Keď smrdí izba v novom byte

Dobrý večer všetkým, pred časom sme s priateľom kúpili byt v 10 ročnej stavbe. Hneď ako sme sa nasťahovali, máme problém so zvláštnym zápachom v detskej izbe. Keď má zápach opísať, je to taký zvláštny omietkový smrad. Izba je vyprataná, nie je v nej žiadny nábytok, nevidíme plesne, nevieme nájsť zdroj smradu a po 2 mesiacoch bývania a neustáleho vetrania zápach nezmizol. Uvažujeme, že dáme vymeniť parkety, zoškrabať starú omietku a naniesť novú. Máte niekto skúsenosť s tým, že "kompletná" rekonštrukcia izby spôsobí, že zápach zmizne? Myslíte, že nám toto pomôže? Ešte uvediem, že na obhliadkach tohto bytu som si dala záležať, aby mi byt aj "voňal" a zápach ma po nasťahovaní nepríjemne prekvapil :-. . Za každú skúsenosť so zápachom v byte :) alebo rozumnú radu, ako sa zápachu zbaviť budem vďačná. :)
Odpovedať
zmerat vlhkost v izbe - vela prsi - pripadne kupit odvlhcovac. Hladat, kadial mozno zateka: pod parapet, cez narusenu fasadu, prasknute rurky radiatora, cez strop od suseda. Ak ma sused vedla kupelnu alebo kuchynu, moze zatekat cez jeho sprchovy kut, vanu alebo drez.
Odpovedať
@peto99 dakujem za tvoj prispevok. Je pravda, ze hned vedla izby mame kupelnu... ale spolocna stena nie je vlhka.. Kazdopadne, vyskusam to s tym meracom vlhkosti. ;-) Izbu vetrame stale, no smrad je v nej stale, takze tej stierky sa asi nevyhneme. Dufam len, ze zapach potom zmizne.
Odpovedať
Profilova fotka
moze byt prasknuta nejaka rura a len z nej pomaly "kvapka" - stena je este na povrchu sucha, ale vnutri uz nie. nam tak prasklo potrubie v spolocnej stene medzi izbou a kuchynou. tu vonu mokrej omietky som citila dlho ale po 2 mesiacoch zacalo byt vlhkost vidiet aj na stenach - tak dlho trvalo, kym vyzvlinala. mozno by bolo dobre urobit monitoring potrubia. aj ked po osobnej skusenosti poviem, ze treba pri nich stat a pozerat poriadne kazdu jednu zakrutu a potencialnu dieru. zaznam si vypytat a sam si ho doma podrobne pozriet tiez. ak je presne identifokovane miesto prasknutia, nemusite oskrabavat celu izbu a vyhadzovat podlahu
Odpovedať
@sissik dakujem za radu. Ak uvazujeme, ze je prasknute potrubie a pomalinky z toho vyteka voda, je mozne, ze smrdi len jedna izba a v kupelni nic necitim? Predsa sa jedna o jednu a tu istu stenu. Nemala by mi potom smrdiet aj kupelna?
Odpovedať
Profilova fotka
@boozlesk kúpelňa je väčšinou obložená a spáry v kútoch zasilikované, ani vlhkosť sa neprejaví. treba otvoriť montážny otvor na vani alebo ak tam nie je jednu obkladačku vysekať, vložia sa tam dvierka. treba pozrieť pod vaňu, ale môže to byť aj sprcha, pod tú sa nedostanete. Ak je v stúpacom potrubí hrdlo bez gumičky, nemusí ani vlhnúť, ale zápach prechádza. Do potrubia pod vami resp. na prízemí sa zapália sírne knôty, sifóny do bytov zápach nepustia vyrazí len cez netesné hrdlá.
Odpovedať
Profilova fotka
@boozlesk ako pise jan45, kupelna je zvacsa oblozena a tam vlhkost neuvidis a ani neucitis. nam tiekol odpad z kuchyne, na ktory je napojena aj pracka a umyvacka a ani to nesmrdelo odpadovo, ale taka zmiesanina omietkoveho a slabokanalizacneho to bolo. a iba v jednej izbe. v kuchyni som necitila nic aj ked je obklad iba okolo linky, nie az po zem. pritom sekat sme museli v kuchyni, lebo to bolo prasknute koleno. akopise jan45 - ak mate montazny otvor na vani, skontrolujte ako prve, ci nie je niekde mokro. ak nic nevidite, tak potom monitoring, aby ste zbytocne nesekali
Odpovedať
@ jan45 @sissik dakujem za nazory. Je mozne, ze potrubie je prasknute, len nejde mi do hlavy, ze tu byvame takmer 3 mesiace a stale sa neukazal flak. A ak je to male mnozstvo vody a teda voda nepresakuje (nevidno ju na stene), nerozumiem tomu, ze zapach je stale a VELMI intenzivny. Dvierka na vani nemame, budeme volat vodara, aby nam to prisiel otvorit, skontrolovat a vlozit nove dvierka.
Odpovedať
vo moze spod vane presiakat
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali podobny pripad v spalni, ale v novostavbe.Nebudes verit odkial smrad vychadzal.Po dlhom patrani sme zistili, ze z elektrickej zasuvky. =-) Vymontovali sme dotycnu zasuvku nastriekali respektyvne vyplnili celu zasuvku az po zem izolacnou penou a je pokoj. :-) Skus privonat zasuvky. :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?