Dilema ohľadom kúpy bytu

ahojte všetci mam dilemu... kde začať |-| ,ideme kupiť byt a su na predaj dva na chlp rovnake len jeden je neprerobeny a druhy čiastočne (okna a vchodove dvere,kuchyňa.) rozdiel je 5tis.eur . V tom neprerobenom su vraj horší susedia Z rozmyšlania ma už boli hlava :-( . dakujem za každy nazor.
Odpovedať
1
2
susedia su v panelaku veľmi doležití...šla by som do prerobeneho..
Odpovedať
v com su ti susedia horsi? su hlucni, neprisposobivi? asi si sam musis zvazit, co je pre teba viac, ci peniaze, alebo chodit domov v pokoji a nebat sa o deti, ktore ti budu sediet na schodoch pred bytom. aj ked....je pravda, ze sa aj susedia mozu casom vymenit. viem ti vsak povedat za seba, ze som zila v panelaku, kde na kazdom poschodi permanentne niekto pil, alebo robil bordel. stavalo sa, ze som obkracovala ludi, pretoze vytahom som prestala chodit po skusenosti, ze tam niekto zo seba vylozil, co v zaludku mal (a islo to spodnym koncom). raz sa stalo, ze sme prisli domov a na nasom poschodi bola kriminalka a zapecatene dvere, pretoze tam niekto niekoho chcel zabit a zasekol sekeru do dveri. cista parada. v kazdom pripade, keby som sa mala druhy krat rozhodnut, urcite sa nepytam predavajuceho, ale ludi, ktori tam byvaju. pekny den
Odpovedať
urcite by som sa orientovala podla susedov. ked je tam niekto co sustavne robi problemy a zneprijemnuje zivot potom je to peklo. lepsie obetovat par penazi ako potom sa nevediet zbavit bytu a ist byvat do podnajmu uz len koli tomu ze sa to tam neda vydrzat /a platit aj hypo aj najom/ - osobna skusenost. nastastie uz to je za nami :-) keby som mala ist zase byvat do panelaku tak osobne zabucham na dvere kazdemu jednemu susedovi vo vchode a pokecam s nim, a este asi aj vo vedlajsich vchodoch :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jerino tiez hlasujem za prerobeny s lepsimi susedmi.
Odpovedať
@milotaa prerobeny s lepsimi susedmi asi nie je na vyber :-) ak som to spravne pochopila
Odpovedať
Susedia su najdolezitejsi, takze by som volil ten s lepsimi ludmi okolo. Ked som kupoval byt, prve co som si obzeral bolo, kto tam byva.
Odpovedať
Dakujem všetkym že ste mi napisali svoj nazor,velmi si to cenim že ste si našli čas. tie byty su v jeden v jednom vchode a ten druhy hned vo vedlajšom takže v jednej bytovke ,ktora ma asi pať vchodov myslim.Čo som sa dozvedela tak že presne ta rodina oproti nam ma byť udajne lepšie povedane ta pani čo tam byva hadava a neprijemna. Som z toho smutna lebo ten byt oproti čo chceme kupiť je uplne prazdny a pripraveny na rekonštrukciu podla našich predstav. A ten byt prerobeny je uplne inak urobeny hlavne ta kuchyňa ako si ja predstavujem,ale finančne si nemoožme dovoliť kupiť drahši byt a cely ho zrekonštruovať. musime sa rozhodnuť do večera :-S
Odpovedať
@chribik :-) keby to tak bolo už by sme oslavovali :-D
Odpovedať
@jerino tiez som si myslela :-). podla mna nema zmysel kupovat ciastocne prerobeny byt a potom sa s tym snazit "akoze zmierit". bud sa ti to paci, alebo nie. aj tak by ta asi casom otravovalo, ze by si si predstavovala inu linku ako tuto, alebo iny obklad. v kazdom pripade, mat na poschodi hadavu susedu, to je cista katastrofa. takze vela stastia a riadte sa srdcom :-)
Odpovedať
Dakujem ,cely den prosim vyššie sily o znamenie :-) , velmi chceme ten neprerobeny ,ale tí susedia nam stale vrtaju v hlave ...sakra ]-( ......ten pan čo predava ten byt nam samozrejme povedal že on mal s nimi dobry vzťah. To o tej rodine oproti som sa dozvedela priamo od domovníčky toho vchodu sama mi povedala že v tom vchode vedla maju lepšie susedske vzťahy ako v tom neprerobenom.
Odpovedať
@chribik
Odpovedať
@jerino takze ak tomu spravne rozumiem: prerobeny +5tisic = neprijemna pani? neprerobeny = normalni susedia? ci uz som to uplne doplietla?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chribik presne naopak, neprerobeny _ neprijemna susedka , čiastočne prerobeny drahší ale uplne inak ako su moje predstavy - dobry susedia .
Odpovedať
len tolko, ze dobry sused je na nezaplatenie :) mozes mat kuchynu podla svojich predstava a zlych susedov pocit domova a kludu mat nebudes....predavajuci ti hocico povie, ze on mal s nimi dobry vztah.... mozno budes mat skaredsiu kuchynu ale milych susedov, ja by som sla radsej do tejto varianty...:) sak na prerabku casom nasetrite a mozete si to tiez spravit podla predstav :)
Odpovedať
@jerino jaaaj. tak to je blbe... v kazdom pripade si myslim, ze ak ma byt vas ten neprerobeny, tak bude :-) mozno bola teta neprijemna len na predchadzajuceho majitela, lebo neupratoval schody :-) mozno si musis urobit vlastny nazor
Odpovedať
@vehuhu dakujem ano aj tak rozmyšlame , uvidime manžel sa išiel prejsť porozmyšlať a uvidime . Velmi chceme ten neprerobeny ale ked sa vrati už musime zavolať ako sme sa rozhodli.
Odpovedať
Profilova fotka
V tomto prípade nebrať ani jeden, kupujúci je pánom a má nárok na kvalitné bývanie bez kompromisov po všetkých stránkach za tú sumu čo už zapaltí. Rozhodne by som nekupoval ,,čiastočne prerobený,, out of style, ale ak máte zdravé sebavedomie, radšej do toho pôvodného a pani ak bude nepríjemná, pekne jej povedať svoje, buď sa začne k Vám normálne chovať,alebo sa pred Vami bude skrývať a budete mať pokoj. Po zvážení skúsenosti z môjho bývania by som nešiel ani do jedného a už vôbec nie, ak by som mal ultimátum pár hodín, také rozhodnutie nemôže byť správne, na to treba pokojnú myseľ a pár dnína premyslenie.
Odpovedať
@chribik však prave človek nikdy nevie ,myslim že to nebude až take strašne že by sa tam zabijali pretože je to v takej lepšej štvrti našho mesta ,ale ludia su všelijaky a ak mi to tam ma zneprijemnovať nejaka neprijemna pani tak radšej idem do prerobenej kuchyne podla vkusu staršej pani a budem si musieť zvyknuť pretože v dohladnej dobe si kuchynu podla svojich predstav určite nebudem mocť dať urobiť............. aaaale chrobačik v mojej hlave ostava a tiahne ma to k tej neprijemnej paniii :-D :-D len z toho dovodu že by som mala vysnivany velky pekne prerobeny novučky byt :-)
Odpovedať
@xmarekx dakujem za nazor , slubili sme že sa ozveme do večera obidvom rodinam ako sme sa rozhodli ,aby sa mohli zariadiť a ponuknuť byty dalšim zaujemcom ,nechceme prisť o ponuku tychto dvoch bytov lebo už dlho hladame a tieto dva su to čo sme dlho hladali. len sa nevieme rozhodnuť
Odpovedať
@jerino ja by som sla tam kde su lepsi susedia ale zjednavala by som cenu. :-) nech ti spustia 2-3 tisicky, aby si mohla prerobit prerobeny. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak v tom prípade ten pôvodný stav, ak nie sú ochotný zľaviť z toho čiastočne prerobeného, osobne sa mi hnusí pojem,, čiastočná rekonštrukcia,, lebo za tým sa skrýva nekonečná tvorivosť domácich samozvaných majstrov a nároky na prácnosť takého bytu sú ďaleko väčšie ako v prípade pôvodného stavu bez zásahu a navyše si túto jalovú prácu ešte zaplatíte v cene. Tieto čiastočky nikdy nemajú prerobenú elektriku, takže na jej vykonanie, je potrebné tak či tak opäť všetko rozbúrať, vystierkovať, vymaľovať. A pani keď bude nepríjemná náhodou, večer o tme chytiť za nohu pod schodami :-)
Odpovedať
@xmarekx presne ste to vystihol, aspon som sa dobre zasmiala lebo je to presne tak ako pišete, mame presne ten isty nazor s manželom ,ešte podotknem že už obidve rodiny z ceny spustili.
Odpovedať
@jerino este si precitaj prispevky o susedoch tu na MS a si predstav ze nieco take mas hned vedla seba. byt casom vykuchas a prerobis uplne podla seba, ale zlu susedu z panelaku prec nedostanes :-D
Odpovedať
@cukrovypampusik to je pravda :-)
Odpovedať
@jerino chodte sa porozpravat s tou neprijemnou susedou a uvidite ako neprijemna v skutocnosti je. Mozno k povodnemu majitelovi neprijemna bola, mozno ani on nebol idealny..
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s @fosilka ... Mozno ta domovnicka ma s nou zly vtah a tato pani je v pohode... Co konkretne znamena zla, hadava? Mozno nechcela pristupit na daku kravinu co vymyslela domovnicka... Nemusi to byt az take zle, chodte sa s nou porozpravat, pozdravit ju. Jedna suseda ti nemoze az tak zkomplikovat zivot...
Odpovedať
susedia sa vam mozu vymenit aj tam kde su teraz dobri... takze brala by som neprerobeny.
Odpovedať
Boli sme za nou,otvoril nam jej syn ,pani nebola doma dohodol nam s nou stretnutie na zajtra , pohlad mi ušiel ku nim do bytu maju to tam poprerabane aspon čo som videla v chodbe . takže to možno nebude až take zle ako sa na prvy pohlad zdalo . Zoberieme teda ten neprerobeny tak sme sa dohodli s polovičkou :-) . Dakujem vam všetkym velmi pekne, velmi ste mi pomohli :-) :-) :-)
Odpovedať
drzime palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako to dopadlo, celkom ma to zaujíma, a v prípade kladnej odpovede uvítam nejaký pôdorys a fotografie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?