Je to plesen?

ahojte.prosim vas,je toto plesen? vcera vecer som si vsimla v hormon rohu miestnosti male flaky.vyzera to ako ked mate mokre ruky a frknete vodu na stenu.su drobne,priemer max do 1 cm.je ich na stene cca 10 v hornej polovici steny,hlavne v rohu.je to najchladnejsia miestnost v byte,nie je rohova,zo vsetkych stran mame susedov,este sa nekuri.skusila som vycistit dve tie skvrnky vlhcenou a slo to dole.len jemnucko vidno kde fliacik bol.ale nechcem tak cistit vsetky flaky kym neviem s cim mam docinenia.za kazdu radu vopred dakujem .pridavam foto
Odpovedať
tu je mozno lepsia foto
Odpovedať
Profilova fotka
môže to byť aj korodujúca oceľ z panelu.Je to pomerne symetrické.
Odpovedať
@bobocka Ak sa to bude postupne zvacsovat, resp. pribudat dalsie take bodky, tak je to plesen. Zatial to nie je jednoznacne. Kupte savo proti plesni, nastriekajte a ak je to plesen, tak to zmizne a mozete sa tesit, ze toto savo sa stane do buducnosti Vas casty pomocnik. Ak to nezmizne, tak to najskorej bude nieco ine, nie plesen.
Odpovedať
@supiiik lenze ono to ide dole aj klasickou navlhcenou utierkou.aj plesen sa tak da dat dole? neviem ci chcem hned savo pouzivat ,ked to ide dole aj vlhkou handrou.to je to zvlastne.je to spalen a spime tam s malym dietatkom,preto mam z toho take nervy :-( nikdy sme plesen nemali.ale tieto bodky su kde tu.nesustreduje sa to na jednom mieste.nie su zas tak sumerne @mesarosanton ,ale je pravda,ze su len v hornej casti a len v jednej polovici steny.je to zvlastne.myslela som si,ze plesen je akoby jeden vacsi flak na jednom mieste.ale toto su bodky kde tu.izba je stale vetrana.to znamena,ze rano ked vstaneme,tak tam otvorim okno a je otvorene cele doobedie az kym ide drobec naobed spat.teda cca dve tri hodiny poobede je zavrete okno a zas ked sa maly zobudi,tak vetram az kym nejdeme vecer spat.je pravda,ze v izbe susim pradlo (ale vzdy je vtedy otvorene okno).v tomto obdobi mavame rano jemne zarosene okno.
Odpovedať
@bobocka zmerat vlhkost a teplotu v izbe. Ako je dom zatepleny?
Odpovedať
@peto99 vlhkomer ide manzel kupovat poobede.je to "cerstvy" problem.len vcera vecer som si to vsimla,no neviem ako dlho to tam je.ten roh miestnosti nejak extra nesledujem (ani ma nenapadlo ,ze by sme mohli mat problem s plesnou).byt bol prerabany pred 4mi rokmi,ale je pravda,ze stierky sme nechali stare,len sme ich premalovali novym naterom.a dom je zatepleny.zateplovanie bolo pred 4mi rokmi.inak kebyze je to na bielej stene,tak si to podla mna vobec nevsimnem.ale kedze je to farebna stena,tak ta farba tie flaky odhalila.ostatne steny v izbe su biele a na tom veru flaky nevidno :-/ mozno aj tam to je,ale na bielej to proste nie je vidiet :-|
Odpovedať
este som zabudla,ze byvame v asi 30 rocnom panelovom dome,no byt je v streden bytovky.zo vsetkych stran mame susedov,nie je to ziadny rohovy chladny byt.lenze spalen a detska su dost tienene stromami ,takze su aj dost chladne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak postriekas savom zostanu ti biele flaky,tak rataj s malovkou. V prvom rade prestan susit v byte pradlo. Bud balkon,susiaren alebo susicka.
Odpovedať
zaklad je znizit vlhkost pod 50, najlepsie na 40, zvysit teplotu vnutri aspon na 22-23, spravne vetrat - v noci a v chladnych dnoch nepouzivat mikrovetranie a ventilacku, ale vetrat narazovo. Nepouzivat mikrovetranie vobec. Nesusit pradlo. Zatial je flakov malo, a prisla si na to hned na zaciatku. Ak je to sposobene kondenzom, zmizne to po upraveni vlhkostnych a teplotnych podmienok.
Odpovedať
@jankazb @peto99 mne je uplne jasne,ze idealne je susit pradlo na balkone,ale mame susedov,co na balkone travia 24/7 a nesprestajne fajcia a mne z toho strasne smrdi pradlo.preto som zacala susit pradlo v byte. ale ked susim to pradlo v byte,tak prestriedavam spalen s chodbou.nesusim len v jednej izbe a ked susim pradlo v spalni,tak mam otvorene okno a napoly otvorene dvere do chodby.proste aby sa to nedrzalo len v spalni.dnes vecer budem mat doma vlhkomer,tak budem vediet na com som.ta izba je ozaj chladnejsia.ale nam to tak vyhovuje,lebo sa tam dobre spi.nie su tam mrazy,ale je chladnejsia v porovnani s ostatkom bytu.este sa nekuri,takze teplotu v izbe isty cas este nemam ako zvysit.ake je podla vas lepsie vetranie? to,ze vetram takmer cely den je teda zle?v izbe nie je ziaden puch ani ked je okno zavrete.podla toho co povie vecer vlhkomer uvidime ci zadovazime odvlhcovac.je to podla vas riesenie,ci ani nie? a co teda s tymi flakmi? mam pockat,ci ich odstranovat ,ci co? nechcem narobit este viac problemov ak to zmyjem dole vlhkou handrou (citala som,ze ocot je na to celkom fajn,tak by som mozno octovou vodou tie flaky zmyla).bojim sa,ze ak je to plesen ,tak sa to moze mojim zlym odstranovanim preniest na este vacsiu plochu.je to v rohu nad postelou kde spime,takze tu prestavaju vsetky zarty :-(
Odpovedať
@bobocka teplotu treba ihned zvysit aj ohrievacom na 22 az 23 a v chladnych dnoch vetrat narazovo. Pri vetrani sa ochladzuju steny a moze kondenzovat vlhkost. zatial to nechat tak, neutierat. Mozu to byt aj mastne flaky.
Odpovedať
@peto99 ved to,ze ono to vyzera ako mastne flaky.je to divne.keby to bolo v kuchyni,tak by som hned povedala,ze mi stenu postriekala mast,ale takto v spalni je to fakt zvlastne =-) uz som zavrela okno,dala som tam ohrievac.ach jo...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bobocka vyskusat jednu vysusit fenom, ak je to mast, starosti su podla mna zbytocne. Ale tie navyky treba zmenit, a izbu rozhodne nepodchladzovat, lebo mate radi spanie v mrazoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@bobocka Ak je to plieseň a malovali ste primalexom tak umyte teplou vodou primalex z celého stropu dolu a namalujte znova nie primalexom ani hypermarketovými farbami.
Odpovedať
@peto99 mokre flaky to nie su.ved to je to co je divne.a z coho by boli mastne flaky v spalni? @mesarosanton ja si fakt nepamatam cim to bolo malovane.to bolo pred styrmi rokmi a mali sme doma majstra na to :-p spina to byt nemoze.ja som maniak na cistotu.doma mam cisto...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?