Klimatizacia ale aka?

Profilova fotka
Ahojte, prosim poradte mi klimu do bytu 65m². Mobilna neprichadza do uvahy. Idealne by bola firma ktora sa tym zaobera, lebo jedna sa o 12 poschodie a vonkajsia bedna nemoze byt na balkone. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@bublinulka Riešiť čisto iba klimatizáciu nie je vhodným riešením nakoľko vysušuje vzduch a rozloženie teplôt v byte bude nerovnomerné. Vhodnejšie by bolo kompletné vetranie celého bytu použitím rekuperačnej jednotky so zvlhčovaním vzduchu. Tým môžete okrem chladenia ušetriť aj časť nákladov na vykurovanie v zimných mesiacoch. Kvalita vzduchu bude oproti klimatizácií neporovnateľná..
Odpovedať
@philos vysušovanie vzduchu spravidla nie je v lete problém, v letných horúčavách je pocitovo príjemnejší suchý vzduch,ako vlhký. Vzduchotechnika s rekuperáciou tepla pri chladení v lete asi veľmi nepomôže, pokiaľ nie je privádzaný vzduch rovno ochladzovaný (napr. pomocou výmenníka, čo je v paneláku prakticky nemožné).
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero No mne suchý vzduch vadí. Skús ísť zo Žiliny do Bratislavy a maj stále zapnutú klímu - v Trnave to už cítim na očiach..
Odpovedať
Mam kontakt
Odpovedať
@philos klimatizácia v aute sa vypeká na vyššie otáčky, auto sa prehrieva oveľa rýchlejšie ako stavba. Iste, sú lepšie spôsoby chladenia ako klimatizácia , napr. stropné chladenie, ale to už sa ceny pohybujú v desiatkach tisícov. Ale rekuperáciou si v lete naozaj veľmi nepomôžeš, tá slúži na úplne iný účel.
Odpovedať
Profilova fotka
@philos to je posun vo význame, rekuperácia len prevádza teplo z odsávaného vzduchu do privádzaného, vetranie je výmena vzduchu bez úprav, klimatizácia je výmena vzduchu s úpravami: odvlhčením ,dovlhčením, ohrevom,ochladením. V aute nie je klimatizácia len chladenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to som nepochopil, auto predsa vzduch zohrieva chladi a odvlhcuje a technicky je to uplne to iste ako klimatizacia v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj skutočnú klimatizáciu v dome má málokto, v lete je vysoká vlhkosť, takže "klimatizácia" len odstraňuje kondenzovaním, v zime by musela dopľňať vlhkosť, musela by ybť napojená na zdroj vody, to isté je v aute. Klimatizácia kontroluje vzduch vo viacerých parametroch a to v aute nie je možné. Je tam len kompresor z chladničky.
Odpovedať
@bublinulka Ak smiem sa spýtať, prečo nechceš mobilnú klimatizáciu??? Ja som zohnal asi pred 5rokmi a využíval som ju.Musel som síce upraviť okno, ale bol som spokojný.Tento rok som ju ešte nezapojil..Ale už sa na to chystám, čoskoro nalkoľko som bol preč a nemal som na to čas. Tiež bývam na 7.poschodí a tak strecha je pekne "prehriata" ale čo už.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Daikin Ururu Sarara nepotrebuje externy privod vody. Chladu, kuri, zvlhcuje, odvlhcuje a aj vetra (privod cerstveho vzduchu). Problemon je pre mna velmi rozmerna vnutorna jednotka a tak hladam nieco ine :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo Žiadna klimatizačná jednotka pre RD nepotrebuje externý prívod vody, pretože neklimatizuje, len ochladzuje. A ako zvlhčuje Daikin Ururu Sarara bez externého prívodu je pre mňa záhadou. Mohla by uchovávať kondenzovanú vodu, ale nechcem si predstavovať spôsob dezinfekcie,
Odpovedať
@jan45 Ururu: vykurovanie a zvlhčovanie pre optimálny komfort Jednotka je vybavená tepelným čerpadlom a zvlhčovačom, čím je umožnené ideálne vykurovanie. Podsystém zvlhčovania Ururu dodáva 450ml/h vody, ktorá je potrebná na dostatočné zvlhčovanie celej veľkej obývacej miestnosti. Na rozdiel od štandardného zvlhčovača nie je táto vnútorná jednotka vybavená zásobníkom na vodu, ale používa vlhkosť získanú z vonkajšieho vzduchu. Tým nie je potrebný prívod vody a odpadáva aj časovo náročné čistenie. Táto funkcia tiež eliminuje starosti s rastom baktérií a iných mikroorganizmov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ultrarecall unika mi zmysel toho :). Ked treba zvlhcovat v zime, von je minimum vlhkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 v 1izb byte ju mam, tiez sme upravili okno a funguje to super. Ale kedze sa jedna o taku velku plochu trvalo by nekonecne dlho kym by sa vychladili vsetky miestnosti.
Odpovedať
@majkoj ako marketingovy tah mozno dobre, hlavne ked chcu predat predrazenu klimu. V lete je treba byt susit, v zime kuri klimou malokto. Zvlhcovac v klime vo mne vzbudzuje rozpaky, v podstate sa tak elegantne zbavia kondenzu. Otazne je, ako sa system cisti, pretoze zvlhcovace potrebuju castu vymenu vody a cistenie nadoby. Tento stroj nepoznam, ale necham si vysvetlit pojem" eleminuje starostlivost s rastom bakterii", lebo moj prvy dojem je presne opacny. @ultrarecall
Odpovedať
Profilova fotka
To je ako s čov, propagujem len koreňové, neosocujem strojové aj keď poznám ich nevýhody ale aj koreňové potrebujú starostlivosť a hlavne veľký objem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 prave Daikin Ururu Sarara ma v ext. jednotke taky "zberac" vody, ktory nasledne (v pripade potreby/zelania) pouzije. Nepouziva kondenz... Cize by mala vediet aj iba zvlhcovat bez chladenia, resp. Kurenia. @bublinulka ja stojim prave pred rozhodnutim ci ist do nej, ale nepoznam nikoho kto ju ma a vedel by mi dat info z prvej ruky. Aj som zalozil na to temu, ale niic relevantne som sa tam zial nedozvedel. Mate doma Ururu Sararu? Ste spokojni s nou? Cenovo vychadza na vyse 2000€ a tak zvazujem ci nezvolit radsej do obycajnej Daikin comfort za cca 800€. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo odkiaľ zberá vodu? Robím s čistením vody, viem ako sa chová pri skladovaní, to sú skutočne marketingové kecy. Nemám dôvod im škodiť, ale reklamu obyčajne nerobia odborníci, tí sú skromnejší.
Odpovedať
@bublinulka Ja mám malý troj-izbový ale nemám s tým problém aby som ho schladil. Neviem ale akú klímu máš Ty, nakoľko každá klíma má svoj výkon.Urobí Ti aj Tvoja s menším výkonom, ale trvá to samozrejme dlhšie. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 prikon ma jeden kilowatt, ale aj tak v byte kde potrebujem klimu nemam moznost zvesit okno, alebo inak spravit dieru na vypustanie horuceho vzduchu.
Odpovedať
@bublinulka Ja som to riešil tak že okno som pootvoril,prehodil a upevnil "výfuk" a okno som igelitom prilepil páskou a potom všetky spáty utesnil opäť páskou. Nechal som to tak kým neprišla zima. Ja mám klímu 2.8kw. Je to vlastne jedno aká klíma, len rozdiel je v tom že Tvoja pomalšie ochladí.Možno /nemeral/som že spotreba by bola asi rovnaká.Ja rýchlejšie ochladím a s plným výkonom, Tvoja s menším príkonom tak isto, len čas je dlhší.Netrpí Ti aspoň el.zásuvka..Želám Ti príjemné schladenie v týchto tropických horúčavách. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ja nie som odbornik, ale podla toho co som vycital a pozistoval, tak ext jednotka tu vodu neskladuje, ale hned aj pouziva. Cize nazbiera tolko, kolko potrebuje. Daikin sa chvali tym, ze prave ich vlajkova lod Ururu Sarara sa pouziva v laboratoriach aj na cistenie vzduchu, maju dajake speci filtre, ktore sa same cistia. Prave z dovodu, ze marketing a skutočnosť byvaju rozdielne, hľadám niekoho s realnou skusenostou. Inak mi ostava sa spoliehať na to, ze spickova znacka akou Daikin je, nebude riskovat svoje dobré meno kecami a prave pri vlajkovej lodi.
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo problém nie je vo firme a kvalite, o tej nepochybujem, ale reklamu robí predajca. Ten v záujme predaja je ochotný "prikrášliť" niektoré údaje a nerešpektovať fyzikálne zákony. Nie je to perpetum mobile, ak potrebuje vzduch privlhčovať, nemôže súčasne aj kondenzovať, je to ako s koreňovou čov, v lete by s vodou chceli polievať záhony, ale ona ju spotrebuje sama na svoju prevádzku. V zime už nikto nechce polievať a čov ju tiež nepotrebuje, lebo je vegetačný kľud. Jednoducho, fyzikálne zákony sa nedajú obchádzať.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte,viete mi poradit prosim s klimou?mame rod.dom 3.izbovy bungalow, 80m2,chceme kupit nastennu klimatizaciu,treba kupit skutočne tie drahšie podla m2 alebo može byť menšia?na 80m2 tam vychadzaju min.5kw klimy a tie su teda dost drahe s porovnanim s napr. 3,5kw... dakujem za cenne rady :-D
Odpovedať
Mam 130 m2 bungalov a 6 kW klimu za 1550 s montazou, kurila celu zimu. 5 kW je dobrych aj kvoli kureniu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?