Existuje spôsob ako sa zbaiť dlažby (v chodbe v byte) bez toho, aby sme ju museli vysekať?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu. Chceli by sme zrenovovať vstupnú halu v našom byte. Predchádzajúci majitelia si tam v 90-tych rokoch dali položiť ružovú mramorovú dlažbu. Technicky, na pár detailov jej nie je nič, ale je naozaj otrasná. Chceli by sme ju nahradiť niečim, na čo sa dá pozerať. Problém však nastáva v prípade môjho manžela, ktorý vyhlásilže jemu ružová dlažba nevadí, je funkčná a on nebude v paneláku vysekávať dlaždice, kôli hlučnosti ktorá bude vadiť susedom.. Existuje nejaký spôsob akým starú dlažbu odstrániť, prekryť, prefarbiť...? Je jej 18m2. Chceli sme na to najprv položiť vinil, avšak vďaka tomu že to nie je dokonale hladký a rovný povrch, nebola nám táto met´da odporúčaná. Plavajúca podlaha zasa nie je vodeodolná, čo je v prípade haly dosť potrebné...vďaka za všetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@majiskoo MRAMOROVÁ dlažba v panelákovej predsieni.....? A nie je to takto náhodou iba normálna keramická...? Šak daj foto...
Odpovedať
Na dlazbu sa da nomalne ulozit druha dlazba. Len neviem ci vam to potom bude sediet vyskovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ospravedlňujem sa za zle podanú info, samozrejme dlažba je keramická, mramorový je len ten hrozný ružový vzor
Odpovedať
Profilova fotka
@majiskoo Takú osekať - to je úplne jednoduchá rutinná záležitosť. Urobí Vám to aj majster, ktorý Vám bude pokladať dlažbu novú... Alebo ukáže, ako si to máte osekať. ;-)
Odpovedať
Vinyl ako plavacka by bol vysoko?
Odpovedať
Vysekanie je úplne bežná vec, susedia deň hluku prežijú. Keď nájdete majstra ktorý vie ako na to, o pár hodín je po všetkom. Na neporiadok sa treba pripraviť. Ja by som do toho išla, lepšie ako každý den sa pozerať na niečo z čoho mi je nevoľno 😊😉
Odpovedať
Peniaze ktore neminiete nemusite zarobit :). Ak je podlaha funkcna zvazte ci ju treba riesit. Ja napr radsej odkladam na dochodok, nech nan odidem co najskor. A peniaze miniem na vylety a konicky. Ale ano, sto ludi, sto chuti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@makowski to ja poznam ludi co setrili tiez na dochodok, isli do predcasneho a po roku, dvoch dostali infarkt. To radsej mat kazdy den dobry pocit, ked clovek pride domov :)
Odpovedať
Profilova fotka
@makowski máme 25 a 26 rokov :) my sa možno v tomto štáte na dôchodok ani nedostaneme :) @peto99 Plavačka nie, kôli vlhkosti ale vinyl som ja považpvala za ideálne riešenie, je tenučký, uplne krásne by nám to vyšlo, myslím že by nevznikol ani žiaden schod.. ale mám pocit že muž skôr hľadá dôvod ako sa to nedá.. zdieľa podobný názor ako tu napísal jeden pán vyššie, dlažba je funkčná tak načo ju meniť.. vraj v tom vinyle je veľmi dôležité aby bol povrch pod ním dokonale hladký a rovný.. a údajne by sa doň pretlačili špáry z podlahy-
Odpovedať
@majiskoo vinyl na dlazbu nie, videli by ste vsetky spary. najlepsie vysekat. alebo ti "naahodou" nieco na nu spadne, a odbije sa z nej. potom ho uz donutis vymenit. ked to nejde po dobrom... :-D vymena dlazby 18m2 nieje financne narocne. ja zijem s tym, ze si uzijem kazdy den co mam, naco mam setrit, ked neviem co bude zajtra? ked budem mat 80 tak sa urcite nebudem vyvazat v bmw a chodit na dovolenky. radsej si to doprajem teraz 8-)
Odpovedať
@majiskoo funkcnu dlazbu by som v panelaku takisto asi neprerabal. Mozno by sa spary dali zatmelit do roviny, a prilepit pvc. Existuje plavacka s vinylovym povrchom, nejaku vodu vydrzi.
Odpovedať
Profilova fotka
@majiskoo teoreticky by sa dala dlazba zdrsnit, adhezny mostik a dat nivelak (su aj take co mozu mat par mm) a na to vinyl. Ale nie som si isty ci by to vydrzalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
zober krompač a vysekaj dlažbu za hodinu rachotu sa snáď nepotentuju susedia
Odpovedať
Mne sekali dlažbu na balkóne. Elektrickým dlátom mali 8m2 hotových za nejakých 15 minút. Potom to už len nakladali do vriec. To ide z podlahy dole jedna radosť, sekanie nie je až tak komplikované.
Odpovedať
@majiskoo my sme na dlažbu dali podložku pod Livyn click clack od quick stepu,ale ona je trošku drahšia ale je aj hrubšia,spokojnosť,ked nie je nato daj tiež nejakú podložku a na to také pvc je to metrážové 2,3,4m šírky,však nech niekto poradí,jasné bude to trochu kopírovať dlažbu,kuk na stránku opodlahach.sk tam je toho viac. :-)
Odpovedať
a zase miňať penia ze nemilobohu neni boh vie čo uži si ich chrobak -ale na balkone málo kde drži podlaha ako treba na mojej by si sa narobil robil som ju zodpovedne na pevno aj tu to moze tak byt ak to robil postarši ujčok
Odpovedať
@chrobak7 ked si spomeniem ako som po milimetroch osekaval obklad v kupelke na byte... asi by ti bolo treba zazit takuto skusenost aby si nekecal taketo blbosti :)
Odpovedať
18m2 dlazby a hluk co ma vadi susedom? tvoj manzel by sa mal zamysliet :-D je to na hodinu roboty
Odpovedať
@majiskoo Ahoj. Jsou tři možnosti. Nechat to tak a 50% domácnosti bude spokojeno. Odsekat to lze na hodinu i se zabroušením. Akorát to chce upozornit sousedy, že se bude něco dělat. Další možnost popsal majkoj - tenká vrstva nivelačky, která jednak vyplní spáry a současně udělá rovinu. Zde je ale nevýhoda, že se následně dostanete o cca 1 cm výše a to může způsobit problém. Pokud to budou pouze dveře, tak ty se dají ze spodní strany zbrousit. Já bych to ale odsekal a zabrousil. Následně vysál a natřel nějakou tekutou hydroizolací. A můžete pokládat jakoukoliv finální vrstvu. Výsledná výška podlahy bude stejná, jako před tím. ;-)
Odpovedať
@gashtaan Blbosti nekecám. Je možné, že si to mal kvalitne prilepené, alebo si osekával aj lepidlo. Zadávateľke stačí odstrániť dlažbu. pôvodné lepidlo tam môže nechať a na na to dať samonivelizačný poter a potom trebárs ten vinyl. Nemusíš sa do každého navážať, aby si sa ukázal, aký si múdry a chytrý.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som povedala manželovi, že ak nemieni míňať peniaze na majstra, tak si to vysekam sama :-D požičala by som nejaké fajne búracie náradie a za 2 hod by to bolo von. Záleží od toho, aká si akčná. On sa pripojí, ak chce ušetriť. :-) 5 mechov nivelacky zvládnete zarobiť aj sami a na to môžete dať linoleum alebo vinyl
Odpovedať
V prvom rade si to pories doma s manzelom, potom pridi na net hladat rady :-D Ale rozhodne odporucam dlazbu vysekat a potom dat novu, uz len kvoli vyskam. Vysekanie keramickej dlazby v jednej miestnosti ti urobi majster za pol dna. Ten den hluku susedia vydrzia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?