Krb aj v paneláku??

Profilova fotka
Baby?? Mám asi hlúpu otázku, ale skúsim. Dá sa nejakým obrovským zázrakom spraviť krb na normalne drevo aj v panelaku?? Nie ten bio. Ze nejak komin do logie alebo tak?? Dakujem
Odpovedať
ja si myslím, že sa dá všetko. naozaj. ale premýšlala si aj nad susedmi? ]-( keby mne niekto v paneláku vyviedol na loggiu/balkón komín a ja som si vedľa/hore/dole od neho práve vyvešala moje čerstvo vyprané prádlo, asi do mesiaca by bol šťastím bez seba, že môže predať svoj byt a že môže ísť do horšieho, menšieho a hlavne hooodne ďaleko odo mňa :-p 8-)
Odpovedať
A ako chces dopravovat drevo do bytu? Kde ho budes skladovat? Komin do logie? Ty si este urcite nevidela,ako sa stavia komin,vsak :-D Je to mozne,aj ked nie jednoduche. Hod si do googla " krb v panelaku" a podobne frazy a najdes stovky odpovedi :-)
Odpovedať
nevidim v tom problem...susedia uz mozno ano :-D
Odpovedať
na luniku by ti určite vedeli odpovedať, tí majú určite skúsenosti ;-)
Odpovedať
@all tu je presna ukazka, ako sa to riesi v praxi (transport dreva, pilenie dreva, komunikacia so susedmi). http://www.youtube.com/watch?v=zl--PC...
Odpovedať
....
Odpovedať
@tinuska0306 dal by sa, ale tam nieje problem s kominom, ale skor s tym, ze krb je strasne yazky a mohla by praskat podlaha od toho. a komu by ste dymili do bytu? to snad nemyslite vazne? ako by sa vam pacilo, keby sused pod vami si spravil krb a vam do bytu by isiel vsetok dym? kym sa nerozkuri v krby poriadne, tak to dymi riadne. a kde by ste mali drevo? kde by ste si ho chystali? a to by ste vo vytahu nosili do bytu, ci ako? neviem si to predstavit.
Odpovedať
ach jo - uz som tu vselico cital..... ale toto zatial vedie.
Odpovedať
Jediná výhoda?!viď hore obrázok,že si tam môžu susedia nad komínom udiť klobáse,ale do kedy?!ani srnky netušia. :-) :-)
Odpovedať
Vsetko sa da,nie vsak tieto sposoby ako uvadzaju hore a uz vobec nie komin do logie.Poznam bytovku,kde sa dohodli majitelia bytov prizemie plus 3 poschodia na vybudovani komina na severnej strane budovy a popripajali sa.Istotne to obnasalo nejake papierovacky,vhodny komin,hmotnost vykurovacieho telesa...Ved za prachy sa da dnes uz vsetko.Pec,co sa tvari ako krb,krb,co sa tvari ako pec.Kamaratka byva na druhom poschodi a maju kurenie len na tuhe palivo v AT.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinuska0306 tuším si už aj oľutovala, že si sem dala takúto tému... @schwester na jeden komín sa koľko krbov dá popripájať?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to nevidela tak cierno. Ak byvas na hornom poschodi, cize uz nikto nad tebou nie je. A komin by asi musel byt nerezovy, lebo vymurovany je tazky. Krb by si musela zamenit za krbove kachle, asi plechove lebo liatina je tiez dost tazka. Ale kazdopadne neviem ci to za to stoji. To skor potom bio krb alebo nieco obdobne Chces to kvoli efektu alebo kvoli usetreniu na kureni?
Odpovedať
Článok sa načítava...
otazka je zadana pre baby.... :-) asi si pomylila stranku,skus modry konik
Odpovedať
@prirodokochac Na jednom poschodí môžu byť na 1 komínový prieduch pripojené dva spotrebiče na drevo, miesto pripojenia by malo byť pol metra nad sebou. Pre rôzne poschodia treba samostatné prieduchy. Napríklad 3-poschodvé tehlové činžiaky majú 3-prieduchové komíny
Odpovedať
Bývame v bytovke na dedine,na vyvýšenom prízemí nad nami je ešte jeden byt a môj manžel tiež túži po kachliach, tak zisťujeme čo a ako. Susedia s tým problém nemajú a výhoda je že na jednej severnej stene bytovky nie sú žiadne okná, čiže nerezový komín by mohol ísť tadiaľ. Čo sa týka uskladňovania dreva, resp. peliet dávali by sme ich do pivnice máme ju dosť veľkú. Tým, že sme na dedine a okolo sú samé rodinné domy tak ten dym určite nebude nikomu vadiť. Ale takéto niečo si určite neviem predstaviť niekde na sídlisku alebo niečo podobné...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ak chcete krb prestahujte sa do RD. A Zeny poprosim nedavajte sem take nezmyselne otazocky.
Odpovedať
Profilova fotka
Viem, ze je to uz stara tema, ale neda mi nezareagovat. Nahodou som pekne dizajnove krbove kachle videla uz aj v byte. Nerezova rura bola proste vyvedena az na strechu cez viac poschodi. V dnesnej dobe uz nic nie je nemozne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?