Ked si sused da do stupacky digestor

Profilova fotka
Dobry den, prednedavnom sa k nam do bytovky nastahovali novy susedia, s ktorym nastal smrad v nasej kupelni. Byvame v tehovej bytovke na prostrednom poschodi s otvorenou stupackou. V stupace su vodovodne rozvody a odpadova rura. Otvor na digestor je rieseny v kuchyni kde su na to samostatne kominove rury. Novy sused si ale urobil digestorovi vyvod do stupacky a vsetok smrad z ich jedla mam vteraz v kupelny, ako ked sa da tak ho samozrejme vetram ale spat s otvorenym oknom na byte zas cez zimu nechcem... existuje daky zakon, nariadenie, aby si to sused presunul, aby som mala cim argumentovat.... stupacku som uz aj olepila, tak to pomohlo, lenze mam tam hlavny kohutik od vody, ktory casto pozivam( ked idem na dlhsie prec) a tak isto tam su hodiny od vody. Olepenie nebolo esteticke a ani efektivne. Prosim o radu ako postupovat... lebo okrem smradu prisla aj vlhkost. Dakujem za akukolvek radu. Pekny den
Odpovedať
@krokodilka Tak za 1.od suseda je to veľká BEZOČIVOSŤ a šiel by som za ním v rámci susedských vzťahov UPOZORNIŤ ho na OKAMŽITÉ odstránenie /ak je to pravda/ -odstavenie digestora, pretože to v ŽIADNOM prípade NESMIE také niečo urobiť, pretože na to má ako spomínaš býv. komínové rúry.... 2..Ak to nepomôže tak na bytové družstvo to jednoducho nahlásiť a nech ho riešia oni...3. Ak nezaberie tak na Hygienu tiež ich tam zavolať, pretože Vám to znehodnocuje bývanie...Predsa nebudeš lepiť dvierka na šachte kvôli nemu...Myslím že som vyčerpal možnosti, ale verím že sa ozvú aj iní a upozornia ešte na iné riešenie čo som ja zabudol... :-D Veľa zdaru.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za radu. Pekny den prajem
Odpovedať
napisaľ spravcovi -ved stupačka je spoločný priestor a majetok---- to si nemôže svojvolne tam dať digestorovy vyvod
Odpovedať
@krokodilka he, máme podobne drblých susedov. Takmer dva roky sa trápime s výparmi kuchyne vo wc, k čomu sa pred rokom pridal zápach žumpy, ale že taký, ako keby nám rozprášili exkrementy po wécku! Zavolali sme si inštalatérov, s kamerou, demontovali wc, spustili kameru a zistili - jeden sused prerazil stupačku, ďalší si nadrbal s prepáčením rúru na odťah kuchyne do odpadovej stupačky. Takže všetko liezlo donedávna k nám! Nema problema, ani jeden z nich. Napriek výzve v dome, aby ráčili okamžite uviest veci do pôvodného stavu zo strany správcu. Majú ho ťažko v paži, ako aj svojich susedov, ktorých poškodili svojimi prerábkami! Ideme riešiť, máme kamerový záznam, takže už máme dôkaz, ktoré hovedá si vytunovali svoje bytíky na náš účet! Dáme im preplatiť!. My máme konečne pokoj, ale menili sme wc, celé napojenia, tesnenia a pod. Aby nebola ani skulinka v stene. No toto im však nedarujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som to najprv riesila tiez poupchavanim kazdej dierky v stene, lebo ked prerabali mi isiel vsetok sajrajt do bytu. Uz len ten stupackovy, ktory bohuzial nemozem zabednit. Este bonus je ten ze mi.ta odpadova rura ide cez pivnicu... a ako sa to orosuje po rure mi to steka do pivnice...Bytova sprava od toho dava ruky spat lebo byvame v carovnej bytovke.
Odpovedať
Profilova fotka
@krokodilka vytop ho ak byva pod tebou ked nebudes si vediet pomoct najlepsie raz za cas nech stihne opravit PS daj si poistku so spravnym poistenim a hybaj do toho.
Odpovedať
vobec by som sa s nim nebabral a pekne by som mu to siel vsetko vysvetlit. daj mu to aj pisomne s istym atumom, aby zavadu odstranil, inak to teda postupis dalej
Odpovedať
@wolodymyr tym vytopenim by sa len znizil(a) na jeho uroven. treba to riesit pravne na papieri so spravcom a na prislusnych uradoch. dobry priklad bola ta hygiena.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som to najprv riesila tiez poupchavanim kazdej dierky v stene, lebo ked prerabali mi isiel vsetok sajrajt do bytu. Uz len ten stupackovy, ktory bohuzial nemozem zabednit. Este bonus je ten ze mi.ta odpadova rura ide cez pivnicu... a ako sa to orosuje po rure mi to steka do pivnice...Bytova sprava od toho dava ruky prec lebo byvame v carovnej bytovke.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr no vytopit ho???😂😂 uz som na tym uvazovala....ak nepocuvne podobrom. Rovno zo stupacky. Len este nechcem byt mrcha. A idem riesit tu poistku.
Odpovedať
@jabadaba,@krokodilka....správca na to zvysoka k...á??? No u mňa by asi dlho nie, pretože ak by nekonal ako má,tak mu pohroz že to dáš na súdne konanie a tam som zvedavý čo odpovie ako reagoval aby prišlo k náprave a zlepšeniu Tvojho bývania...Ja by som zabezpečil ďaľšie veci, hygiena,potom mestská polícia /ak už máš doklad od HS, bytové družstvo, daj podpísať papier správcovi o tom že si mu povedala o probléme a nerobil s tým nič alebo doteraz sa neudiala náprava v Tvojom byte..Odmietne nevadí, tak sa ide ďalej Mestská polícia a hoci sa to bude jednať len o priestupok a / volaj ich donekonečna /ten budú musieť postúpiť na úrad v mieste bydliska a predvolajú si aj "toho" čo Vám spôsobuje problémy...ak nepríde tak ďalej podaním na súd...Ale Ty MU nerob zatiaľ zle!!!! ;-( Lebo Ti to obúcha na súde a nevyhráš nič...Musíš to dovtedy strpieť...Len sa sťažuj kde sa len dá a maj doklad od všetkého, to zn. že si vyčerpala všetky možnosti a tak podanie na súd v občianskoprávnom konaní.. A naposledy by som navštívil advokáta pred podaním na súd, že si mala snahu to s ním doriešiť ale nejavil záujem...Myslím že som spomenul asi všetko.. ;-) Veľa zdaru..
Odpovedať
@technik007 neboj, ideme po tom....vrátane vymáhania škody čo nám vznikla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@krokodilka este radsej nebud mrcha. najprv sa treba dohovorit slusne a ked to tak nepojde, tak by som to riesil so spravcom a donutil by som ho, aby to riesil s tebou! ved toto nie je normalne, aby sused nieco taketo spravil! to su nejaky starsti ludia?
Odpovedať
@krokodilka môžu takýto ľudia vôbec existovať? Ach pozastavuje sa mi rozum!!
Odpovedať
Profilova fotka
@krokodilka pises, ze nechces byt mrcha, poviem ti jedno, s niektorymi ludmi to po dobrom nejde a je potrebne ist na ne zhurta a nadrzo, niekedy len to pomoze. lebo toto nie je normalne, co si dovolil, mna udivuje, ze niekoho vobec nieco taketo napadne urobit 8-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?