Je sadrokartón vhodný namiesto vetracej stúpačky?

ahojte, potrebujem poradit,a dufam,ze niekto z vas uz ma tuto skusenost za sebou. v panelom byte, by som rad nahradil ten plechovy komin(vetracia stupacka), jednoducho ,sadrokartonom.a potom do neho osadil ventilator z kupelne a WC. no bojim sa,ze to SDK,napr zeleny,neustoji.to vsetko vlhko,strety studeneho a tepleho vzduchu,prach,zapach.. mam radsej premyslat o reducii na novodurovu trupku?alebo daco podobne? alebo to SDK vydrzi roky polahky. dakujem vopred za napady a podelenie sa o skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my ked sme menili oblozenie stupacky v kuchyni tak som tiez rozmyslala nad SDK ale v pripade ked by menili rury alebo sa nieco stalo tak by som to musela burat. Preto sme zvolili variantu, oblozit to drevenou tabulou a potom sa to len odsrobuje a jeto. alebo to mozes vymurovat nejakym tenkym ytongom ale to sa tiez v pripade poruchy musi zburat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak som to správne pochopil, tak nejde o stúpačky vody, odpadu ani plynu, ale o odvetrávaciu šachtu pár z digestora, kúpelne a WC. Myslím, že obyčajná doska RBI nie je vhodná na dané použitie, aj keď je impregnovaná proti vlhkosti. Keď už sadrokarton, tak na tento účel by som použil sadrokartónovú dosku Knauf Diamant.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?