Čo po zaniku bytoveho druzstva?

Zdravim vsetkych, v nasom bytovom dome sa zanedlho konci obdobie fungovania spravy nasho bytoveho druzstva, ktoreho tvoria teda vlastnici bytov, pravdepodobne nikto nechce byt jeho predsedom. Nevie niekto co bude potom znamenat kto sa bude starat potom napriklad o rocne zuctovanie najomneho a podobne?
Odpovedať
myslim,ze to sa nachadza v zakone o vlastnictve bytov
Odpovedať
@deltaa Buď tým poveríte nejakého správcu, alebo si založíte spoločenstvo vlastníkov bytov. Všetko ostatné nájdeš v už spomenutom zákone.
Odpovedať
Zalozite si spolocenstvo vlastnikov a toto spolocenstvo bud poveri niekoho z clenov spravcovstvom alebo si najmete spravcu (spravcovsku spolocnost), ktoreho poverite tymito zalezitostami. Kedze sa jedna o dost zlozity proces, hladala by som na toto niekoho kto tomu rozumie aby ste postupovali v intenciach zakona a vase rozhodniútia neboli napadnutelne. Asi advokat alebo zmluva so spravcovskou spolocnostou na zriadenie spolocenstva.
Odpovedať
takze to doterajsie bytove druzstvo ktoreho sme boli clenom sa skonci a znova si noveho zvolime? ved to je na hlavu, ked musime vytvorit tak naco to teraz likvidujeme??
Odpovedať
@deltaa najdite si profesion.spravcu,s tym vytvorenim spolocenstva je to skor zlozitejsie,hlavne ak nieste v tomto aktivni a nik nechce mat navyse starosti..treba vsetko dodrziavat,zakony atd,treba byt v toto zdatni,profes.spravca musi navyse od toh´to roka splnat urcite predpoklady-vid zakon a novelizacie,prip.sa spytat v okoli,kde spravcu maju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?