Na koho náklady ide maľovanie bytu po 2. rokoch užívania?

Bývame v podnájme už 2 roky. Chceli by sme byť vymaľovať, nakoľko cez zimu sme mali plieseň za skriňami a pripraviť ho opäť na sezónnu,nakoľko k nám pribudne ďalší člen rodiny. V zmluve nemáme uvedené nič o maľovaní, iba nejaké drobné úpravy do 30 eur (ale to v tejto sume určite nebude - bude to vyššie.) Chcem sa spýtať, na koho náklady ide táto maľovka? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
S malovanim nevim, nicmene plisen v byte by majitel resit mel
Odpovedať
podla mna ide nevynutene (nie nevyhnutne, z vasej vlastnej iniciativy) malovanie na vase triko. v opacnom pripade by ste sa mali dohonut s majitelom.
Odpovedať
natvojetriko co sajemu paci tebe nemusi
Odpovedať
Myslim ze pri rozumnom uzivani bytu je hranica niekde okolo 5 az 7 rokov. napriklad v kuchyni kde sa casto vari alebo v deckej izbe urcite aj menej. Po 2 rokoch od prenajmu (od vymalovania ??) by som ja ako prenajimatel urcite nehradil malovanie bytu. Po 5 rokoch by sme sa uz o tom mohli rozpravat a dohodnut sa. Samotne malovanie (svojpomocne) nieje extremne nakladna zalezitost a vymalovanie 2 izbaku s pripravou penetraciou a samotnym malovanim sa da pri velmi dobrej konstalacii hviezd zvladnut za vikend.
Odpovedať
Ja osobne by som podnajomnikovi nedovolila svojvolne vymalovat ani za jeho peniaze... Skusali ste uz niekedy prekryt tmavu stenu...? Pliesen riesit mal,ale esteticke malovanie nie.a ked tak max biela farba.
Odpovedať
Ziadajte hlavne nech dokladne odstrani nasledky pliesni. Tym padom musi aj nasledne vymalovat
Odpovedať
Profilova fotka
drobne opravy do 30 € sa rozumeju napr. vymena klucky na dverach, alebo ked vypadne zo steny hacik na obraz,... urcite nie malovanie. Mozete ziadat aby dal byt do "uzivaniaschopneho (odstranenim plesne) stavu". Nie som specialista na plesen, ale asi to nepojde iba premalovanim, a ak mate plesen v nejakom 1 rohu nepocitajte s tym, ze premaluje cely byt. Ak nebude chciet, urcite nemalujte svojvolne, ale az po dohode s majitelom a sucasne sa teda dohodnete kto to bude financne znasat.
Odpovedať
ja ako majitel a ked tak premyslam tak aj ako podnajomnik by som sa zamyslal hlavne nad tym co je dovodom pre vznik pliesne. Ono Pliesen nieje az taky problem odstranit ako nasledok....ale odstranit dovod pliesne byva problem. Preco plesnie stena. v kazdom pripade je tam vlhkost- preco je tam vlhkost - s cim susedi tato stena - ci je zabezpecene vetranie. ........
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?