Garzónka verzus jednoizbový byt

Mame nejaku volnu hotovost a kedze nie sme nejaki financni machri ani ta hotovost nie je svetoborna, tak sme sa rozhodli, ze kupime nejaky byt a budeme prenajimat. Povodne sme uvazovali o dvojizbaku, avsak ziskovost dvojizbaku sa nam zda mala, poplatky za spravu bytu pohltia dost velke percento. Tak momentalne uvazujeme bud o jednoizbaku alebo garsonke. Preto by som sa chcela popytat, ci nemate skusenosti, co je lepsie ci garsonka alebo jednoizbak, kde je vacsia sanca ziskat podnajomnika. Pripadne ak mate nejake skusenosti s prenajimanim.
Odpovedať
no ja som robila maklerku nejaký čas a poviem ti, že je to uplne jedno, aký byt, lebo podnájomnikov nájdeš velmi rýchlo, dnes vela ludi býva v podnájme, Len si myslim, že v menšom byte bude bývať menej ludi a je menšia prvadepodobnosť že ti ho zničia..........ja čo som stretávala ludi v podnájmoch, to boli 2 kategorie. Prvá bola taka že nemala peniaze a preto žila v podnájme, vela krat sa stalo,že nezaplatili a išli do ineho podnájmu, Druhá kategoria bola lepšia, mali podnájom ako dočasne riešenie, bud sa sem prisťahovali alebo si tu našli prácu a potrebovali niekde bývať.
Odpovedať
@sorca24 Dakujem za odpoved, muza asi najviac trapi pripadna likvidita, ci by sa dal lahsie predat ten jednoizbak nez garsonka, nemas s tym skusenosti? S tymi podnajomnikmi ocakavam, ze moze byt problem, ale to je asi riziko prenajimania. Nemas nejaky tip ako odhadnut najomnikov ? :)
Odpovedať
fu, to nemám, jedine dať na prvý dojem , ktorý ale može sklamať :-) či sa lahšie predá 1izbový alebo garzonka? to je vec dopytu, myslim že to je jedno...
Odpovedať
Vlastnim 2 izbak, 1-izbak aj garsonku. Naklady na kupu jednoizbaku su v prepocte na m2 vecsie ako kupa garsonky. Co sa tyka prenajmu -tak ci sa rychlejsie prenajme garsonka elebo jednoizbak je asi rovnake. Zlozenie klientely je vsak rozdielne. Garsonka je na prenajom lacnejsia a preto laka menej-majetnych...ale na druhej strane ak tam byva iba 1 osoba (co vecsinou pre jedneho postacuje) lepsie sa s nim komunikuje a riesia problemy. 1-izbak je vsak univerzalnejsi na prenajom. Ten si bezproblem prenajme aj rodinka (co byva pri problemoch s platenim trosku problem). Prvorade je vybrat si podnajomnika - nebrat prveho ktory naslubuje ze bude platit. Dolezite je mat kvalitnu zmluvu a "povahu". Myslim ze aj pokial ide predaj je vo vyhode 1-izbovy byt pretoze na kupu zareaguje sirsi okruh zaujemcov. Hladaju ho jednotlivci a taktiez aj dvojice a aj male rodinky vedia existovat v jednoizbakoch takze s dovodu opetovneho (neskorsieho) predaja je 1-izbak asi univerzalnejsi. Pokial na to mate dostatok financii berte 1-izbak. Dolezite je vsak aj v akej lokalite sa nachadza. byt sa da zmenit - upravit - vylepsit....ale lokalita je jedine co nezmenite a pri naslednom predaji je to dolezity aspekt.
Odpovedať
@ultra Vdaka za odpoved, aj my mame plany, ze by sme postupne kupili z kazdeho segmentu, len na zaciatok sme si neboli isti tou garsonkou. Lokalita je jasna, to je pre nas zaklad.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite by som volila 1-izbovy.....v mojom okoli vsetci co hladali byt do podnajmu chceli radsej 1-izbovy.....myslim si, ze by si ho neskor mohla aj lahsie predat... :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@nevedka jednoznacne jednoizbak..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?