Inšpirácie na prerobené kuchyne v panelákovom byte

Ahojte mili strechaci, mam velku prosbu niektori z Vas kto prerobili rekonstrukciou kuchyne v takom 12 poschodovom panelaku Tento obrazok je podorys, kt s ospravedlnujuc stiahla z netu, kt. mam istý podorys... Potrebujem vase fotky kuchyne, nakolko ja byvam na 2 poschodi, cize v kuchyni mam taku prekazku teda hruby stlpik az po strop, vid na mojej fotke neviem ako sa nazyva, teda medzi skrinou a kuchynskou linkou. Vacsinou z Vas urcite odstranili ten stlipik a bez problemov dali rekonstrukciu... Ja neviem ci mozem odstranit stlpik kedze som na 2 poschodi z 12 posch. panelaku? A poprosila by som velmi pekne, keby ste pod komentarom pridali vase zkusenosti aj fotky... (treba cez stavebne povolenie, alebo ak nemozem odstranit, takze nejake inspiracie by ste mi vedeli pomoct zostavit kuchynu... Chcela by som dat nechat skrine kvoli zasobe, umyvacku riadu, drez, aj vstavane skrine s rurou aj mikrovlnkou... aj chladnicka... podla mna by asi nebolo mozne dat dokopy kedze je malá kvoli stlpiku... dakujem pekne... Zelam Vam krasny den...
Odpovedať
Tam sa väčšinou nachádzala len špajza a v neposlednom rade sa tam zmestila aj klasický široká chladnička. V Petržalskom byte, ale len 6 poschodovom nebola zelezobetonova, ale niečo také ako kvader, ale presný nazov neviem. Podľa statika nemala funkciu, že by podopierala strop.
Odpovedať
Profilova fotka
@patience Ten stĺpik by mal byť len ako oddelenie kvázi špajze. Takže myslím, že zbúrať to nebude vôbec problém. Ale poradiť sa so statikom bude istota. Ale viem, že známy mal podobnú takú stenu a hneď to búrali a urobili tam normálne vysoké skrine aj so spotrebičmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten murik ak je z panelu tak drzi len v rohoch. Kedysi boli rebrikove redale na spajzu a ramove dvere.. murik sluzil ako bok. Moze ist bezpecbe prec.. velke kladivo a rozbit.
Odpovedať
Aj naši to dávali už dávno dole, ide to ľahko, ani veľkú silu netreba
Odpovedať
@ivetka_kamo dakujem pekne za odozvu.. to ma tesi... ide o buranie, musim mat stavebne povolenie alebo netreba.. Prepacte, takuto skusenost s postupmi na vybavovanie ohladom reko strukcie kuchyne aj s buranim priecky, vedeli by ste mi poradit... dakujem velmi pekne... PS: ak musim mat stavebne povolenie s nejakymi papieri alebo ako, a koho sa mam obratit. dakujem este raz. rozmyslam nad kupelnou, podla mna kupelna mi bude malá kedze susicka mi tam nevojde... lenze by som musela dat hore susicku nad prackou, no obavam toto. by bolo lepsie mat medzi sebou vedla..
Odpovedať
@patience na tu priecku staci ohlaska, netreba povolenie. nieje nosna, bola tam len kvoli spajzi. vsetko vybavis na stavebnom urade v technopole.
Odpovedať
@patience na tu tenku priecku netreba nic, ja by som nedaval ani ohlasku, len ju vybuchajte von - robota na 10 min. My mamte velmi podobny podorys, a taku nenosnu priecku mame aj v obyvacke, vasu ste uz nevyburali predtym? Priecka oddelovala roldorku s chodbou do lavej hornej izby.
Odpovedať
@manilla na stavebnom urade v technopole co mam priniest alebo nahlasit ze bude rekonstrukcia... a tuto priecku ako povedal "rapidek" ze netreba nahlasit tuto priecku, len sami zburat bez vedomia staveb.uradu? Nestane sa problem ak budu pytat preco dali prec priecku bez nahlasenia? dakujem pekne za rady.... som uplne zaciatocnicka 😛 rodicia nedali zburat hm... lebo mali tam stale skrinu so zasobami.
Odpovedať
@patience nech sa paci :-) https://www.petrzalka.sk/oblasti/stav... budete prerabat aj kupelnu? ak aj kupelnu, a bude to dlhsie buchanie, radsej by som pdala ohlasku, niektori susedia vedia byt neprajni... ak len kuchynu, tak je to rychla robota, chvilka buchania. ja som v starom byte dala tiez dolu, je to priecka, nema ziadnu funkciu, nieje nosna.
Odpovedať
@manilla dakujem za radu.. aj za ten link 🙂 pochopila som ze ako prv musim dat... takze kupelnu/zachod pretoze nie je urobena, takze mame umakart, treba to cele rekonstruovat, a potom aj kuchynu kvoli novej stene namiesto umakartu... Viem to bude viac roboty, nemam inu moznost, by bolo asi lepsie naraz vsetko a mat pokoj... ak sa nemylim alebo moze dat aj postup, prv kupelka/ zachod a potom kuchynu... este uvidim... Prosim Vas kolko Vam stala rekonstrukcia u Vasich rodicov, mozete mi poslat spravu... podla mna kupelna/wc aj kuchyna asi okolo 15 tisic... a mozno viac :/ to je dost urcite.
Odpovedať
@patience ja som prerabala uz 9r dozadu, a komplet cely byt vysiel do tych 20000 aj s novou kuchynou, spotrebicmi. takze si myslim ze na kupelnu/wc a kuchynu by vam tych 15 stacit mohlo. zalezi od toho ake materialy vyberiete.
Odpovedať
@manilla dakujem za odozvu... ja neviem ci ma zmysel prerobit cely byt vratane novej elektriny, podlahy, takze vsetko ( myslim elektriny - kable, nivelacia,parkety,obklady do kupelne, chodbu a do kuchyne, umakart prec - dat nove sdk, adt...) kolko by vyslo celkovo asi tak? Prosim Vas ak mozete mi povedat vas komplet byt vysiel do 20 000 eur, teda vseko uplne? Alebo predat a najst novy byt?. Neviem kolko by stala elektriny - kable vymenit za nove, a znovu dat omietkyy... to by som musela mat holobyt.. a kde by som potom byvala. 😄 Dakujem este raz.... MOhli by ste mi poslat par fotiek..dakum
Odpovedať
Článok sa načítava...
a da sa postupne, napr prve izby, potom haly, a neskorsie kuchyne/kupelne/wc a chodby? ako dlho trva vymena elektriny? tyzden alebo mesiac ci jak? dakujem pekne...
Odpovedať
@patience ja som robila najprv kuchynu (od podlahy az po strop, vratane linky a novych rozvodov od stupaciek), po par rokoch jadro, ten zvysok este caka. Do kuchyne aj do jadra sa tahala nova elektrina v medi a pri kuchyni sa menil rozvadzac tak aby vyhovoval aj do buducnosti Elektrika trva podla toho ako sa robi, ak do drazok, tak len vydrazkovanie trva nejyky ten den, ked sa ide stropom pod podhladom a v izbach v listach, tak to ide rychlejsie. No a vymena kablov, zasuviek, vypinacov, podla rozsahu. Ked mi robili novu elektriku do jadra, tak najrv natahali droty, potom pozapajali. Kuchynu nebolo treba drazkovat, tam to chlapi predrotovali za pol dna na komplet, ostali trcat len droty pre zasuvky na linke
Odpovedať
@patience netusim co by taka prerabka stala teraz, ako som pisala, bolo to 9 rokov dozadu a robili sme si to s priatelom prevazne sami. teraz su ceny niekde inde, teraz mam len kuchynu so spotrebicmi za 10tis... ak chcete fotky, tak ich mam v albume, postupne ako sa prerabalo.
Odpovedať
@patience Napíšem Ti moju skúsenosť z prerábky.. Napíšem Ti hneď od začiatku že to trvalo s prestávkami cca 2roky :-( Prečo?? Lebo som robil v zahraničí a tiež som čakal kedy prídu moji kamaráti /kedy budú mať čas/ a zosúladiť všetko aby to šlo.. Najprv výmena okna+balkon.dvere v spálni, potom dať dole tapety, vydrážkoval som steny na káble-následne som ich osadil káblami, TV rozvody,aby mohli cez týždeň murári dokončiť osadenie okna+dvere a komplet stierka, výmena radiátorov /prerobenie vývodov/,strop SDK,a keď som prišiel domov /pracujem v zahraničí/ tak maľovanie a nahádzanie plávačky a obv.líšt. Po dokončení šla ďaľšia izba asi po 2mes. / býv.detská/ a znova to isté... Káble som všetky vyviedol provizórne do chodby k rozvádzaču.. Potom šla obývačka asi po 3mes. a nakoniec po ďaľších mesiacoch čas už neviem rozobral som jadro komplet len záchod zostal samozrejme spolu s kuchyňou... Tiež uplynul nejaký čas a nakoniec šla chodba ako aj dokončenie elektroinčtalácie do finálnej podoby... Neboj sa neboli sme vôbec presťahovaný a robilo sa to všetko za pochodu!!!!! ]-( Hoci sme utesňovali dvere páskami proti prachu ten sa dostal všade po odkrytí fólie z dverí.. Vyčistiť elektroniku hoci bola zabalená ako tak ako aj ostatné veci... O prádle ani nehovorím, pretože prach a drobné čiastočky boli všade po brúsení SDK... Práčka a UMR šla denne 2-3x aby sme všetko stihli upratať...No nechci vedieť náladu mojej polovičky keď sme zistili čo nás ešte čaká do ""ďaľších" dní. Upratovať a znova upratovať...No niečo hrozné, ale iné východisko sme nemali... :-( Ale už sme potom všetkom a užívame si prerobený byt ;-) Jedno šťastie tiež bolo že napr. z obývačky sme vyhádzali sedačku, a iné nepotrebné veci, pretože sme zakúpili nové po skončení "prestavby"... :-D Cena nás vyšla cca 20.000€ ako sme to prepočítali.. Samozrejme záleží čo do bytu "chceš investovať"... Ja som do elektriky vrazil dosť hoci som si to robil sám/ prácu nepočítam iba materiál/ ale čo som chcel mať mám..V obývačke viacnásobný strop s viacnásobným osvetlením.. ;-) Vypínače na DO atď... :-) No ale za istý komfort sa platí, ktorí sme chceli mať ;-) ale aj tak by som to urobil znova /možno že už asi lepšie/ ale sme spokojný stým čo máme..Veľa sme ušetrili na tom že som si sám dokončoval byt, /elektrika, voda,plávačka, maľovanie/ a iné veci.. Čiže v krátkosti som sa Ti snažil napísať ako sme prerábali byt my... ;-) Ak chceš nejaké foto tak Ti to pošlem do pošty ;-) V čase prerábky sme bývali horšie ako "naši spoluobčania v chatrčiach"..Ale prežili sme to :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Toto je najhorsie, ked sa robi pocas byvania, ze neustale treba upratovat, takuto prestavbu je najlepsie robit, ked je clovek niekde mimo dom. Ale hlavne, ze ste to zvladli.
Odpovedať
@bohuslavs Upratovanie nemalo konca kraja a čakal som kedy tomu bude koniec ;-) Keby som mal možnosť ísť mimo domu tak je to super,ale už som potom a spomínam s mojou polovičkou čo sme spolu zvládli aj keď som jej nezávidel že mala slzy v očiach zakaždým, ]-( keď videla koľko prachu je v byte, aj napriek tomu že sme sa snažili všetko izolovať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Neda sa to spravit bez bordelu, to ked sa nieco robi tak je to proste tak. Videl som to u svagra, ti sa na to tiez dali asi pred dvomi rokmi a na nervy. Este popri tom aj do prace chodil, takze to bolo take robenie po veceroch. Nie je to bohvie co ale ked nie je ina moznost tak sa treba zakusnut a dokoncit to 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch

Odpoveď na príspevok od patience:

Ahojte mili strechaci, mam velku prosbu niektori …
@patience dobrý deň, chcela by som sa spýtať,ako ste prerobili nakoniec kuchyňu...riešim teraz rovnakú otázku. Vďaka za odpoveď
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?