Indukcia verzus plyn do bytu

Profilova fotka
co je lepsie do bytu indukcia alebo plyn je tam uz natiahnuty ale rozmyslam zeby som ho zrusil a dal varenie na indukciu
Odpovedať
ja som za indukciu. jednoznacne. ja plyn neznasam bojim sa ho :-) ale vela ludi ma nazor ze plyn je plyn. to ako ked vela ludi povie ze tehla je tehla :-)
Odpovedať
@mima1 @janko06 Presne tak ja som "plynarka" :-D , proste som na tom zvyknuta, pripada mai to dynamickejsie ako elektricka reakcia a nehovoriac o tom ze kedy vypadne elektrika tak si mam na com uvarit kavu :-D :-D :-D Zasa ruru mam elektricku a hehe zalohy na plyn mam 11e na 1/4rok, takze na mne vela netrhnu.
Odpovedať
@janko06 Ja som mala doteraz 30 rokov plyn, od decembra mam indukciu a som nadsena. Ovela lepsia udrzba, reakcia - napr. stiahnutie varu - rovnaka, ako pri plyne, ale vsetko je ovela rychlejsie uvarene. A hlavne - nerobi to ten maz na okolitych skrinkach z plynovych splodin, na ktory sa lepi prach a tazko sa to udrziava ciste... A super fintu som sa dozvedela tu na MS - ked vyprazam, alebo robim nieco ine, co moze prskat, dam si na varnu dosku noviny a na ne polozim panvicu , alebo hrniec a cez tie noviny varim. Po vareni noviny vyhodim a varnu dosku mam cistu!!!! Akurat som si musela kupit nove hrnce :-)
Odpovedať
@eeffka tato tema ma zaujima :-D , v com ti pripada plyn dynamickejsi, ako elektricka reakcia? :-D :-D :-D A co je to ta elektricka reakcia?
Odpovedať
@janko06 varim casto, varil som aj na plyne, teraz mame indukciu. Je to uplne jedno ci byt alebo dom alebo palac. Najlepsie sa vari na indukcii. Rychle, pohodlne, lahko cistitelne. Nepoznam nikoho, kto skusil indukciu, aby siel zas na plyn.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za plyn jednoznacne, potrebujem mat pri vareni ohen:-) vyhovuje mi, ze intenzita sa zmeni ihned a vidiet to. ja varim velmi vela a casto 4 chlapi doma...nevidela som ziadneho sefkuchara.varit na.indukcii. neviem preco, ani.v ziadnej restaura1cnej kuchyni(.videla som ich dost)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za plyn jednoznacne, potrebujem mat pri vareni ohen:-) vyhovuje mi, ze intenzita sa zmeni ihned a vidiet to. ja varim velmi vela a casto 4 chlapi doma...nevidela som ziadneho sefkuchara.varit na.indukcii. neviem preco, ani.v ziadnej restaura1cnej kuchyni(.videla som ich dost). nevyhodoundujcie je aj vyssia cena a potreba speci riadu. neda sa varit na keramike, skle a inych riadoch.
Odpovedať
@mito0 joj no.... nebud taky akuratny :-D dobre vies ako som to myslela. inak ak tu indukciu mas a tvrdis ze je rovnako rychly ako plyn, ked ti napr kypi z hrnca, co sa mne jednoducho nezda ale uznavam ze som stara skola tak mi povedz aspon ci sa nebojis ze si tu dosku rozmlatis? mne aj mm sa Xkrat stalo ze nam hrniec/panvica proste ludovo povedane j...bla na sporak, nie je doska na toto hakliva?
Odpovedať
@eeffka Ano, indukcia je rovnako rychla, ako plyn, ked potrebujes stiahnut var, ale ovela rychlejsia, ked potrebujes tu vodu zohriat. Tiez som stara skola, tiez som nechcela prejst z plynu na indukciu, ale dala som sa nahovorit a som nadsena. A ta super rychla udrzba dosky a okolia! Nikdy viac plyn! Aj ked mas pravdu, ze ked by na nu z vysky padla tazka kovova panvica, asi by sa rozbila. Ale to je asi taky dovod, ako nechciet prejst z Trabanta na Mercedes, lebo Trabantu vies rozbitu karoseriu zalepit leukoplastom a ide dostatocne pomaly na to, aby si lahsie zabranila nehode...
Odpovedať
Ahojte. Trochu chcem obnoviť túto tému. Z hľadiska úspornosti je čo výhodnejšie, plyn alebo elektrika? keby sme porovnali dva rôzne mesiace, pričom jeden mesiac by sme varili na elektrike a druhý mesiac na plyne, presne to isté množstvo tovaru, za rovnakých podmienok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?