Môžem odstrániť vetraciu rúru?

Cez nasu komoru v byte vedie vetracia rura zo susedovej komory, ktora je na chodbe pri vytahu. Je z azbestu a chcela by som ju odpilit, popripade nahradit povedzme plastovou. Mozem to po dohode so susedom spravit? Treba na to nejake povolenie? Dakujem za rady.
Odpovedať
Oficiálne môžu pracovať s azbestom len certifikované firmy. Takže potichúčky,kúpiť kombinézu za 3 eurá,okuliare,respirátor,vysávač,odrezať vložiť do vreca a zaviazať. Do kontajnera by to ísť nemalo,ale čo všeličo by sa nemalo... Nieje to ako robiť 20rokov v čínskom kameňolome pri dobývaní azbestu,tak to možno aj prežijete. :-) :-) Keby niečo tak ste si mysleli,že je to len obyč.kameninová rúra,čo možno aj naozaj je.
Odpovedať
Profilova fotka
Azbest je pri zavyreni do vzduchu prudko karcinogenny... Viac snad netreba dodat.
Odpovedať
@dodok :-D Pekne si to napisal :-D
Odpovedať
@madein1974 Prave z toho zdravotneho hladiska sa toho chcem zbavit. Samozrejme by som to nepilila ja osobne. Nie som si tym celkom ista, ale kedysi som videla v tv, ze existuje nejaky specialny nater na azbest, ktory zabrani tym karcinogennym ucinkom, ale bola by som spokojnejsia, keby tam ta rura radsej nebola vobec. Mozno by som ju mohla odstranit celu, ze by sa nemusela pilit, to by bolo idealne.
Odpovedať
Profilova fotka
@pinkcheesecake azbest ako taky neni skodlivy, len ked sa jeho kusocky dostanu do pluc... Cize ak ti tam nezavadzia, nemusis ju davat prec...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 súhlas, je to nadbytočná práca. Max. natrieť farbou.
Odpovedať
@madein1974 Vazne? To som nevedela. V podstate mi tam nezavadzia. V predchadzajucom byte som ho dala oblozit sadrokartonom, ale nebola som si ista, ci to staci. Tak potom je to vybavene, dam ho aj teraz oblozit a hotovo. Dakujem :)
Odpovedať
Existujú farby-tzv.tekutý plast. Kúp,natri a môžeš mať dušu na mieste.
Odpovedať
Farby... volá sa to Duvilax :-) Úplne stačí... Kým sa na AZC nešahá, tak sa pri tom vpohode dýcha, keď sa na to začne šahať, treba prestať dýchať... :-D
Odpovedať
@dodok Dakujem, urcite ho kupim.
Odpovedať
@dedo758 :-D Tak hadam sa to moc nerozviri, ked to budem natierat...
Odpovedať
Duvilax som nemyslel,napísal som farby lebo sú od rôznych výrobcov,aby som nerobil reklamu konkrétnemu.Sú to farby ktoré sa používajú ako vodotesná izolácia do garáží,na balkóny atď. Ale možno aj duvilax by stačil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?