Kolko si pýta murár na hodinu?

Dobry, chcela by som sa spýtat kolko si tak može vypýtat murar za hodinu roboty? ide nám znamy robit kupelnu a o klad v kuchyni, taktiez kovove zarubne davat dole. Ako som písala, je to známy a vypýtal si za hodinu 9 eur a to prídr ešte s jednýn, takže dvaja za hodinu 18. mne o príde dosť. No. Neviem. Nrbolo by lepšie sa dohodnút na cene za odrob.prácu ako na hodiny ??
Odpovedať
1
2
@daska2112 nám robili takéto roboty za urobený štvorák, nie za čas, to mi príde komické, môže si sadnúť a piť pivo a vypýtať 9 eur/hod.
Odpovedať
Profilova fotka
Istotne by som ho platila od toho co urobi a nie na hodinu.... to tam moze kludne sediet a plat mu pojde... ale ak bude plateny od prace co vykona tak ho to bude pohanat robit a robit a cena 9 eur na hodinu... a ak je to znamy no neviem podla mna je to cena za normalneho murara a nie kamarata... je to podla mna vela...
Odpovedať
Profilova fotka
@daska2112 6e
Odpovedať
@daska2112 no urcite sa dohodnite na cene za odvedenu pracu, presne co v cene bude.Aj ked znamy, dat to na papier a podpisat to, Ziadne na hodinu, a ked to budu robit 1000hodín? tak co?
Odpovedať
díky za info. Aj ja si myslím. Zajtra majp príst, my pobalení nech tu s malým niesme, no čo teraz :) už le tomu mojmu to vysvetliť
Odpovedať
bude ďalší príbeh popáleného stavebníka??
Odpovedať
Za hodinu vám je veľa, za metre štvorcové je veľa, tak ja už naozaj neviem. Dajte mu čo si pýta, a požadujte kvalitu na úrovni. Všetko na papier. A hlavne predpokladám, že ho najímate na základe kladných referencii!!! Ak budete na dobrého majstra tlačiť na cene tak sa zdvihne a odíde tam, kde ho docenia. Podotýkam, že nie som žiadny remeselník. Ak o niekom viem, že je naozaj dobrý, tak sa spýtam na cenu ale nezjednávam.
Odpovedať
Z opacnej strany. Priemerne sikovny majster plateny od vykonu, zarobi v prepocte na hodinu 15 - 20e. ak ma byt plateny od hodiny, tak pod 15e by nemal ist v ziadnom pripade. Pre odbornikov, ktori odporucaju 6e na hodinu - nech sa paci. Robit s vlastnym naradim, benzinom, odvodmi, uctovnickou, cestnou danou, danou z mot. vozidla, zarukou, atd. Ak je to dobry majster, tak tych 9e je dobra cena.
Odpovedať
ja osobne by som žiadneho "známeho" /okrem nášho elektrikára 8-) / nechcela. Fakt je ten, že ked to začneš akokolvek prerátavať, či na metre, či na hodiny, vždy to bude pre teba veľká suma. Najlepšie je, ale podla našich skúseností za odvedenú prácu. Ked sme totiž mali na hodiny, tak som mala tendenciu nadávať aj ked šli majstri na obed. Casto som sa ukľudnovala, že ved toto sme si sami spravili a tuto môžeme dať aj o stovku viacej. Ale proste majstri si ceny držia. V tom prípade je dôležité si vybrať dobrého, ak sa dá aj špičkového.
Odpovedať
dohodnite sa s nim na konecnej cene za pracu, podla poctu m2, nie na hodiny.
Odpovedať
Profilova fotka
@daska2112 Na zaklade vlastnych skusenosti odporucam pomerat, dohodnut sa presne na rozsahu vykonanej prace. Jednoznacne vopred urcit cenu (aspon cca) - vratane rozpolozkovania materialu, ktory obstara on, ceny prace - buranie starych obkladov/dlazby, pokladka novych obkladov/dlazby, sparovanie, pripadne zarovnavanie podla metrov stvorcovych, zarubne podla poctu, neviem, ci bude montovat vanu, umyvadlo, skrinky, v pripade relevantnosti si znamy moze zapocitat aj odvoz sutiny, upratovanie a pod. Ked prerabate kupelnu, mozno bude potrebny aj vodar ... tie polozky rastu jedna radost. Nam "znamy" nauctoval este aj 8 eur za pracu - silikonovanie za vanou a umyvadom, o kvalite radsej pomlcim :-( Mozu sa objavit nepredvidatelne problemy, vtedy zase treba jasne urcit sumu, ktoru to bude stat - material aj praca. Urcite si treba dohodnut aj najneskorsi datum ukoncenia prac. Zaklad je, nenechat to na zaciatku na "ved potom sa dohodneme". Drzim palce. :-)
Odpovedať
A co bezny zamestannec, co robi do 3 eur na hodinu? to je akoze OK ? hm ? ten si nemoze dat do nakladov ani cestovne ;) ani osatenie, ako robotnik ;) @worker_falcon cestnou danou, danou z mot. vozidla nie je to jedno a to iste, hm? a vies co ti poviem? ten zamestnanec nemoze odpisovat blocky z benzinu ako zivnostnik, takze co ? hm ? podla mna 50eur cisteho na 1 den (7hodin) je viac nez dobre. ludia bezne robia za 400eur mesacne. daleko odbornejsie prace. remeselnik by hcel 200-300eur na den, no to ano, kto by nechcel ;) a este okresava dane z toho, no to je pecka fakt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
avsak necudujem sa, v krajine (a defacto cela EU), kde danove zatazenie je 2/3 (tj nad 66%) , ze su ceny prehnane.. hold byrokracia a politika zozerie vela.. cize ten robotnik co pyta 15eur za hodinu, realne dostane 5eur, ak chce 20, realne ma ani nie 7. cize pre 50eur cisteho denne, musime mu zaplatit 150eur, plus cestovne (inak nech si zakaznik vyberie blizsieho) a adekvatnu sumu za opotrebovanie naradia. ale najst robotnika co robi za 50eur den, to ej tazke, skor 50eur na hodinu. ci uz vodar, alebo murar, alebo elektrikar.. hold a preto je tu ta Bozska svojpomoc. a viete kde je problem? v skolstve a vychove. dnes je "IN" neucit sa, a osnova je homosexualna, a dnes je "IN" kupovat smartfony, namiesto venovania sa detom a ich zrucnosti. schvalne, kolko deciek (do 25-30) vie spravne osadit sifon, poskladat linku, osadit WC ? sice vedia robit vo svojom - to na co sa vyucili.. lenze je otazne, ci je rozumne pracovat 2 hodiny, aby som mal 20eur na osadenie WC, alebo si to osadit sam. trochu komplexma matematika, kedze osadenie moze stat az 50eur a viac (firma/zivnostnik), a zarobit moze clovek kolko? ten co potrebuje osadit wc? 4eur/hod? 40eur/hod? nevieme. ale pocitam priemerneho - 4eur/hod. trochu nepomer, kolko trva sa naucit osadit wc? alebo to RISKNUT podla navodu? 10minut? 1hodina? 3 hodiny? a pamatajte: naucit sa staci raz, potom si ta cinnost zaraba sama na seba. a osadenie wc je priklad ( z mojho okolia maximalne realny, kde sa susedia pohadali, lebo im to zle osadili za 50eur a zevraj je to bomba cena). hold, moderna doba produkuje velmi divnu realitu
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 ludom ako ty, by som doprial prezit aspon rok ako zivnostnik (a tym myslim poctivo, bez podvadzania) :). Garantujem, zeby ta rychlo presli tieto silne reci.
Odpovedať
@ice8 Už v prvotnopospolnej spoločnosti vznikla deľba práce, z nejakých asi praktických dôvodov. Ty si so svojimi názormi zostal niekde pred touto dobou. Bol by som zvedavý, či si aj sám šiješ šaty, sám vyrábaš aj opravuješ auto (však stačí mať len to správne náradie), sám si vyvŕtaš zub, sám pečieš chleba, chováš hydinu, prasatá (alebo si vegetarián?)? Však všetko je ľahké naučiť sa. Samozrejme elektroniku si robíš určite sám, ako rádioamatér. Jasné, že ak je niekto zručný, veľa vecí si dokáže sám spraviť. Ale kydať na tých, ktorí si na to jednoducho netrúfnu, alebo to nevedia, alebo nemajú čas a je pre nich jednoduchšie zaplatiť si za to odborníka sa mi nezdá správne.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite je to vela, ak to ma byt po znamosti. Nam robil elektrikar po známosti za 3 eura na hodinu, ale dávali sme mu viac, lebo to sa nam zdalo ozaj málo. Inak by bolo asi lepsie sa dohodnut na úkolovom plate, ako od hodiny, ked vypýtal tolko, ale take su asi ceny.Môj tatko je murár, hlavne obklady a dlazby robí, a myslim, ze tie robí na cenu/m2 ale inak prerábky asi tiez od hodiny.
Odpovedať
@daska2112 @johny14 no a ak chcete hodnotit ci je to vela alebo malo, je nutne porovnavat aj regiony. Vychod od zapadu moze byt rozdielny aj o 100%, a este ked zacneme do toho pliest poliakov a inych imigrantov... :-)
Odpovedať
Oslov viacerych a porovnaj ceny ale dvaja murari za 18eur za kazdu hodinu, to nie je kamaratska cena...
Odpovedať
Najväčšia chyba dávať robiť niečo známemu. Nezkritizuješ ho, nepošleš preč, lebo je to známy a je to hamba. Tebe, nie jemu:-) Naša slovenská mentalita. Kvôli týmto dôvodom nikdy nič známemu.
Odpovedať
@oli18 ako kedy kupelku mi robil bratranec, ktory dosiel s kamosom .. brutalni makaci, profici, zohrana dvojica za 3 dni sli domov a 100% robota, velka spokojnost aj s cenou
Odpovedať
@worker_falcon Teba by som nechcel ani za 4,50 €/hod.
Odpovedať
O majstroch v stavebníctve tu už bolo popísanéééé. Dnes, keď živnostenský list na stavebné práce dostane ktokoľvek bez dokladovania vzdelania, je stavebníctvo jeden veľký RISK. A navyše, každý má na kvalitu iný pohľad, vlastný.
Odpovedať
Profilova fotka
@oli18 zivnostensky list nie je zaruka nicoho, vzdelanie rovnako.
Odpovedať
@viktor811 co prosim? Mas nejaky osobny problem so mnou?
Odpovedať
@ice8 bežný zamestnanec do 3 € dostane od zamestnávateľa "zadarmo" dovolenku, pracovné nástroje a náradie (niekedy je to aj auto), priestor na vykonávanie práce, samotnú prácu, väčšiu časť zdravotných a sociálnych odvodov, príspevok na stravu ... nehovorím už o rizikách a zodpovednosti za toho zamestnanca. Ty budeš určite nejaký socialista :-) ak chceš vedieť o čom to je, pozri na svojej výplatnej páske položku cena práce, čo je tvoj skutočný plat (to čo ti zamestnávateľ platí, predtým ako ho štát "očistí") a v tom ešte vôbec nie sú náklady, dane a zisk zamestnávateľa.
Odpovedať
@majkoj prečo potom nerobi množstvo "stavbárov" napr. lekárov, učiteľov. IT-čkárov, ak vzdelanie nie je dôležité? Ak by sa každý živil tým, čo vyštudoval, predpokladám, že by mal tomu aj rozumieť, nebolo by všade plno ponosov práve na stavbárov. Lebo dnes je trend, že stavebníctvu rozumie každý. MM má stavebné vzdelanie, odbornú spôsobilosť a živí sa stavebníctvom viac, ako ty máš rokov :-( Preto viem, o čom píšem.
Odpovedať
ide o to či urobi tak ako treba a či ho skritizuješ včas ked zle robi pokial sa obaja dobre doplnaju a jeden nepostava tak ta ponuka je ok netrba si myslieť ,že ked sa robi bez papiera že to ma byť za facku - treba mať vercajk . doviesť sa ked len z toho človek funguje tak aj usporiť na horšie časy a čo je to bez papiera - len tak na dobre slovo? dohoda aj na zdrape papiera -ked niečo neni ok tak oči pre plač? ani nahodou
Odpovedať
Teraz sme prerobili murovany trojizbak. Na murarov aj majstrov sme si s manzelom vytvorili svoj nazor, velmi negativny. Odporucam dohodnut sa urcite na metre stvorcove, vsetko dat na papier a neplatit vopred nic, ani zalohu. Zial my sme natrafili na velmi neserioznych ludi od murara, majstrov, plynara, kurenara...vieme, ze uz viac neprerabame. Drzim palce;)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze oni vobec nerobia od hodiny
Odpovedať
@lencheeska žeby karma? :-) have a nice day
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?