Máme vrátiť preplatok bývalému majiteľovi?

Prestahovali sme sa a prislo nam vyuctovanie za elektrinu za minuly rok. Bol tam preplatok asi 80 eur. Minuly rok sme tu samozrejme nebyvali. Mame ten preplatok vratit byvalemu majitelovi? Ide o to, ze my ho nedostaneme, budeme to mat rozpocitane v nasledujucich mesiacoch a tak nam to budu stahovat.
Odpovedať
A to si byv.majitel a vy neurobili zuctovanie pri kupe bytu? Keby tam bol nedoplatok 1000E tak to doplatite?
Odpovedať
Zaujimave. Predpokladam ze predchadzajuci majitel mal zmluvu na odber elektrickej energie na svoje meno a vy mate teraz zmluvu na Vase meno. Pokial je to tak - potom vyuctovanie spotreby elektrickej energie(odpocet) sa mal vykonat ku nu prepisu (zaniku - vzniku) zmluvy a pripadny preplatok mal byt vrateny predchadzajucemu majitelovy v celku. By ma zaujimalo aku mal spolocnost predchadzajuci majitel a aku mate vy a akym sposobom ste spravili prepis zmluvy (alebo zrusenie starej a vznik novej). V tomto pripade pravdepodobne islo iba o zmenu platitela a znluva ako taka ostala ta ista a v zmluve ste sa pravdepodobne zaviazali ze preberate aj vsetky povinnosti a prava predosleho spolu s dlhmi a preplatkami na seba - tzv. prevzatie zavezkov - treba si pozriet zluvu ktoru ste podpisovali s dodavatelom el.energie.
Odpovedať
@erika04 tiež mi to nejde do hlavy. My sme pri kúpe bytu spísali preberací protokol. Vyúčtovania do doby predaja išli pôvodnému majiteľovi, nám až po kúpe bytu. Po prepise pôvodný majiteľ obdržal mimoriadne vyúčtovanie cca do 2 týždňov od prepisu bytu na nás. Tiež by ma zaujímala spoločnosť s ktorou máte podpísanú zmluvu, keďže vám preplatok nevráti , ale bude to zohľadňovať v ďalších platbách. My máme SSE a doteraz som sa s takýmto spôsobom vrátenia preplatku ešte nestretla ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
preplatok za elinu sa predsa normalne vyplaca, nerozpocitava sa na ziadne dalsie mesiace a vyuctovanie by ste mali mat na svoje mneo len za cas, za ktory byt vlastnite
Odpovedať
Tu ide oto či viete posúdiť či tá čiastka patrí vám alebo nie to je poklep na vašu čestnosť , jednoduchá odpoved´pre poctivých?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?