Geberit a jeho montáž v paneláku

Profilova fotka
Dobrý deň, idem si doma v paneláku namontovať Geberit, ale mám problém s výškou. Stupačka (zvislý odpad) je presne v strede za Geberitom, je tam 60 st. odbočka, do ktorej chcem vložiť 60 st. koleno (bude smerovať hore) a do toho už to čierne 90 st. koleno s redukciou, ktoré je pribalené v krabici. Ale keď to takto poskladám, mám to veľmi vysoko, cca o 9 cm vyššie, ako by malo byť. Misa by potom bola cca 49-50 cm od podlahy. Ako toto riešite? Dík za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
miesto tych pevnych prilozenych kolien mozes pouzit flexi napojenie toalety a tie kolena od geberitu vobec nepouzit
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok písal môj priateľ, len aby bolo jasno, že to nebudem robiť ja :-D Ale veľmi sa mu tá flexi rúra nepozdáva, usadzovanie špiny a tak... Ešte možno niečo takéto kvalitnejšie:
Odpovedať
Profilova fotka
@kubo56 toto by som nepouzival. podla mna sa v tom casom usadi bordel a upcha sa to. :-(
Odpovedať
nam to vodar nedavno osadzal a tiez to nizsie neslo ale vyska misy vysla cca 46-47 cm. Poriesil som to 6 cm zvysenim podlahy v celom wc podlahovym EPS. Vyska misy do 43cm je vraj este v norme :-|
Odpovedať
@katinka1987 je aj priame hrdlo pripadne 45 stupnove zalezi kolko je tam placu
Odpovedať
@katinka1987 alebo take nieco: http://www.geberit.sk/web/appl/sk/wcm...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
my to mame tak vyssie ako to vyslo a vyhovuje nam to. je to asi vec zvyku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
dobry den potřebuju poradit, fa. instalovala u nás v paneláku geberit závěsné WC, ale teraz problém máme ten že ludia co byvaju nad náma jak splachujou WC dostávaju sa nám do našeho WC jejich nečistoty prosím kde se stala chyba děkuju.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
škoda že ,pepovi 353nikdo neodpověděl.mám stejný problém.kdyby náhodou kedar.njar@seznam.cz.děkuji.
Odpovedať
Profilova fotka
@kedar45 to podla mna nema nic s geberitom. Bud je blbo napojeny odpad, alebo upchata rura.
Odpovedať
kedar45 - s největší pravděpodobností je odpad ze záchodu připojený ke stupačce do T. Tím pádem není žádný spád a odpad, který jde shora stupačkou teče částečně i do záchodu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobrý, vodar nám osadil geberit strašne ďaleko od steny, ide nám o každý centimeter. Keby vyviedol trubku ktorá vedie do kuchyne druhým otvorom, ktorý je naľavo od geberitu v šachte, mohol by sa posunúť viac ku stene? Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@monika804 ještě by to chtělo fotografii připojení odpadu. s tím moc hýbat nepůjde. jo, už to vidím. ulehčil si práci. až se vám ta harmonika za pár let ucpe nebo dokonce praskne, budete to předělávat. přepojit přívod vody (PPR trubka) není problém. ty odpady ze geberitem by taky nemělo být složité zasekat. ale nevím sílu zdi. druhý otvor nalevo od geberitu nevidím.
Odpovedať
Urcite ,mal ist v tej znizenej casti a kolienkom sa dopojit,geberit sa robi tak aby nic nepresahovalo hlbku nadrzky..dajte mu to prerobit..,alebo zavolajte ineho co Vam to urobi tak ako chcetecVy.
Odpovedať
@2masoni harmoniku vyndat a dopojit natvrdo! Za 2roky by jste to bourali a toho instalatera vyhodit!!! Tohle muze udelat jenom uplnej debil.. Sam jsem od fochu
Odpovedať
Vzhľadom na blbé riešenie dispozície kúpeľne sa to inak ako harmonikou nedá, príliš komplikované napojenie. Keby sme záchod dali na vhodnejšie miesto pre odpad a celkovo potrubie, nevhodne by zasahoval záchod rovno do dverí a sedeli by sme rovno pri nich (doteraz to tak bolo, od kúpy bytu sme tak žili a nič moc miesto pre záchod). Dokonca naša krásna harmonika sa ani nebude dať schovať celá za stenu za ktorou bude geberit, tak ju aspoň budeme mať pod drobnohľadom :-D keby sa náhodou niečo doslova pos*alo. Vodár nám akurát dnes posunul geberit o 8cm, jupí, neudrieme si gebulu pri sedení.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?