Odpovedať
Článok sa načítava...
A aby som nezabudol, aj samotný bazos.sk je plny ponúk, filtrovanie je jednoduché
Odpovedať
@dillit tak ako pisu osttani sediet na zadku a hladat a hladat a hladat :-) , ja som nas byt hladala intenzivne kazdy den 1,5-2hod po nociach v 2007 asi 7mesiacov, a isla pozerala som len ponuky s fotkami, fotka veeela napovie. Momentalne tak dietne prezeram ponuky bytov pre sestru, aj by kupila keby bola vhodna cena/byt ( je v zahranici), venujem sa tomu kedy ako, al poviem pravdu po zadani mojich kriterii nejak to ruzovo nevidim a bude to zrejme u nej na dllllllhozicne prehrabavanie sa medzi smetim. V kazdom pripade vsak tebe drzim palce.
Odpovedať
Všade, kde sa dalo, som si nastavil e-mailového agenta na posielanie najnovších ponúk podľa mojich parametrov, tak som zvedavý :) Upozorňujem, že vačšinou sa človek musí zaregistrovať, je to možno trocha otrava, ale nakoniec sa to dá ponastavovať. Najťažsie sa táto možnosť hľadá na reality.sk, na druhej strane je tam však super možnosť, že si pomocou niekoľkých bodov na mape môžete presne zadefinovať územie, na ktorom hľadáte byt a nechať si posielať iba tieto ponuky (Elegantne som takto obišiel okolie Linčianskej a ponechal iba zvyšok Trnavy :D). Najkrajšia stránka ja podľa mňa ringo.sk, nie je tu síce možnosť nastaviť mailového agenta, ale dajú sa tu veľmi jednoducho uložiť obľúbené parametre vyhľadávania a to dokonca bez registrácie.
Odpovedať
Určite hladaj byt bez realtiky mimo maklérov.
Odpovedať
Pre zaujímavosť, môja skúsenosť, ako fungujú e-mailový agenti na najnovšie ponuky, ktoré som si nedávno nastavil: z rôznych portálov mi chodia často tie isté ponuky, niekedy o nejaký čas (cca deň) oneskorené. Pravdepodobne ľudia/RK inzerujú na rôznych portáloch naraz. Každopádne, má to aj tak svoje výhody, nemusím prehľadávať veľké množstvo inzerátov, ktoré som už videl, takto mi chodia duplicitne iba tie najnovšie :D pista2 - prečo neodporúčaš hľadanie bytu cez realitky?
Odpovedať
Profilova fotka
@dillit Pracujem v TT realitke, ak chceš dačo by som Ti pomohla nájsť ;) Len potrebujem základné info
Odpovedať
@dillit Pokial by si kupoval novostavbu tak je dobre kupovať byt od firmi ktora tie byty stavala a ktorá si ich aj sama predáva a nepotrebuje na to prefikané realtiky a lišiackych maklérou.Firma ktorá si ten bytový dom postavila vie čo predáva za vybavenie na katastri a urobenia kupnopredajnej zmluvy overenie no proste full servis si nepíta nič žiadne vesmírne provízie ako realitáci.A kataster a tieto inštitucie vychádzaju vustrety tímto firmám čo stavaju byty a zákazník čo si kupuje od nich byt nepohne ani prstom a neplatí pritom vobec nič za vybavenie. Asi už by som nikdy nekupil byt ktorý by zavanal tretou osobou ako makler z realitky ktorá sa chce na tom nabaliť.Len počujem slovo realitný makler a už mam zimomriavky po tele a k tomu ešte to naučene vystupovanie z nabiflovaními formulkami a už mam pokazenu naladu.Byt ktory je dobry sa núka sám nepotrebuje aby ho vnucovali makleri. dobry byt sa predá sám. dobrá práca sa chváli sama.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte,mozno neskoro :) no ak zachytite tuto spravu, tak vam aspon v buducnosti moze byt napomocna. ja v poslednej dobe pouzivat na vyhladavanie nehnutelnosti bazarove integratory, kedze tam najdem prehlad z viacerych webov, a obsah sa casto refreshuje podla daneho dna na trhu. najoblubenejsi takyto agregatny web je aktualne http://www.bazaria.sk/. dufam, ze vam to pomoze. andy
Odpovedať
Profilova fotka
Ja keď som hľadal nové byvanie hľadal som cez Remax majú veľa ponúk a aj také ktoré som v iných realitkách nenašiel.
Odpovedať
Všetko je zo všetkým prepojené a jedna realitka si berie od druhej a tak. Hľadaj pozorne lebo cena sa môže líšiť rádovo v 1000€.
Odpovedať
Predávam chalupu z financných dôvodov :-| dostal som tip na realitaka Petra Dobiasa máte s ním niekto osobnú skúsenosť?
Odpovedať
@janci84 Hoď to na net a realiťaci ti budu sami volať.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som to len tak na net nehadzal ked tak daj to realitakovi na ktoreho mas nejake recenzie :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@janci84 suhlasim nehádz to na net len tak radsej daj na refercie od znamych
Odpovedať
Profilova fotka
J epravda že ked to hodis na net sa ti realitaci ozvu ale ja byt tebou dam na odporucania znamych kamaratov a tak neber prveho co sa ti ozve mas moznost si vyberat
Odpovedať
ak nemáš čas hľadať, tak cez realitky je to rýchlejšie,ale i drahšie,zadarmo to nerobia, ak máš čas hľadaj i mimo realitiek
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?