Ktorá banka ponúka najvýhodnejší úver na bývanie?

Dobrý deň. Plánujem kúpu bytu a budem potrebovať úver (cca 8500 eur). Chcela by som ju splatiť počas 5-6 rokov. Viete mi, prosím, poradiť, ktorá banka momentálne ponúka najvýhodnejší úver? Vopred ďakujem za vaše odpovede.
Odpovedať
potrebuješ 8 500 eur alebo 85 000 eur ?
Odpovedať
tak pochybujem, že má plat ako poslanec NR a splatí 85tis za 5 rokov...hypo na takú sumu a takú dobu ani neviem či vôbec existuje, skôr sa to bude brať ako spotrebák a tam sú úroky vyššie a otázka, ktorá banka je najlepšia je asi ako ktoré auto je najlepšie na svete...treba pobehať zo 3 banky, ktoré máš v okolí a vždy ísť s protiponukou do ďalšej a dostaneš sa na zaujímavú úrokovú sadzbu...pri takejto sume by som rozmýšľal osloviť rodičov/príbuzných, nie je to veľká suma a škoda sa vôbec zadlžovať (ak sa teda bavíme o sume 8500)
Odpovedať
Skus Primu, poskytnutie zadarmo a 1,2 urok. Podla ich kalkulacky na nete je min na 5 rokov a suma 5000
Odpovedať
Profilova fotka
Aktuálne úrokové sadzby v prílohe. Podotýkam že nie vždy klient spĺňa bonitu na udelenie min. sadzby. Samozrejme u niektorých bánk sú tieto sadzby pevné. Pre viac info kludne napíšte..
Odpovedať
philos: neviem z akej stranky su udaje cerpane (ake su stare) ale napriklad Slovenska sporielna zacina na uroku 1,39 pri fixe na 3 roky. A 1,49 pri fixe na 5 rokov. Informacia z minuleho tyzdna priamo z banky. (Vybavil som si lepsi urok), Ostatne banky ako tak sedia.
Odpovedať
@ultra To, že tebe nedali ten úrok, neznamená, že ho iným klientom nemôžu dať. Každopádne horná tabuľka sú hypotekárne úvery, ale vzhľadom na sumu 8500 a splatnosť 5-6 rokov mám pocit, že tvonko chce skôr spotrebný úver. Tam sú ale úrokové sadzby vyššie.
Odpovedať
@e1ba to ja velmi dobre viem. Ukaz mi na oficialnej stranke SLSP kde je oficialny urok od 1,29 na 5 rokov ? https://www.slsp.sk/sk/ludia/uvery/uv... Iba som sa pytal kde sa k tejto "oficialnej" neoficialnej sadzbe da oficialne dostat. Sam som refinancoval a mam nizsi urok ako uvadzaju na svojej stranke. Ja sa nemienim hadat iba sa dotazujem kde su tieto informacie oficialne uvadzane.
Odpovedať
Podľa mňa nemusia byť nikde uvádzané, len na zmluve toho, kto ten úver platí. :-) Ja osobne si myslím, že to funguje takto. Prídem do SLSP s ponukou napr. z OTP Banky na hypotéku s úverom 1,20%. Čo spravia v SLSP ak nechcú prísť o klienta? Dajú mu 1,19 %, odpustia nejaký poplatok a vybavené. Síce to priamo nikde nekomunikujú, ale ak to inak neide, tak asi sú schopný poskytnúť tých 1,19 %. Akurát už nezašli do tejto číselnej vojny, lebo vedia, že vždy sa nájde banka ktorá ich podlezie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?