Je plieseň spôsobená zlým osadením okna alebo zatekaním zo strechy?

Dobrý deň prajem. Nakoľko v paneláku kde chcem kúpiť byt som si všimol u susedného okna plesnivý fľak, potreboval by som poradiť, či sa jedná pravdepodobne o zatekanie so strechy alebo skôr o zlú izoláciu okna. Pri žiadnom inom okne v bytovke nie je vidno plieseň. Bytovka je od r.2011 zateplená. Nerád by som krátko po kúpe riešil problém so zatekaním v mojom byte. Prikladám fotku. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry aj vám, známi majú tiez tento problém v paneláku, ze im tam zateká v roznych bytoch, napr. v 7 posch. zateplenom paneláku, nové plastové okná zateká na 6 poschodí a na 4 poschodí, prícinu odkial to ide nevedia urcit, strecha je tiez nová. Tu to nevyzerá od strechy, ale vylúcit sa to nedá. Myslím si, ze nikdo nedá na toto jednoznacnú odpoved. Je to bonus 40 rocných panelákov... Ja by som tam byt nikdy nekúpila, takého bytu sa co najskor zbavit, kým je cas, moj názor.
Odpovedať
Podľa mňa treba skontrolovať atiku alebo spoj atiky a zatepľovacieho systému niekde sa asi dostáva dažďová voda medzi zatepľovací systém a stenu po ktorej steká dole až príde k hornej špalete okna kde nemá kam tak vyráža von
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?