Kuchynská linka pod oknom. Čo bude s radiátorom?

Chceme dat kuchynsku linku pod okno - je tam radiator, takze rozmyslame ze ho presunieme na susednu stenu. Mate skusenosti s umiestnenim linky pod okno? Potiahnut nove potrubie od stupacky radiatora pomocou medi / ineho materialu. Zasekat do steny? Ako ste vyriesili radiator? Aky je vas nazor - Klady / Zapory? Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
najskôr si odmerajte výšku kuch. linky, či sa po okno zmestí.radiator môže zostať, ak bude linka na nožičkách a do dosky sa osadia mriežky, vzduch bude prúdiť. Môže sa vymeniť za tenší a dlhší, aby neodsúval linku od steny. Mriežky nemusia byť len nad radiatorom, aj vedľa pod skrinkami na stene. Presunúť ho na stenu vľavo by chcelo zásah do stupačky, ale vpravo by sa dal presunúť predľžením trubiek
Odpovedať
Profilova fotka
@leader1234 my sme ho jednoducho odstranili, v byvalom byte sme v kuchyni nikdy nekurili a aj v novom nam v zime vobec nechybal :-)
Odpovedať
My jsme se rozhodli radiátor sundat a nahradit ho podlahovým topením.
Odpovedať
@jan45 Vyska kuchyneskej linky bude min 87cm, okno je vo vyske 81cm. Takze tu budeme musiet vyriesit vymenou okna, vid moju dalsiu diskusiu k tejto teme. S tym zuzenym radiatorom ale dobry napad... budeme uvazovat. Pre info: Od steny vlavo pojde: Chladnicka, umyvacka, umyvadlo, sufliky...
Odpovedať
@terezaz byt v panelaku? nemali ste problem s bytovym druzstvom, ze ste odstranili radiator a vyregulovane kurenie ste narusili, atd....? Podlahove kurenie ste dali elektricke rohoze, ci? @len.petra U vas ake skusenosti pri "schvalovani" zrusenia radiatora? V kuchyni terajsieho bytu taktiez nikdy nekurime, ale dieliky samozrejme na meraci ubudaju (mame odparovacie merace). My budeme mat kuchynu spojenu teraz s chodbou a bude to dost velky priestor, ktory chceme vykurovat. Takze urcite chceme nejaky zdroj tepla.
Odpovedať
@leader1234 kludne mozes mat kuchynu aj 81cm a mozes potiahnut pr.dosku az k oknu a nemusis davat parapetu
Odpovedať
@juzan Vysku 81cm je podla mna velmi nizke, neergonomicke. Takze preto chceme ist do zmeny okna.
Odpovedať
@leader1234 no to uz ty sam musis vediat co je preteba lepsie .ak ste doma vsetci vysoký 205 cm tak potom suhlasim. ale inac tych 5cm neni az tak velmi ,,neergonomicke"ako pises lebo vecsina pultov ci stolov je 75 a je to vpohode. cize kuchynska linka musi byt podla teba 86cm aby bola prakticka ale ked nemas miesto na linke a roíš niečo na stole v kuchyni ktorí ma výšku 75 cm to je už vpohode čooo...,? :-D
Odpovedať
leader1234 ano v paneláku…rekonstrukci máme před sebou..družstvo sundání radiátoru odsouhlasilo…sundání měřiče zajistí družstvo. Podlahové topení bude elektrické. Já doufám, že nenastanou komplikace. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leader1234 spravcu sme informovali o nasom zamere, on nam dohodil vodara, ktory za par susnov prisiel, vypustil stupacku, upilil radiator, zablendoval to, stupacku napustil a hotovo. Ake schvalovanie?
Odpovedať
@terezaz @len.petra @juzan diky za odpovede!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?