Kolko platite mesacne za elektrinu, ak mate 3 fazy / 25A?

Chcel by sim sa spytat, kolko platite mesacne za elektrinu ak mate 3 fazy/25A. Napriklad pri sadzbe DD2. Ide o to, ze sme prerabali byt a budeme tam mat aj klimatizaciu a poziadali sme Zap.Distribucnu o zmenu tech. parametrov, kde sme uz zaplatili poplatok 160e. Rozmyslam, ze ci neostat pri 1f, kedze to bude asi drahe.
Odpovedať
@wayne39 na jednu klimu postačí i jedna fáza , ak má príkon okolo 2,5kW, záleží či chceš len chladiť alebo aj kúriť, v byte asi máš kúrenie centrálne nikto ti presne nepovie koľko kto platí za chladenie, záleží koľko je v prevádzke, za hod tak 25 centov
Odpovedať
Tak u SSE-D sa plati fixna platba rovnako ci mas 3x25A alebo 1x25A. Samozrejme tyka sa to len domacnosti.
Odpovedať
@danculd ale len do r. 2020, potom bude ako bol návrh na tento rok,a tam už rozdiel bol,aspoň tak je to uvedené v platnom cenníku na tento rok, preto bolo také halo začiatkom roka, že to neoznámili dopredu a spotrebitelia ktorý majú 3 fázový , no už ho nepotrebujú mali platiť viac naviac pri všetkých distribúciách je rozdiel vo všetkom, tak môžeš porovnávať len jednu distribúciu
Odpovedať
@duzu Ved pisem ze pri SSE-D. A co bude v roku 2020, to je este otazne, "nahodou" hranol vyhra dalsie volby a bude vymalovane :-).
Odpovedať
opytaj sa na elektrarnach
Odpovedať
To chces trojfazu kvoli klime? Neni treba. 2 3,5kW klimy maju pocas najvacsieho prikonu mensi odber ako kanvica. Mne isla klima cele leto a bolo to spolu par euro, to nema velku spotrebu. Sadzby za odberne miesto si pozri v integrovanom cenniku ZSE 2017.
Odpovedať
Takze podla ZSE ide o ~5.9e jednorazovy poplatok, bez ohladu na pocet faz a vysku istica. sme si to nadimenzovali uz tak, aby sa neskor pripajala aj el. varna doska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?