Čo skôr - bezpečnostné dvere alebo plávajúcu podlahu?

Idem si dat do chodby plavajucu podlahu a vymenit vchodove dvere (vratane zarubni). Povedali mi, ze najskor treba podlahu a az potom dvere (aby sa nemuseli orezavat dodatocne). Ale ked uz tam bude ta podlaha, neznici sa pri vymene zarubni?
Odpovedať
ak dáš najprv podlahu a potom dvere, budeš musieť dvere upravovať a ešte máš riziko poškodenia podlahy. ak dáš najprv dvere, nepoškodíš parkety a dvere budeš musieť upraviť tak či tak. tak radšej najprv dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
to leopard:po vlastnej skúsenosti radím radšej dvere prvé, ak sa vám nebude vyrovnávať podlaha, tak sa dajú dať dvere prvé, inak radím opačný postup, zdvíhanie bezpečnostných dverí stojí skoro toľko čo nové dvere...nám museli dvere zdvíhať- no nič moc, podlahu prikryješ- dáš kartón, igelit....a drobným škodám sa aj tak nevyhneš, nechci vidieť, ako vyzerajú naše špáry a drevená podlaha iba po výmene jedného okna a montáže kuchyne, v podstate nejakým drobným "nehodám" sa nvyhneš v žiadnom prípade, vždy ti prídu jedni robotníci za druhými :-D ....
Odpovedať
leopard : my sme davali najprv drevenu podlahu a potom bezpecnostne vchodove dvere. Tiez som mala obavy ako to dopadne - ale tí, co nam menili dvere (samozrejme aj zarubnu), tak si doniesli kozu, ktoru dali na podlahu, aby ju neposkodili. A dopadlo to uplne super. Ked si robotnici prisli zamerat dvere - tak sme este nemali polozenu novu podlahu - sme sa tych robotnikov pytali, ci mame pockat, kym nam oni vymenia dvere a potom polozit podlahu alebo naopak. Oni nam povedali, ze sa vobec nemusime bat toho, ze by nam nejako poskodili podlahu - a ked mas zabezpecenie aj do zeme - tak je lepsie, ked je najprv podlaha a potom dvere. :-) Ja by som to urcite nerobila naopak - aj interierove dvere nam robili az po polozeni podlahy - neviem si predstavit ako by to vyzeralo keby sa to robilo opacne. :-)
Odpovedať
myslela som kožu (teraz ked to spatne citam - tak to divne vyznelo)
Odpovedať
my sme dávali najprv dvere a potom podlahu.vyzerá to normálne a ked to niekto vie,tak ti tam zostane možno 1mm špárka.ktorú môžeš zatmeliť.
Odpovedať
saskax, a vies co, ako som to citala, som sa snazila predstavit ako ta koza tomu este len mohla pomoct :-D (no a potom, o par riadkov nizsie, som pochopila :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som daval najprv dvere nakolko potom si mozes uz aj chytit vysku ako bude polozena podlaha
Odpovedať
a ked davate interierove dvere - tak tiez najprv dvere a potom podlaha? a to sa potom podlaha bude vyrezavat podla zarubne dveri? nie je to jednoduchsie a hlavne estetickejsie, ked date najprv podlahu a na nu polozite zarubnu s dverami? - nevzniknu pritom ziadne drobne spary, ktore sa budu musiet vytmelit.
Odpovedať
Profilova fotka
no nam tiez davali najskor dvere a az potom podlahu ;-) vsak pri rezani zarubne by mi mohlo poskodit podlahu :-x a nemame tam ziadnu strbinku
Odpovedať
saskax, interierove dvere mi vsetci hovoria ze az ked je hotova podlaha - aby na nu dobre sadli zarubne (menim aj tie)
Odpovedať
leopard, rozhodne nejdriv podlaha a potom dvere - interierove i bezpecnostni. U interier dveri se namontuje zaruben(pokud neni ocelova, ta se musi zazdit pred polozenim podlah.) a oblozka zarubne na pripraveny staveb otvor(montazni penou). V pripade, ze maji bezp. dvere 2 ramy(tzn 2 do sebe zapadajici "zarubne"...zakladni ram a kontra ram...), pak pred podlahou se zazdi zakladni ram a po podlaze se montuje kontra ram a kridlo dveri. V pripade, ze je mate do ocelove zarubne, tak zazdeni zarubne pred polozenim podlahy). Tohle je spravny stavebni postup. Samozrejme se osazeni zarubne musi vymerit vzhledem k finalni ciste podlaze, aby vsechny vrstvy podlahy dobehly presne k zarubni. Kridlo bezp. dveri se montuje po podlaze, protoze pri montazi je vule do cca do 2cm, takze se to vzhledem k podlaze da dobre seridit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
my sme davali najprv dvere, pretoze povodne boli otrasne... a plavajucu sme davali az o rok a museli sme strhnut stare PVC pri dverach (inde sme to nerobili) a aj tu podlozku pod parkety dat len 1 vrstvu (inde sme davali 2), aby sa nam dvere vobec dali otvarat ;-) pytali sme sa na zrezanie a vraj by to stalo 1500 Sk! tak sme sa radsej takto uskromnili... ale nevadi to vobec, skoro to necitit, ze je pri dverach ta podlozka tensia, len to trosku vrzga pri prechode
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, nevie mi niekto poradit ci sa daju vchodove dvere aj normalne kupit, alebo si ich musim objednat?
Odpovedať
Daj se koupit, ale Nextovky to nebudou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali najprv dvere az potom dlazbu a nebol ziadny problem
Odpovedať
my presne naopak ale v byte kde sa nevyrovnavali nejako specialne povrchy 8-)
Odpovedať
ahoj, my sme dali najskor dvere, az potom dlazbu - tak nam to aj povedali u firmy, ktora nam dodala dvere, kvoli tomu, ze jeden bezpecnostny bod mame zapusteny do zeme, cize by som ti poradila spytat sa u dodavatela dveri, lebo zalezi na type dveri aky davate ;-)
Odpovedať
dvere by sa mali davat az nakoniec,ale samozrejme predtym si treba zavolat firmu,v ktorej si si vybrala interierove dvere a skontroluje ti otvory,ci mas dobre a das si spravit najprv podlahu ;-) .dvere sa robia az nakoniec,je to ako obraz ;-) . Ale bezpecnostne dvere by som si dala este pred parketami,teda ak vymienas aj bezpecnostnu zarubnu,inak je to asi jedno,ked len zavesia bezpecnostne dvere.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
je lepšie dávať najskôr dvere a až potom podlahu..lebo keď ti vymenia dvere po prerábke podlahy môže sa stať, že veľkosť zárubne bude iná ako predošlá a budú tam nedorobené pásiky, ktoré si budete musieť dorobiť...ak chcete mať podlahu v celku je lepšie ju dávať až potom...navyše keď máte aj spodný bod do podlahy :)
Odpovedať
Treba si povedať, o akých dverách hovoríme. Ak ide o vchodové, tak tie je dobré dávať ešte pred položením podlahy. Potom položiť podlahu a interiérové dvere inštalovať až po podlahe. Zárubňa sa jednoducho položí na podlahu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
už len z princípu radšej skôr dvere, aby mi potom podlahu nepoškodili...
Odpovedať
Profilova fotka
Všeobecne sa používa jeden aj druhý postup, lepšie je však postupovať tak, že najskôr vchodové dvere, potom podlaha a potom interiérové dvere. V konkrétnom prípade to však môže závisieť aj od robotníkov, ako sú šikovní a či si vedia poradiť aj s iným postupom :-)
Odpovedať
Najlepsie je najprv vymenit dvere a potom podlahu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, poprosím o radu. Riešim kompletnú rekonštrukciu bytu, idem dávať podlahové kúrenie, na to samozrejme poter. Moja otázka znie, mam najprv dat vymeniť vchodové dvere a potom dat poter, alebo najskôr dat poter a až potom dat vymeniť vchodové dvere? Vďaka za rady
Odpovedať
@tadashi Na dvoch bytoch co sme prerabali sa pocas prerabky objednali a zalozili nove dvere. Na prvom pasovali povodne dvere do novej zarubne, tak sa zalozili povodne. Po prerabke sa nahodili nove. V druhom pripade. Dvere sa oblepili potravinarskou foliou, ktora sa po ukonceni prac dala dole.
Odpovedať
@tadashi No my sme dali najprv všetko v byte podlahu, stierky a teraz čakáme na výmenu dverí...Je dobré dať v priebehu prerábky dvere, ale ja som musel vyrovnať podlahy v celom byte a hlavne v obývačke a tým sa mi "zdvihla" celá plocha podlahy..Takže teraz už je všetko v rovine a vchodové dvere budú "zdvihnuté" cca o 2cm čo mi vôbec nevadí..Ako som si všimol aj moji susedia vo väčšine majú zdvihnutú "vchodovú zárubňu o pár cm"..Mám ešte dlažbu z chodby takže ju použijem ako prídu vymeniť dvere..Momentálne mám pôvodnú zárubňu vchodových dverí "utopenú" a je zaroveň s podlahou v chodbe..Zrezal som z dverí asi 1,5cm aby som vedel otvárať dvere.. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?